KORWiN, KNP, JKM, Koliber - bieżące newsy i ciekawostki

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Czy naprawdę są tu ludzie nie mogący dostrzec, że Owsiak jest ściśle umocowany w systemie?

Najpierw dostaje program "Róbta co chceta" w reżimówce (zadanie wydawało by się łatwe do rozeznania: pacyfikowanie jarocińskiej wkurwionej młodzieży), potem audycje w Trójce (atrakcyjnym wentylu bezpieczeństwa w smutnym PRL-u), w końcu WOŚP i Woodstock (rola pacyfikatora jak najbardziej constans, młodzież ma być pod kontrolą i uczyć się szacunku do policji i państwowych organów).

Jeśli chodzi o Orkiestrę. Zawsze media mamią szczytnymi celami. Tu cel jest szczytny, ale w żadnym razie prywatny, to fasada pod zbieranie dla państwowej służby zdrowia. To zupełnie nowatorskie podejście. Otóż gość związany z systemem, przez lata nabywa łatkę buntownika, po czym nagle w nieprawdopodobnie sprytny sposób ociepla wizerunek policji, woja, nauczycieli, urzędników, tzw. samorządowców i państwa ogólnie. Łaja anarchistów, każe być grzecznym dla Panów Policjantów itd. Przecież każdy lib powinien nienawidzić tej systemowej łajzy jak wściekłego psa! Kurwa, czy młodsze roczniki mają jakiś feler w głowie?

Nawet nie chce mi się szukać jakichś źródeł, materiałów. Sprawa wydaje mi się tak oczywista, że aż oczojebna. Pytanie tylko, kto go PROWADZI przez te wszystkie lata.

Ostatnia edycja:
OP
OP
tosiabunio

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 153
Ostatnia edycja:

inho

Well-Known Member
1 635
4 516
(i Chełstowskiego)
Przy okazji Walter Chełstowski oprócz tego, że jest współzałożycielem WOŚP jest też współzałożycielem KOD. Pomysł na utworzenie KOD pierwszy raz padł na stronie "Studio Opinii" Stefana Bratkowskiego, z którym pracowali rodzice Chełstowskiego w "Po prostu" w latach 50-tych (m.in. z Jerzym Urbanem).

A jeszcze odnośnie "Po prostu": naTemat.pl lisa miało się nazywać poProstu.pl na wzór tamtego pisma, tylko nie było ich stać na odkupienie domeny poprostu.pl więc powstał naTemat. :)

Ostatnia edycja:

Eli-minator

zdrajca świętych dogmatów
698
1 672
>>Kurwa, czy młodsze roczniki mają jakiś feler w głowie?<<

To nie jest feler w sensie braku umiejętności myślenia, obserwowania. To coś innego. W ich organizmach bytuje Owsik.

Owsik z dużej litery - nazwa własna, indywidualna, nie gatunkowa. Jest to wirus umysłu, mempleks, kompleks memowy. (Odnosi się on do "Jurka" i jego działalności.) Tak dawkinsowsy memetycy postrzegają niekiedy religię. Owsik siedzi w organizmie w sensie całkowicie dosłownym, ponieważ myślenie - pamięć ludzi nie przebiega poza strukturami ciała. Miejmy nadzieję, że ta dyskusja będzie jakimś lekarstwem na tego pasożyta.

>>Pytanie tylko, kto go PROWADZI przez te wszystkie lata<<

Zapytałbym. Kto wytworzył Owsika i zarażał populację?

kowaI

Well-Known Member
422
561
To nie brak myślenia, a widoczny postęp w kształtowaniu "margarynowej młodzieży".
Kto kurwa daje kasę złodziejowi, tłumacząc się, że ten zrobił dużo dobrego?
Jakim cudem nie zauważa, że tenże żyje z dzieci, a nie odwrotnie?
Na samą myśl, że takie odmóżdżone chujwieco z przetrąconym kręgosłupem moralnym będzie w przyszłości rządzić "tymkrajem" spierdalam z krzykiem przez otwarte okno :eek:

Kurwa trwoga!

Max J.

Well-Known Member
416
449
(1) Twierdzisz zatem, że w tej dziedzinie nie, za to w innych państwo daje radę.

Nic takiego nie twierdzę. Za to państwo daje radę w prowadzeniu bezmózgiego bydła, które chce być prowadzone.

(2) Nie. Poparłbym oczywiście prywatną dobroczynność nakierowaną na pomaganie chorym i równocześnie nie będąca ostentacyjnie wręcz (!) adresowaną na kolaborację z państwem (w tej dziedzinie).

To jest optimum. Ja po prostu nie mam bólu dupyo WOŚP.

(3) Lepiej pokazali to (piszę to z oczywistą ironią) działacze Partii Razem rzeczywiście tak szybko odnosząc względny sukces (ich poprzednicy, lewicowe, nieliberalne alternatywy do SLD notowały wyniki o rząd albo i dwa rzędy wielkości gorsze we wcześniejszych cyklach wyborczych).

(4) Nazywasz komunistami prawaków.

Nic podobnego. Komunistami nazwałem PiSowców, bo o nich mi chodziło. Żadnych prawicowców nie ma w mojej wypowiedzi.

(5) Kolaboracja z państwem maximum, z jego skorumpowanymi strukturami i zlewaczonymi, godnymi sznura (a wcześniej kopa w zad) elitami, to nie jest fajna świecka tradycja. To szkodnictwo i obrzydlistwo czyli ćwierć wieku totalnie wadliwych działań J. Owsiaka.

To z libowego punktu widzenia, który mało kogo obchodzi. Jest jeszcze ten "skorumpowany godny sznura" pogląd, że to fajne. Fajne jest to, że ludzie coś robią. I kiedy mam wybór: wkurwiać się na WOŚP jak PiSowscy komuniści, zbierać do puszeczki albo patrzeć na to z boku bez emocji to wybieram opcję nr 3. A przy okazji cieszę się jeszcze z tego, że jedni mają wkurwa o to, że inni potrafią coś zrobić (bo pewnie na tym się zasadza pisowskie wkurwienie).

Nie twierdzę, że sprzęt WOŚP nie pomógł zwykłym ludziom (pomógł, co jest dobre). Twierdzę, że ten cyrk w sposób istotny umocnił dryf państwa polskiego (które to państwo popieram) w wadliwym, antycywilizacyjnym kierunku, co sumarycznie się kompletnie obywatelom Polski nie opłaciło.

Skoro komuś sprzęt pomógł, a jakiś tam odsetek ludzi uważa, że to ma sens (choć można by to zrobić jeszcze taniej i lepiej, gdyby ludzie sami z siebie się zainteresowali i byli bardziej odpowiedzialni) to znaczy, że pewnej części populacji się to opłaciło. Choćby w tym sensie, że moralnie poczuli się lepiej itp. Wiem co masz na myśli, ale cały czas chcę tu podkreślić, że libowe odsądzanie od czci i wiary przeciętniaków (pomimo tego, że wpływ WOŚP jest znikomy) nie wpływa na popularyzowanie libowych postaw wśród motłochu. Potrzebny jest łącznik pomiędzy:
"No, fajnie, fajnie, że zbieracie kasę jakiemuś przedsiębiorcy, ale lepiej jakbyśmy zrobili to tak: ...".

Chciałbym teraz usłyszeć jak to WOŚP "umocniło dryf państwa polskiego w wadliwym kierunku", bo już druga osoba coś w tym stylu napisała, ale nie przedstawiła żadnych argumentów opartych na danych, które poparłyby taką tezę. Z opiniami można dyskutować, ale nie ma to większego sensu, więc proszę o jakieś twarde argumenty.

Owsiak najwięcej pomógł w stabilizacji systemu, a w drugim rzucie sobie i swojej rodzinie. Nie twierdzę, że on jest do końca złym człowiekiem. Relatywnie (na tle Putina np.) może jest bardzo fajny, ma zresztą prawo do odmiennych poglądów niż ja (czy ogólniej - niż my). Możliwe, że w swojej, prowadzonej z dość dużym rozmachem działalności, ma wewnętrznie dość dobre intencje. Może tak, może nie. Ale - niezależnie od jego intencji i niezależnie od jego melonów, wyłapanych korzyści - to szkodnik. Coś w rodzaju Karola Wojtyły, Tadeusza Mazowieckiego, Jacka Kuronia czy Adama Michnika.

Szkodnik, bo nie lib, ale ne wiemy jak duży szkodnik, bo brakuje namacalnych danych żeby poprzeć taką tezę. Zresztą nie interesuje mnie Owsiak, tylko możliwość wykorzystania jego wizerunku celem przedstawienia alternatywy libowej dla konsumentów prozy życiowej głównego nurtu.

Max J.

Well-Known Member
416
449
No niestety. Możesz walić WTF-y, ale jak chcesz coś ludziom przetłumaczyć to nie zrobisz tego swojskim: Rozjebać wszystko i zaorać. Wszystko sprowadza się do tego czy chcemy tykać tego syfu i kierować go w stronę normalności, czy czekać na dzień sznura, który nigdy nie nadejdzie.

Eli-minator

zdrajca świętych dogmatów
698
1 672
(1) Nic podobnego. Komunistami nazwałem PiSowców, bo o nich mi chodziło. Żadnych prawicowców nie ma w mojej wypowiedzi.

(2) Skoro komuś sprzęt pomógł, a jakiś tam odsetek ludzi uważa, że to ma sens (choć można by to zrobić jeszcze taniej i lepiej, gdyby ludzie sami z siebie się zainteresowali i byli bardziej odpowiedzialni) to znaczy, że pewnej części populacji się to opłaciło. Choćby w tym sensie, że moralnie poczuli się lepiej itp. Wiem co masz na myśli, ale cały czas chcę tu podkreślić, że libowe odsądzanie od czci i wiary przeciętniaków (pomimo tego, że wpływ WOŚP jest znikomy) nie wpływa na popularyzowanie libowych postaw wśród motłochu. Potrzebny jest łącznik pomiędzy:
"No, fajnie, fajnie, że zbieracie kasę jakiemuś przedsiębiorcy, ale lepiej jakbyśmy zrobili to tak: ...".

(1) Ja wiem, że w Twojej wypowiedzi nie ma prawicowców, prawaków. Są właśnie w mojej wypowiedzi. Tylko, widzisz, jasne, że można jak Korwin i jemu podobni nazwać na przykład rządząca obecnie koalicję (PiS, SP, Polska Razem Jarosława Gowina) lewicą, a nawet można ich wyzywać od komunistów, faszystów, nazioli czy w dowolny inny sposób. Natomiast to nie jest forum korwinistyczne. Tylko libertariańskie. Wiekszość libertarian uważa, że antyliberalną (powiedzmy: ostro etatystyczną) politykę władztwa nad krajem można uprawiać na dwa sposoby. Normalny czyli lewicowy. Oraz też prawicowy, prawacki, jeśli nie mamy do czynienia z prawicą zorientowaną wyraźnie
pro-kapitalistycznie, tylko akurat z prawicą konserwatywną (a nie liberalną), bardziej religiolubną, bardziej populistyczną. Dlatego też libertarianie często uważają nawet własne stanowisko za ani lewicowe, ani prawicowe. (Bądź za lewicę i prawicę uważają jedynie własne skrzydła odpowiednio się różniące.)

Komuniści to lewica i cała lewica w Polsce jest albo bardzo tolerancyjna, albo wręcz bardzo przychylna wobec akcji pod hasłem "Orkiestra". Rząd natomiast komuszy na sposób prawacki, w sposób, który WYŻEJ zasygnalizowałem. Politycy rządzącej koalicji trochę bóldupią o WOŚP i reszta prawicy w Polsce ma podobnie. Reszta to znaczy środowiska związane z Kukiz'15. Tym bardziej bardziej radykalni narodowcy. Dalej: pro-kapitalistyczni zwolennicy Grzegorza Brauna. Dalej: ludzie związani z KORWiN "Wolność". Oczywiście poszczególne osoby to kwestia indywidualna. PiSowski prezydent daje fanty Owsiakowi do licytowania, itd. Mówię ogólnie, tymczasem każda osoba jest nieco inna.

Poszukajmy zatem KOMUNISTÓW wśród zwolennikow i przeciwników WOŚP. Twierdzisz, że komuniści najbardziej bóldupią, a prawicowców w Twojej wypowiedzi nie ma. Ortodoksyjni komuniści stanowią na szczęście w PL taki margines bez znaczenia, że nie warto ich śledzić. Ale co z komunistami wśród polityków znacznej rangi? Ano ustosunkowali się do WOŚP byli komuniści. Na stronach WOŚP można przeczytać, że są dumni z tego, że polski bank centralny wyemitował na ich cześć dwie monety. I obie, tak się jakoś składa, w roku 2003. A kto to rządził w 2003? Prezydentem był były wysoki funkcjonariusz komunistyczny. Zapleczem rządu była partia kierowana przez byłych wysokich funkcjonariuszy komunistycznych. Prezesem NBP był były członek partii komunistycznej. Tu masz komunistów, nie szukaj ich na siłę w szafce z butami, ani na dachu.

(2) Jak chcesz przekonywać rzesze ("przeciętniaków")? ("Kierować w stronę normalności.") Mijając się z faktami? Wciskając kit? Nie jest prawdą, że uczestnicząc w "Finałach" ludzie zbierają kasę jakiemuś przedsiębiorcy. Dają fundacji, a nie przedsiębiorstwu. (Tym mniej przedsiębiorcy.) Istota tego procederu wygląda zgodnie ze stroną internetową WOŚP tak:

"Należy [...] załączyć: [...] oświadczenie o nieodpłatnym świadczeniu usług w danej dziedzinie na podstawie umowy z NFZ.

Każde urządzenie medyczne przekazywane jest szpitalom w darze".

Owsiak może jest przedsiębiorcą w jakiejś dziedzinie (krytycy utrzymują, ze firmy typu "mrówka jeden", "łotr jeden", "złoty melon" - czy jakoś tak - obsysają WOŚP), ale to nie ma nic do rzeczy z istotą procederu, który potępiam. Jest nim państwowa służba zdrowia. To, że Polacy często nie chcą głębokiej prywatyzacji służby zdrowia, to inna rzecz. Też zresztą nie popieram płytkiej, patologicznej pseudoprywatyzacji. Chciałbym dogłębnej. A państwową służbę zdrowia potępiam. I Owsiaka potępiam.

Ostatnia edycja:

Alu

Well-Known Member
4 633
9 694
Jurek Owsiak zgłoszony do Pokojowej Nagrody Nobla

Posłanka Nowoczesnej Joanna Schmidt zgłosiła Jurka Owsiaka i WOŚP do Pokojowej Nagrody Nobla. W rozmowie z portalem Gazeta.pl podkreśliła, że coroczna akcja Owsiaka jest ewenementem na skalę światową. - WOŚP to akcja, która łączy Polaków ponad podziałami. To jest teraz szczególnie ważne. Angażuje ludzi z całego świata. Nie znam drugiej takiej inicjatywy, która łączyłaby tylu Polaków w kraju i na świecie - podkreśliła.​

Czy Polska wkrótce będzie mogła się pochwalić dwoma laureatami Pokojowej Nagrody Nobla?
Nobel.png

Ostatnia edycja:

Max J.

Well-Known Member
416
449
Mentzen spoko. Może będzie następcą Wiplera. Nie obraziłbym się.

(1) Ja wiem, że w Twojej wypowiedzi nie ma prawicowców, prawaków. Są właśnie w mojej wypowiedzi. Tylko, widzisz, jasne, że można jak Korwin i jemu podobni nazwać na przykład rządząca obecnie koalicję (PiS, SP, Polska Razem Jarosława Gowina) lewicą, a nawet można ich wyzywać od komunistów, faszystów, nazioli czy w dowolny inny sposób. Natomiast to nie jest forum korwinistyczne. Tylko libertariańskie. Wiekszość libertarian uważa, że antyliberalną (powiedzmy: ostro etatystyczną) politykę władztwa nad krajem można uprawiać na dwa sposoby. Normalny czyli lewicowy. Oraz też prawicowy, prawacki, jeśli nie mamy do czynienia z prawicą zorientowaną wyraźnie
pro-kapitalistycznie, tylko akurat z prawicą konserwatywną (a nie liberalną), bardziej religiolubną, bardziej populistyczną. Dlatego też libertarianie często uważają nawet własne stanowisko za ani lewicowe, ani prawicowe. (Bądź za lewicę i prawicę uważają jedynie własne skrzydła odpowiednio się różniące.)

Komuniści to lewica i cała lewica w Polsce jest albo bardzo tolerancyjna, albo wręcz bardzo przychylna wobec akcji pod hasłem "Orkiestra". Rząd natomiast komuszy na sposób prawacki, w sposób, który WYŻEJ zasygnalizowałem. Politycy rządzącej koalicji trochę bóldupią o WOŚP i reszta prawicy w Polsce ma podobnie. Reszta to znaczy środowiska związane z Kukiz'15. Tym bardziej bardziej radykalni narodowcy. Dalej: pro-kapitalistyczni zwolennicy Grzegorza Brauna. Dalej: ludzie związani z KORWiN "Wolność". Oczywiście poszczególne osoby to kwestia indywidualna. PiSowski prezydent daje fanty Owsiakowi do licytowania, itd. Mówię ogólnie, tymczasem każda osoba jest nieco inna.(...)"

W obecnej kadencji Sejmu to prawicowe są może jakieś jednostki, bo żaden klub poselski nie spełnia tego kryterium. Organizacje pozaparlamentarne mniej mnie interesują, bo nie istnieją w debacie medialnej (poza pompowanymi komuchami z razem). Najbardziej na prawo idzie klub Kukiza, ale nie jakoś znacznie, bo w części popierają działania PiS, a PiS to nie jest żadna prawica. Przypominam, że nie chcieli zaostrzenia prawa aborcyjnego, a sam Kaczyński popiera kompromis aborcyjny. PiS to radykalni socjaliści w najlepszym przypadku, ale nazywając ich komunistami nie powinni się obrażać, bo przecież to oni ograniczyli Polakom możliwość handlu ziemią rolną. Komuna i to nie katolicka, co wyjaśniłem wcześniej. Zwykłe farbowane listy, które na potrzeby swojego elektoratu udają, że są katolikami i patriotami. Nie są.

(2) Jak chcesz przekonywać rzesze ("przeciętniaków")? ("Kierować w stronę normalności.") Mijając się z faktami?

Nie przypominam żebym minął się z faktami, a jeśli tak, to proszę to wytłuścić, a nie stawiać zarzut bez pokrycia. Przy okazji przypominam, że jeszcze nikt nie napisał (i nie wykazał mierzalnych danych) w jakim stopniu WOŚP pogorszyła stan Polski i Polaków cofając ten padół Ziemi w rozwoju.

Jak przekonywać? Bez emocji i do skutku i dobierając retorykę do możliwości poznawczych i wartości odbiorcy. W skrócie, powtórzę, jeśli komuś powiesz (tak jak JKM), że wszystko trzeba rozjebać, zaorać trzy razy i pilnować żeby nie odrosło to nikt nie będzie słuchał, a jak jeszcze się przedstawisz jako lib i że chcesz wprowadzać akap to już będzie wiedział, że z kimś takim nie chce mieć do czynienia.

Trzeba działać jak sekta, ale zachować kręgosłup moralny. Zawsze trzeba wybadać daną osobę i wybrać czuły punkt. W tym wypadku można powiedzieć "Zobacz Grzesiu, ten WOŚP jak działa dobrze. Znacznie lepiej od państwa". Jak odbiorca się zgodzi to można urabiać dalej, a jak się nie zgodzi to trzeba naprowadzić go tak żeby sam doszedł do takiego wniosku. Potem można eskalować dalej. Żmudne, ale nie widzę innej możliwości. I trzeba pamiętać o tym, że jest to jedna cegiełka jednego poglądu, czyli np. jedna cegiełka (emocjonalna), która wspiera resztę cegiełek, a one się jeszcze ze sobą łączą tworząc - figurę niemożliwą - budulec przeciętnego umysłu, gdzie znajdzie się wiele, ale w zasadzie nic konkretnego i bardzo niespójnego. Działanie powinno polegać na tym, że usuwamy te bezwartościowe śmieci z mózgów ludzi i podsuwamy gotowe rozwiązania. Socjaliści to robią, z tą różnicą, że oni podsuwają wierzenia i emocjonalne brednie. Liby powinni motywować swoje poglądy nauką zestawiając je z nienaukowymi wierzeniami socjalistów.

Wciskając kit? Nie jest prawdą, że uczestnicząc w "Finałach" ludzie zbierają kasę jakiemuś przedsiębiorcy. Dają fundacji, a nie przedsiębiorstwu. (Tym mniej przedsiębiorcy.) Istota tego procederu wygląda zgodnie ze stroną internetową WOŚP tak:

"Należy [...] załączyć: [...] oświadczenie o nieodpłatnym świadczeniu usług w danej dziedzinie na podstawie umowy z NFZ.

Każde urządzenie medyczne przekazywane jest szpitalom w darze".

Oczywiście, że Owsiak jest przedsiębiorcą. Gdyby nim nie był to nie zajmowałby się cały rok sprawami WOŚP przy okazji promując siebie i swoje firmy z poboczną działalnością związaną z WOŚP. To nie zarzut, tylko fakt. Gdyby nie był przedsiębiorcą to byłby WŁAŚCICIELEM albo honorowym członkiem. Jest? Jeśli tak to przestanę nazywać go przedsiębiorcą, ale na pierwszy rzut oka wygląda, że spełnia warunki bycia przedsiębiorcą tj. prowadzi określoną działalność w sposób ciągły. A na pewno jest typem przedsiębiorczym.

Owsiak może jest przedsiębiorcą w jakiejś dziedzinie (krytycy utrzymują, ze firmy typu "mrówka jeden", "łotr jeden", "złoty melon" - czy jakoś tak - obsysają WOŚP), ale to nie ma nic do rzeczy z istotą procederu, który potępiam. Jest nim państwowa służba zdrowia. To, że Polacy często nie chcą głębokiej prywatyzacji służby zdrowia, to inna rzecz. Też zresztą nie popieram płytkiej, patologicznej pseudoprywatyzacji. Chciałbym dogłębnej. A państwową służbę zdrowia potępiam. I Owsiaka potępiam.

Z roku na rok rośnie liczba prywatnych szpitali, ale większość z nich należy do samorządu terytorialnego (nie wiem jak to się przekłada na stosunek jakość/cena), więc są to jednostki jedynie skomercjalizowane. Niby decentralizacja powinna cieszyć, ale to jeszcze nie jest etap, który satysfakcjonuje. Budżet NFZ wynosi około 70 mld, a następne około 30 mld stanowi budżet świadczeń wykonywanych prywatnie. Idzie ku lepszemu? Nie wiem, ale skala udziału sektora prywatnego i "prywatnego" jest znaczna. Trzeba jeszcze znaleźć sposób na to żeby ludzi przekonać do porzucenia składek ZUS. Wychodzi mniej więcej, że każdy powinien wnosić opłaty na poziomie ok. 400 zł żeby mieć obsługę na poziomie budżetu dzisiejszego NFZ. Ale należy wziąć pod uwagę, że stawki powinny nieco zmaleć w sektorze prywatnym.

Staszek Alcatraz

Tak jak Pan Janusz powiedział
2 794
8 465
Mentzen spoko. Może będzie następcą Wiplera. Nie obraziłbym się.
Myślę, że Mentzen jest "czystszy" ideowo niż Wipler, który ma od czasu do czasu katoprawackie odpały, a gospodarczo stoi gdzieś w połowie drogi między Gowinem a Korwinem.
Mentzen mógłby być następcą Korwina, bo jest podobnie radykalny w poglądach jak on, niestety nie ma charyzmy, merytorycznie jest bardzo dobry. Ale może być takim człowiekiem spajającym idee w partii stojącym na straży by partia się nie skomuszyła.

Imperator

Generalissimus
1 569
3 555
https://www.partiakorwin.pl/jacek-korwin-mikke-prezesem-regionu-mazowieckiego-wolnosci/

Szanowni Państwo, informujemy, że decyzją Prezesa, po konsultacjach z Prezydium, Jacek Korwin-Mikke został mianowany prezesem regionu mazowieckiego Wolności.

Jacek Korwin-Mikke urodził się 30 września 1977 r., od najmłodszych lat miał kontakt z polityką. Był członkiem partii KORWiN od początku jej istnienia. Jest założycielem otwockiego stowarzyszenia Prawe Miasto. W ostatnich wyborach samorządowych kandydował do Rady Miasta Otwocka. W wyborach parlamentarnych kandydował z listy partii KORWiN z przedostatniego miejsca w okręgu radomskim. Obecnie jest członkiem zarządu krajowego Wolności.

No patrzta, czyżby pomyśleli i powoli stosują w Wolności manewr le penowski? Mam nadzieję, że jakoś daleko nie odbiega poglądami tak jak np. Rand Paul odbiega od Rona.

libertarianin.tom

akapowy dogmatyk
2 700
7 113
https://www.partiakorwin.pl/jacek-korwin-mikke-prezesem-regionu-mazowieckiego-wolnosci/

Szanowni Państwo, informujemy, że decyzją Prezesa, po konsultacjach z Prezydium, Jacek Korwin-Mikke został mianowany prezesem regionu mazowieckiego Wolności.

Jacek Korwin-Mikke urodził się 30 września 1977 r., od najmłodszych lat miał kontakt z polityką. Był członkiem partii KORWiN od początku jej istnienia. Jest założycielem otwockiego stowarzyszenia Prawe Miasto. W ostatnich wyborach samorządowych kandydował do Rady Miasta Otwocka. W wyborach parlamentarnych kandydował z listy partii KORWiN z przedostatniego miejsca w okręgu radomskim. Obecnie jest członkiem zarządu krajowego Wolności.

No patrzta, czyżby pomyśleli i powoli stosują w Wolności manewr le penowski? Mam nadzieję, że jakoś daleko nie odbiega poglądami tak jak np. Rand Paul odbiega od Rona.

Le Penowna bardziej odbiega od ojca niz Rand od Rona. Le Penowna nie cierpi ojca.

Do góry Bottom