KORWiN, KNP, JKM, Koliber - bieżące newsy i ciekawostki

Solitary Man

Człowiek raczej piwnicy
492
2 228
Komuch z partii Zmiana robi triumfujące selfie nad zwłokami Korwina [*]

14039889_426272000876338_1602085432985027666_n.png

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
JKM znów w Rosji, tym razem udzielił wywiadu wydalonemu niedawno z Polski przez ABWherę , rosyjskiemu korespondentowi Leonidowi Swiridowowi. Wywiad ukazał się w Sputnik News.
Sputnik » Janusz Korwin-Mikke: o Rosji, PiS, Ukrainie, Clinton, ABW, Krymie ... i Donaldzie Tusku

Znany polski europoseł i lider Partii KORWIN Janusz Korwin-Mikke przebywa teraz w Rosji. Popularny polski polityk uprzejmie zgodził się dać ekskluzywny wywiad dla Agencji Sputnik: z Januszem Korwin-Mikke w centrum Moskwy w hotelu „Puszkin" spotkał się nasz komentator Leonid Swiridow.

Panie pośle, który już raz jest Pan w Moskwie?
— Zdaje się, że siódmy. Pierwszy raz byłem w Moskwie chyba w 1958 roku.
A w nowej Rosji?
— Chyba czwarty. A w tej chwili jestem tu przelotem do Czeczenii.
Co pan tam będzie robić?
— Jadę tam z ciekawości. Chcę zobaczyć, jak wygląda Czeczenia. Bo chodzą sprzeczne informacje. Ja raczej chwalę pana Ramzana Kadyrowa. U nas niektórzy psy na nim wieszają. Dlatego chciałbym na własne oczy zobaczyć, jak to wygląda, usłyszeć, co ludzie mówią.
W Czeczenii będzie pan uczestniczył w różnych spotkaniach, może spotka się pan także z Kadyrowem?
— Jeżeli mnie zaprosi, to z przyjemnością się spotkam. Dobrze byłoby porozmawiać.
To naprawdę ciekawy człowiek. Jest bardzo wolnorynkowo nastawiony. To budzi sympatię w moim środowisku, w mojej partii.
W odróżnieniu od PiS nie niszczy on swoich wrogów, a zaprasza ich do rządu i wciąga w odbudowę regionu. Ramzan Kadyrow to bardzo rozsądny człowiek.
.....​

I znów będą mówić, że "Korwin to ruski agent", a ten wywiad to właśnie dowód.
Na marginesie, to wokół Kadyrowa coś się dzieje. Najpierw były jakieś odjebki jego ludzi w Rosji, potem milionowy (!) wiec poparcia dla Kadyrowa i Putina w Groznym...

Volvek

Well-Known Member
797
1 919
Jak jest jakimś tajniakiem, to powinien dostać medal dla najbardziej zaangażowanego agenta wszech czasów. Ile on się nagadał, ile porozpisywał i najeździł po wsiach i zadupiach przez te wszystkie lata, żeby przemawiać do czasem bardzo skromnych grupek ludzi to czapki z głów, że mu się chciało.

Hanki

Secessionist
1 531
5 108
Gdy pytałem się na grupie dyskusyjnej osoby, która t wrzuciła, jaki jest sens to oglądać i czy jest tutaj cokolwiek spójnego w miejsce luźnego wrzucania niezwiązanych ze sobą wątków, to otrzymałem odpowiedź, że:

"Tak na szybko --- o Ronie Paulu, Ronaldzie Reganie, prywatyzacji Chryslera, o republikanach i partii republikańskiej, o Nowoczesnej, o reformach połowicznych, o 25% (!), o przyczynach nie wejścia do parlamentu przez partię KORWiN, o tym co najważniejsze (i wcale nie chodzi tu o wygranie wyborów ale o... ;) ), o zmianie paradygmatu, o tym dlaczego JKM mówi o homosiach, imigrantach i Hitlerze zamiast o wolnym rynku, zysku i kapitalizmie, o miękkich hasłach, o tym czego JKM najbardziej nienawidzi, o tym po co KORWiN idzie do wyborów... To tak na szybko."

Zatem nie wiem, kto to będzie oglądał...

Staszek Alcatraz

Tak jak Pan Janusz powiedział
2 794
8 465
jaki jest sens to oglądać i czy jest tutaj cokolwiek spójnego w miejsce luźnego wrzucania niezwiązanych ze sobą wątków
? Może się nie wyspałeś
Wszystko w jego wystąpieniu jest spójne, jasne i klarowne, a główny przekaz jest taki, że jeśli chce się coś zmienić po dojściu do władzy to nie można tego zmienić trochę czy w części, trzeba system zmienić kompletnie. On podał przykład Regana i Pinoczeta, że nie poszli po bandzie, a potem przyszli socjaliści i zniszczyli ich dorobek. Mnie to cieszy co on powiedział, bo to znaczy, że nie chce im nic popuścić, iść na kompromisy.

tolep

five miles out
8 579
15 476
Do góry Bottom