KORWiN, KNP, JKM, Koliber - bieżące newsy i ciekawostki

Claude mOnet

Well-Known Member
1 034
2 339
Podsuwam do rozważenia pomysł dla Korwiny: "Zabierzemy 500+, ale 500e+ dla każdego emeryta!". Hasło zaproponował kolega Eetam, który tutaj na forum się nie udziela. Genialne w swojej prostocie, i słuszne (to emeryci zostali najbardziej okradzeni przez III RP i jak komuś coś się należy to właśnie im!). Pomysły likwidacji tego, czy tamtego oraz zmniejszania podatków na pewno nie zadziałają - 90% partii głosi zmniejszanie podatków, PO/UW/KLD miały liberalny program i co wyszło?

Ps. Korwin już to hasło zna, ale według mnie otoczenie jego jest zbyt głupie, aby pójść w tą stronę. Dla niego to ostatnia szansa, ostatnie wybory parlamentarne, bo w wieku >80 lat to już chyba nie będzie w stanie poprowadzić koliberałów do zwycięstwa.

libertarianin.tom

akapowy dogmatyk
2 700
7 113
Podsuwam do rozważenia pomysł dla Korwiny: "Zabierzemy 500+, ale 500e+ dla każdego emeryta!". Hasło zaproponował kolega Eetam, który tutaj na forum się nie udziela. Genialne w swojej prostocie, i słuszne (to emeryci zostali najbardziej okradzeni przez III RP i jak komuś coś się należy to właśnie im!). Pomysły likwidacji tego, czy tamtego oraz zmniejszania podatków na pewno nie zadziałają - 90% partii głosi zmniejszanie podatków, PO/UW/KLD miały liberalny program i co wyszło?

Ps. Korwin już to hasło zna, ale według mnie otoczenie jego jest zbyt głupie, aby pójść w tą stronę. Dla niego to ostatnia szansa, ostatnie wybory parlamentarne, bo w wieku >80 lat to już chyba nie będzie w stanie poprowadzić koliberałów do zwycięstwa.

Lepiej dac to emerytom w postaci akcji PKP, elektrowni, kopalni, tramwajow, autobusow, itp. Przynajmniej beda mogli potem z duma zapisac wnukom w testamencie :). Noi dokona sie prywatyzacja bez posadzen o "wyprzedaz cudzoziemcom za bezcen".

Sharpshooter

Active Member
50
157
Jeśli już mówimy o populistycznych hasłach to dobrym byłaby marihuana. Warto by było uderzyć w ten elektorat, jezeli Wolnosc chce przekroczyć próg 5%. Odstraszyloby to konserwy, ale Wolnosc jeżeli chce wejść do sejmu to musi się zdecydować czy jest partia liberalna czy pół liberalna tzn. z nalecialosciami konserwatywnymi. Kiedyś Amel pisal w któryms wątku, że (w skrocie): przez koliberalizm Korwin jest zbyt konserwatywny dla liberalow i zbyt liberalny dla konserwatystów. Przez to nie ma ani elektoratu jednego ani drugiego. Krótka piłka: albo liberalizm albo konserwatyzm.

tolep

five miles out
8 578
15 476
przez koliberalizm Korwin jest zbyt konserwatywny dla liberalow i zbyt liberalny dla konserwatystów

Liberałowie i konserwatyści to razem jakiś promil społeczeństwa, a i tak liberałowie są podzieleni wewnetrznie i konserwatyści też.

Zwykli ludzie mają "mieszane" poglądy których ani oni sami, ani nikt inny, nie potrafi zdefiniować. Zresztą sami także siebie nie etykietują. Są za tym, za tamtym, przeciw owemu, a w głosowaniach kierują się i tak pierdylionem dodatkowych czynników, w większości emocjonalnych i/lub bez związku z rzeczywistością.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
O co chodzi z tym napisem, tam jest jakiś napis, jak w Oświęcimiu?
Do Europarlamentu wchodzi się przez wejście/bramę imienia Spinelli'ego. To był włoski zasrany komuch. Uważa się go za twórcę politycznej UE, jako jednego komunistycznego państwa.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Altiero_Spinelli
https://pl.wikipedia.org/wiki/Manifest_z_Ventotene
Wiki nie oddaje wszystkiego. Poszukaj w wykładach o komuchach i marksistach kulturowych na YT.

Pana Janusza to już nawet na Półwyspie nie będą lubili:
Jedni znienawidzą, a inni pokochają. :p
I to jest jego sukces.

Ostatnia edycja:

vast

Well-Known Member
2 745
5 808

Bahaha, wchodzę na fejsa i widzę, że ktoś to wrzucił na walla. Poczynań tego przychlasta nie śledzę już chyba od momentu przejebania przez niego poprzednich wyborów. Jakby komuś zależało na dobrym imieniu idei klasyczno liberalnej, lub libertariańskiej (mi nie zależy), to powinien odstrzelić tego durnia czym prędzej. Jak te kuce się nie wstydzą tego oblecha? :)

tolep

five miles out
8 578
15 476
Bahaha, wchodzę na fejsa i widzę, że ktoś to wrzucił na walla. Poczynań tego przychlasta nie śledzę już chyba od momentu przejebania przez niego poprzednich wyborów. Jakby komuś zależało na dobrym imieniu idei klasyczno liberalnej, lub libertariańskiej (mi nie zależy), to powinien odstrzelić tego durnia czym prędzej. Jak te kuce się nie wstydzą tego oblecha? :)

Masz jakieś argumenty? Tylko plz bez "bo przez to przegrywa wybory". Znajdź kogoś lepszego pod względem wyniku, nie tylko w Polsce, porównywalnie programowo wolnościowego

Hanki

Secessionist
1 531
5 108

Prawdę mówiąc, to nie wiem w jaki sposób espanyolita wywnioskowała z wypowiedzi JKM, że kobiety nie powinny zasiadać w parlamencie.
Logika nigdy nie była mocną stroną espanyolitos.

tolep

five miles out
8 578
15 476
jestem ciekaw wypowiedzi tej głupiej cipy z parlamentu europejskiego, która tak podkręciła JKM

vast

Well-Known Member
2 745
5 808
Masz jakieś argumenty? Tylko plz bez "bo przez to przegrywa wybory". Znajdź kogoś lepszego pod względem wyniku, nie tylko w Polsce, porównywalnie programowo wolnościowego

Co mnie obchodzą wybory? Ja tylko mam bekę z takich ziomali jak ty, którzy wciąż bronią tego barana, mimo tego, że absolutnie NIC z tego nie mają. No bo jakie korzyści płyną z błaźnienia się w internecie, usprawiedliwiając gbura w muszce? nadzieja, że za 3 lata może zdobędzie te niemożliwe 5%??

Do góry Bottom