KORWiN, KNP, JKM, Koliber - bieżące newsy i ciekawostki

Imperator

Generalissimus
1 569
3 555
738e61fb1f6598bc66e440410d09dbf0.png

A tu deser, czeski libertarianin okazuje wsparcie.

vast

Well-Known Member
2 745
5 808
Janusz chyba leków nie wziął dzisiaj i dlatego tak wybuchł. Ogólnie lekka żenua, znacznie lepiej kiedy gada spokojnie i nie robi z siebie świra.

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Vast, Michalkiewicz mówi zawsze spokojnie, zawsze merytorycznie, przeważnie ma rację, jest przy tym wybitnie elokwentny i ma klasę. I co? I gówno.

Dlatego, IMO, nie chodzi tu o kreowanie wizerunku spokojnej maszyny do wypluwania orzących sekwencji, bo to naprawdę niewiele zmieni. Całość problemu funkcjonuje w obszarze postulowania niewielkiej roli państwa, na co czerwone robale nigdy nie pozwolą.

vast

Well-Known Member
2 745
5 808
Vast, Michalkiewicz mówi zawsze spokojnie, zawsze merytorycznie, przeważnie ma rację, jest przy tym wybitnie elokwentny i ma klasę. I co? I gówno.

Dlatego, IMO, nie chodzi tu o kreowanie wizerunku spokojnej maszyny do wypluwania orzących sekwencji, bo to naprawdę niewiele zmieni. Całość problemu funkcjonuje w obszarze postulowania niewielkiej roli państwa, na co czerwone robale nigdy nie pozwolą.

Obydwie postawy niewiele zmienią, tylko że przy podejściu spokojnym ludzie nie myślą że masz wściekliznę/jesteś pierdolnięty...

inho

Well-Known Member
1 635
4 516
Problem z takim wystąpieniem JKM jest taki, że np. ciężko go podać znajomym na fb, ciężko go propsować itp. Bez tego wstępu byłby bardzo dobry, mocny występ.

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Ale lewaki w temacie, żenua. Za mocno, Janusz. Nie tak ostro, bo lewacka dupcia zaboli.

Nikogo nie obchodzi zdanie waszych pierdzących znajomych, żyjemy w czasach ostatnich pokojowych wyborów w Europie. Za kilka lat nikogo nie będą obchodziły parlamentarne mowy waszych ulubieńców od spokojnego gderania. Osobiście będę ucinał takim języki, bo już lepiej nic nie mówić niż się wstrzymywać przed mówieniem prosto z serducha. Małpy wychowane na PE, kurwa. Bierzcie przykład z Wielkiej Brytanii albo z południowców. W normalnych cywilizowanych krajach drze się japę w sejmie i poniża przeciwnika z mównicy, bo do tego służy japa i mównica. Wytłumaczcie to swoim znajomym albo ich zabijcie.

vast

Well-Known Member
2 745
5 808
Te cywilizowane kraje to kolebka "cywilizacji mentalnych cweli, piździelców i biologicznych odpadów Homo Sapiens".

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Włosi nie depilują klat i w sporej części są za przywróceniem kary śmierci dla morderców. Wiem, bo czytałem statystyki na ten temat. A Anglicy to pizdy:

Nie zmienia to faktu, że darcie japy to normalne zachowanie. Parlament = darcie japy, nieodłącznie.

Ostatnia edycja:
OP
OP
tosiabunio

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 153
W normalnych cywilizowanych krajach drze się japę w sejmie i poniża przeciwnika z mównicy, bo do tego służy japa i mównica.

E tam. Pomijając co gada, to Farage jest znacznie lepszym mówcą i oraczem niż Krul, i nie pluje się i zapowietrza. A i elegancko potrafi poniżyć (urzędnik o aparycji mokrej szmaty - to o poprzednim prezydencie UE), choć do Blooma to mu brakowało.

Claude mOnet

Well-Known Member
1 034
2 339
Marusik też ma zadatki na operatora pługa

Chyba ruskiego wpiętego do polskiego ciągnika (jeśli ktoś jeszcze pamięta tą PRLowską przypowieść o pługach).

Ruscy za żywność z Polski płacili siermiężnymi pługami, które były zbyt ciężkie dla polskich ciągników. Prawdopodobnie do dziś rdzewieją w jakiś po-PGRowskich budynkach, które jeszcze się nie zawaliły.

tolep

five miles out
8 579
15 476
Pokażę wam na prostym przykładzie, jak żałosna jest narracja dupków z Czerskiej. Trudno mi w ogóle zrozumieć, po co dziennikarzyny robią tak nieudolne zwody. Idziemy na stronę radia TokFm, gdzie możemy przeczytać w cytatach, jak to geniusze europejskiej sceny politycznej miażdżą naszą premier. O dziwo znajdujemy tam cytat z Korwina, który w wydaniu politycznie poprawnym brzmi tak:

„Janusz Korwin-Mikke
Demokracji nienawidzę, demokracją pogardzam. W wyborach wygrał PiS - chcieliście demokracji, to macie! Sądzicie, że PiS jest złą partią? Ja się z tym zgadzam.”

A w oryginale i w całości tak:

„Ja nie jestem demokratą, demokracji nienawidzę, demokracją pogardzam. Ale Wy jesteście demokratami!? W takim razie przyjmijcie do wiadomości, że lud polski, legalnie i demokratycznie wybrał PiS. Chcieliście demokracji – no to ją macie! Demokracja to Tyrania Większości, więc PiS mając za sobą Większość będzie robiło, co chce.
Jeśli uważacie Państwo, że PiS to bardzo zła partia – z czym ja się zgadzam – to pomyślcie jak złe musiały być poprzednie rządy – jaka ogromna korupcja, złodziejstwo, pogarda dla człowieka, tłumienie wolności słowa, czego sam doświadczam – że udręczony lud polski wybrał PiS jako jedyną partię dającą nadzieję, że poprzednich władców powsadza do więzień, gdzie jest ich miejsce.
A poza tym sądzę, że Unia Europejska musi być zniszczona.”

Jeśli są tu jacyś uczniowie niech pilnie notują, ponieważ nie przychodzi mi do głowy lepszy przykład zdań wyrwanych z kontekstu. Należy zwrócić uwagę, że wypowiedź prezentowana jest, jako cytat.
Redaktorzy zostali od razu wyśmiani w komentarzach. Pytanie jest takie: Po co zakłamywać rzeczywistość na stronie skierowanej do ludzi zainteresowanych polityką, których większość oglądała wczorajszą debatę? Oni zupełnie niczego się nie uczą i potem giną od własnej propagandy. Nawet wczorajszą porażkę wizerunkową potrafią zamienić w jeszcze większą klęskę. Prawdziwe biedactwa, taka i owaka ich mać!

Do góry Bottom