KORWiN, KNP, JKM, Koliber - bieżące newsy i ciekawostki

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 110
"zasiłki, zasiłki, zasiłki" XD W Polsce jest chyba socjal większy niż w Szwecji XD

Racibor

Well-Known Member
408
2 160
Korwin dziś:
comment_2DQA6mImHyIBI9gVjhikHOq4qSmprWBt.jpg

comment_J8PvKwCjh3LAd9UDGVdtolLIXFciAQ4W.jpg

Crov

Well-Known Member
558
1 557
Nie jest to bezposrednio zwiazane z partia, ale w koncu Ator wspolpracowal z KORWIN i byl jedna z bardziej wyrazistych postaci ostatniej kampanii, a temat tej "dramy" już byl tutaj poruszany, wiec wrzucam jako ciekawostke ;)

MaxStirner

Well-Known Member
2 775
4 721
W ogóle czytanie profili partyjnych zacznyna mnie nużyć. Usypiam. Uchodźcy, Kara śmierci. Kara śmierci, Uchodźcy. Uchodźcy, Uchodźcy, Uchodźcy, Uchodźcy, Uchodźcy, Uchodźcy, Uchodźcy, zmiana tematu by sie przydała.. ah tak.. Kara śmierci. No kurwa w kurwe szlag już trafia. Brzydnie sie dosłownie. Oni chyba na Marsie mieszkają czy jak.
"Uchodźcy" mimo usilnych starań nie potrafie spotkać, żeby przekonać sie czy mi zrobi kuku, musiałbym chyba w centralną Polskę sie udać, albo gdzieś na stolyce żeby ducha zagrożenia poczuć. A kare śmierci mam literalnie w dupie, poza oburzeniem czy smieszkowaniem z Trynkiewicza albo Andrzeja i tak nie jest to problem na dzisiaj, skoro mordercy to wciąż na szczęście bardzo duzy wyjątek od reguły. Dużo bardziej grozi mi zawał, albo nawet zgon z przepicia, niż atak mitycznego potwora, zresztą nawet jak zaatakuje to prawdopodobnie będe miał w dupie co z nim zrobia potem skoro mnie już nie ma.
Anyway, co oni mają do powiedzenia w sprawie na przykład ustawy inwigilacyjnej? Może są za? Kto wie, JKM chyba raz czy dwa głosował za inwigilacją.. Może skomentują postulaty legalizacji "medycznej" trawy? Może coś o (braku) deregulacji zawodów by było? Ale oni tak wolą, tak bezpieczniej, ani w przód ani do tyłu - duża część elektoratu to katolskie konserwy, po co ruszać, lepiej znowu napisać o zombie uchodźcach czyhających na twoją ciepłą krew. A jak sie ruszy brak dostępu do zawodów, nadregulacje i inne raelne problemy, zaprotestują Ci co z nadregulacji żyją - taksówkarze, urzędasy. Po co se robić problemy w końcu to wyborcy i to liczni. Lepiej znowu o uchodźcach...
Odlajkowałem bo nudzi. Niech se piszą co chcą, obym już nie musiał tego czytać.

MaxStirner

Well-Known Member
2 775
4 721
Akurat w tej sprawie stanowisko jest jasne.
Zgoda, ale po pierwsze ja nie pamiętam by było na profilu partyjnym to raz. Dwa (i tu już gorzej) PIS obiecał refundacje z czego cieszą sie lewicujące Wolne Konopie i walczący o legal. Komentując zgodnie z linią narażą sie obu stronom - i dążącym do legalu bo chcą refundacji i twardym konserwom bo nie chcą legalu. Co w zamian? Po co ruszać, napiszmy o uchodźcach.
Zalajkowałem Svobodnych z czech w zamian, tym bardziej że ostatnio trenuję czeski, bo chciałem tzłapać więcej słówek. Czytam - przykłady ostatnie - komentarze i arty na temat dyrektywy UE nakazującej kierowcom wymieniać w aucie kamizelki odblaskowe tylko dlatego, że nie mają homologacji według nowych norm (stare przestaną być legal nawet gdy nic im nie brakuje, u nas chyba też)
Art z wczoraj - akcja kierowców zaklejających flage UE na blachach w autach. To nielegal, nie masz prawa zaklejać elementów tablicy. Komentarze. Drobnica, zgadzam się. Ale raz że nie wirercą non stop dziury w bebechu na jedno kopyto, dwa, że pokazują że każda rzecz, nawet mała ostatecznie prowadzi do większych ograniczeń.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Temat KS powraca.
Najwyższy Czas! » Partia KORWiN mówi: Sprawdzam
Konrad Berkowicz, członek zarządu partii KORWiN, przedstawiciel Ruchu Na Rzecz Kary Śmierci, podczas konferencji prasowej w Sejmie przypomniał obecnemu ministrowi sprawiedliwości projekt ustawy jego autorstwa.

– W 2004 roku Zbigniew Ziobro złożył w Sejmie projekt przywrócenia kary śmierci za morderstwa dokonane ze szczególnym okrucieństwem. Podpisali się pod nim i głosowali za nim posłowie Prawa i Sprawiedliwości, w tym Jarosław Kaczyński. Teraz Prawo i Sprawiedliwość ma większość w Sejmie, ma władzę, a autor projektu, Zbigniew Ziobro, jest ministrem sprawiedliwości – powiedział Berkowicz. – Dlatego mówimy partii Jarosława Kaczyńskiego: „sprawdzam” – dodał.
(wytłuszczenie ode mnie)

Tu Berkowicz na Onecie:

A tu SuperStacja "po lewicowemu" o tej kwestii:

MaxStirner

Well-Known Member
2 775
4 721
A tymczasem mamy na przykład świeżą ustawę o zawodzie fizjoterapeuty - dotąd (nie wiedziałem tego) mógł nim byc każdy i jakoś wszyscy żyją. Teraz będzie trzeba oczywiście mieć studia, naturalnie ze wzgledów bezpieczeństwa. Ceny także naturalnie wzrosną. I zero komentarzy, w końcu jest jeszcze nierozstrzygnięta pilna kwestia kary śmierci. Dziś pojawiły sie wpisy o sporze konstytucyjntm, to jest kwestia równie paląca jak ta pierwsza, niemniej wolę już trybunał od KS, przynajmniej jakaś zmiana klimatu.

Crov

Well-Known Member
558
1 557
Wipler masakruje Wiplera w poście na fejsbuku Wiplera:

Austriakom gratulujemy nowego prezydenta, którym został - jak wszystko wskazuje - Norbert Hofer, przedstawiciel Wolnościowej Partii Austrii (niem. Freiheitliche Partei Österreichs, FPÖ). Dzisiaj Austria, za miesiąc Anglia, za trzy lata Polska!

FPÖ to austriacka nacjonalistyczno-liberalna, eurosceptyczna partia polityczna założona w 1955 roku. Niskie podatki, mniej biurokracji, stop nielegalnym imigrantom, mniej wpływu Brukseli na nasze życie - to program której jest coraz popularniejszy w całej Europie. Trzymamy kciuki z naszych partnerów z Parlamentu Europejskiego! W Europie czas na prawdziwe zmiany.

Myślicie ze mieszanie nacjonalizmu z liberalizmem to egzotyka? Tez tak myślałem. Teraz uważam, ze to przyszłość także polskiego ruchu wolnościowego.

Elo

MaxStirner

Well-Known Member
2 775
4 721
Powiedziałbym że faktycznie egzotyka, ja nacjonalistom w ten ich liberalizm nie do końca wierzę. Moim zdaniem skończy się przymusową służbą wojskową, wysokimi podatkami na armię, albo chociażby zwiększonymi uprawnieniami policji, straży granicznej względnie ogólnie razwiedki. Ponieważ z kolei nacjonaliści to z reguły katole, dostaniesz uprzywilejowaną pozycję Kościoła, włącznie z rozbudowanymi podatkami na nich. Ponadto silniejszy ban na dragi, większe restrykcje za byle pierdoły typu mandaty za predkość, alkomaty w autach i tak dalej. Ogólnie wiekszy legalizm i więcej wykroczeń i kar
Czy to przyszłość to ja nie wiem, sądze jednak że zamordyzm prawicowy daje nieco więcej wolnosci niż ten lewacki, czy to słuszny tok myślenia to się jeszcze okaże.
W każdym razie jeśli jest to cena jakiejkolwiek zmiany, jestem w stanie ją zaakceptowac po to by coś sie w końcu ruszyło.
Ale uważam że trzeba sie temu przyglądać ostrożnie i nie mieć za dużych nadziei.

father Tucker

egoista, marzyciel i czciciel chaosu
2 337
6 521
"Liberalizm" w oczach tych nacjo-zjebów wygląda w taki sposób jak kiedyś opisał Bosak - możesz prowadzić warzywniak czy fryzjera, ale jakbyś chciał proawdzić stocznię, albo nie daj Boże firmę telekomunikacyjną, to nie-nie, bo to kluczowa gałąź gospodarki i nie można dawać tego "prywaciarzom". Podobnie banki i media powinny być "w polskich rękach". Musiałbym poszukać na youtubach, ale on autentycznie w takie rzeczy wierzy i jest postrzegany w swoim środowisku jako liberał gospodarczy.

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Łączyć tru oświeceniowy liberalizm i romantyczny nacjololo-izm. Przemek konserwo, ochujałaś?

Efekt:
Tru liberałowie oleją Przema, a Sebixxxy pójdą pod budki z piwem lub postawią ptaszka zamiast krzyżyka. W siedzibie partii KORWiN nastąpi wielkie poruszenie, że elektoraty się znowu nie dodały vide 2007.

Król Julian

Well-Known Member
962
2 123
Przemek się pospieszył, Hoferowi jednak parę tysięcy głosów zabrakło. Zawsze byłem sceptyczny wobec polskiego nacjonalizmu, bo wydawało mi się że jest niczym innym jak obsesyjnym i bezrefleksyjnym kultem "polskości" i wrogością wobec "obcych", Żydów albo Murzynów. Niemniej, myślę że narodowa tożsamość jest ważna i da się pogodzić z liberalizmem. Oczywiście pojmowana inaczej niż ją rozumieją np. skini. Uważam że każdego, kto na co dzień posługuje się językiem polskim, uważa Polskę za swoją ojczyznę i identyfikuje z polską kulturą można nazwać Polakiem, nieważne czy z pochodzenia jest Niemcem czy Eskimosem. I taka dobrowolna samoidentyfikacja jest czymś co warto chronić przed lewackim skurwysyństwem - marksistami kulturowymi którzy chcą ją wysadzić w powietrze, np. poprzez indoktrynację w państwowych szkołach, mediach i innych urzędach; politykę multi-kulti itd.

Ostatnia edycja:

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
"Polskość" to wytwór przymusowej polonizacji, poprzez państwową edukację i prześladowania. Akceptując jedno, akceptujesz drugie. My Niemcy (My Polacy) - nigdy nie zapomnimy!

Król Julian

Well-Known Member
962
2 123
"Polskość" to wytwór przymusowej polonizacji, poprzez państwową edukację i prześladowania. Akceptując jedno, akceptujesz drugie. My Niemcy (My Polacy) - nigdy nie zapomnimy!

Amel, co ty pierdzielisz? Kiedy kształtowało się masowe poczucie przynależności narodowej (w XIX w.), nie było państwa polskiego, a szkoły były niemieckie albo rosyjskie (tylko w Galicji od 1867 były polskie). Drzymale, albo innemu chłopu państwo wmówiło że jest Polakiem? Ludzie sami przyjmują takie tożsamości, jakie im się podobają a polskość, to po prostu lokalny wariant kultury zachodnio-europejskiej (łacińskiej). Jako libertarianin uważam że każdy ma prawo do własnej tożsamości kulturowej, więc trzeba tępić współczesne lewactwo które chce zniszczyć narodowe kultury.

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Tzw. "polskość" to wytwór głównie XX-wieczny, a nie XIX-wieczny. Przez cały XIX wiek nacjololo-izmy nie istniały w świadomości prostych ludzi. Wieszcz narodowy próbował zebrać oddziały w imię walki narodowowyzwoleńczej i tym podobnych, ale "masowe poczucie przynależności"... nie istniało?

Król Julian

Well-Known Member
962
2 123
Tzw. "polskość" to wytwór XX-wieczny, a nie XIX-wieczny. Przez cały XIX wiek nacjololo-izmy nie istniały w świadomości prostych ludzi. Wieszcz narodowy próbował zebrać oddziały w imię walki narodowowyzwoleńczej i tym podobnych, ale "masowe poczucie przynależności"... nie istniało?

To że ktoś był przeciwny bezsensownym powstaniom, nie znaczy że nie miał polskiej tożsamości, np. Wielopolski.

Do góry Bottom