KORWiN, KNP, JKM, Koliber - bieżące newsy i ciekawostki

rawpra

Well-Known Member
2 741
5 410
Kiedyś liczyło się życie po pracy. Na zebraniu towarzyskim NIE WOLNO było spytać, gdzie pracujesz i ile zarabiasz. Dżentelmen o pieniądzach nie mówi, dżentelmen pieniądze ma. I się nie mówiło o pracy. Człowiek był odkrywcą, zbieraczem znaczków, DZIWKARZEM, człowiekiem rodziny. Ważne było życie po pracy. A praca była TYLKO po to, by na to wszystko pieniądze mieć.
korwa się powtarza jak zwykle. znałem to przesłanie zanim odtworzyłem ten filmik co zalinkowałeś a filmików korwina nie oglądam odkąd jestem libertarianem sensu stricto czyli od lat. te lata temu jak go słuchałem to inny miał głos nawet. ale nadal nie wiem skąd on wziął tą dychotomie na republike czyli rządy prawa vs. demokracje czyli rządy ludu. mnie uczono że republika to w sumie to samo co demokracja

Ostatnia edycja:

tolep

five miles out
8 579
15 476
Idea kobiecości jest sprzeczna z ideą "niech wygra najlepszy"

"Otóż te problemy to 1/50 problemów, jakie występują na wymyślonych przez wybitnego socjalistę Adolfa Hitlera Paralympiadach"

A Janusz dalej napierdala o olimpiadzie. Ciąg kompromitacji tego starego imbecyla nie ma końca.

Gdzie to wyczytałeś?

Annihilation

Well-Known Member
170
327
Tam chyba chodzilo ze pierwsza osoba ktora zorganizowala oczywiscie za pomoca urzedasow para olimpiade byl adolf hitler. ta wypowiedz ma drugie dno, bo aparat terroru jego moscia mordowal kalekich ludzi, psychicznie chorych.

Volvek

Well-Known Member
797
1 919
Abstrahując od tego, to samo stwierdzenie "Hitler organizował paraolimipiadę" jako argument przeciwko paraolimpiadom jest zwyczajnie głupi. Idąc tą drogą można mówić, że Hitler woził się państwowymi drogami, więc są one złe. A skoro za Hitlera były niższe podatki, to znaczy, że należy je podwyższać, żeby nie było jak za Hitlera.

D

Deleted member 427

Guest
Abstrahując od tego, to samo stwierdzenie "Hitler organizował paraolimipiadę" jako argument przeciwko paraolimpiadom jest zwyczajnie głupi

Wszystkie argumenty z Hitlerem są debilne i dlatego Pan Janusz jest na tym polu krulem. Nawet te dotyczące broni palnej, bo Hitler do rozbrajania opozycji i wrogów Rzeszy korzystał z rozwiązań prawnych republiki weimarskiej.

Annihilation

Well-Known Member
170
327
Abstrahując od tego, to samo stwierdzenie "Hitler organizował paraolimipiadę" jako argument przeciwko paraolimpiadom jest zwyczajnie głupi. Idąc tą drogą można mówić, że Hitler woził się państwowymi drogami, więc są one złe. A skoro za Hitlera były niższe podatki, to znaczy, że należy je podwyższać, żeby nie było jak za Hitlera.

Zgadzam sie z toba ze samo stwierdzenie ze hitler cos robil to od razu to wielkie zlo, ale wydaje mi sie ze ma to na celu pokazac ze jak ktos robi cos powszechnie uwazanego za milego, nie musi to oznaczac ze jest 'dobrym' czlowiekiem.

Ale nie chce mi sie ogladac jkma u lisa. wiec sie klocic nie bede co do tej kwesti.

T.M.

antyhumanista, anarchista bez flagi
1 412
4 448
@up

W dniu dzisiejszym zakończyłem swoją działalność pod szyldem stowarzyszenia Narodowcy RP.
Po Światowych Dniach Młodzieży nasiliły się ataki hierarchów katolickich na środowisko narodowe, jednocześnie odnotowujemy z tej strony ukłon w kierunku środowiska LGBT i tzw. uchodźców. Krytyka takiej postawy duchowieństwa katolickiego wywołuje sporo kontrowersji a wielu działaczy NRP nie jest w stanie zmierzyć się z tym problemem. Bycie Polskim Narodowcem uważam uniemożliwia bycie uległym wobec jakiejkolwiek organizacji ponadnarodowej politycznej, gospodarczej czy religijnej. Uważam, że jeszcze długo stojąc na takim stanowisku nie będzie się w sytuacji komfortowej. Ja ani komfortu ani świetego spokoju dla siebie nie wymagam, nie mam też prawa żądać tego od innych.
Za dotychczasową współpracę działaczom NRP dziękuję

W sumie szacun za konsekwencję, wytłuszczenie moje, a jak.

libertarianin.tom

akapowy dogmatyk
2 700
7 113
Korwin znowu pierdoli o zakazie handlu w niedziele i zakazie istnienia zwiazkow zawodowych (a nawet zwiazkow pracodawcow!). A potem sie kurwa dziwuje dlaczego liberalnie nastawiony elektorat woli glosowac na Nowoczesna, niz na niego... Ehhh...

http://korwin-mikke.pl/blog/wpis/dylemat_wieznia__a_zakaz_handlu_w_niedziele/2897

BTW, przeciez samorzadowy zakaz handlu w niedziele nie eliminuje "dylematu wieznia". W jednym samorzadzie bedzie zakaz a w innym nie, to sie ludzie beda przenosic tam gdzie zakazu nie ma zeby moc zarabiac/robic zakupy i samorzad z zakazem bedzie "zmuszony" ten zakaz uchylic. Czyli poki nie ustanowi sie jednego swiatowego rzadu to bedzie istnial Korwinowski "dylemat wieznia"!

BTW 2, jakim trzeba byc tepym zeby nie rozumiec, ze wystarczy zabrac przywileje pracownicze i wlasciciel fabryki sam se ustali czy pozwoli na istnienie zwiazkow na SWOIM terenie czy nie, ile godzin/dni pozwoli im strajkowac zanim wysle na nich ochroniarzy z CKM-ami, itd. Po cholere pracodawcy prezydent Korwin mowiacy mu co mu wolno robic na swojej posesji?!

Staszek Alcatraz

Tak jak Pan Janusz powiedział
2 794
8 465
Kuce bezlitośnie orzą go na fejsbuniu:

Kulawa retoryka, która ma nadać quasi-logiczny rys Pańskiemu zdewoceniu. Widzę, że dwoi się pan i troi, żeby zachować etykietę liberała, ale jednocześnie lobbować za zakazem handlu w niedzielę, bo tak jest napisane w Biblii. Nie ma żadnej różnicy czy sklep na osiedlu zamknie mi UE, Beata Szydło, czy samorząd. Właściciel chce sklep otworzyć, ja chcę w tym sklepie zrobić zakupy. Pańska mapka pt. "Ileż cywilizowanych krajów ma zakaz handlu w niedzielę" przypomina inne z tego cyklu: "Większość cywilizowanych krajów ma zakaz posiadania broni", "Większość cywilizowanych krajów ma podatek dochodowy" itp.

PS Już sobie wyobrażam te dwa razy bardziej zapchane centra handlowe w sobotę.

---------------------

Myli sie Pan panie Janusz Korwin-Mikke, nie mamy tutaj dylematu wieznia a bazujac na procesie myslowym zaprezentowanym pod koniec mozna spokojnie udowodnic dowolny zakaz sprzedazy czegokolwiek w dowolny dzien, gdyz w gospodarce nie am czegos takiego jak zakup niepotrzebny. NIe mozna wnioskowac wstecz ze jesli zakup towaru A w ujeciu rocznym by spadl po wprowadzneiu zakazu sprzedazy w niedziele to nie oznacza i nie implikuje w zadnym stopniu iz produkt ten jest niepotrzebny i ze gospodarka(ludzie) oszczedzili i ze kupia cos bardziej potrzebnego. Takie wnioskowanie oparte zarowno o producenta jak i w oparciu o konsumenta mija sie z celem, gospodarka to tylko przeplyw bez znaczenia w ktora strone plynie gdyz bilans(pmijajac panstwo ktore grabi) jest zawsze na 0. Dlatego nie wolno mowic o rzekomej stracie gospodarki (gdy klient kupi cos niepotrzebnego) bo to jest tak samo zle spojrzenie jak to z punktu widzenia producenta ktore stosowane jest przez rzady.. Na gospodarke powinno sie patrzec jak na przeplyw badajac jego dynamike a nie wskazniki wzrostu produkcji czy konsumpcji. Pozdrawiam

Typowy Janusz. Będzie się kompromitował i brnął dalej usprawiedliwiając państwowe zakazy pseudo-wywodami, bo Bozia kazała mu dzień święty święcić. Panie, to święć sobie, a innymi pozwól robić to na co mają ochotę.

Do góry Bottom