KORWiN, KNP, JKM, Koliber - bieżące newsy i ciekawostki

vast

Well-Known Member
2 745
5 808
Jakieś dziadki z widowni masakrują kucowskie mokre sny o Korwinistanie i sprzedawaniu paróweczek, oraz dlaczego Korwin nigdy nie przekona do siebie większej ilości wyborców. Palnęli parę głupot ale można im to wybaczyć. Od około 38 minuty do 44.

Ostatnia edycja:

Tomasz Panczewski

Well-Known Member
699
3 849
OfyAiNu.gif
Vl4SNSY.gif

Annihilation

Well-Known Member
170
327
Jakieś dziadki z widowni masakrują kucowskie mokre sny o Korwinistanie i sprzedawaniu paróweczek, oraz dlaczego Korwin nigdy nie przekona do siebie większej ilości wyborców. Palnęli parę głupot ale można im to wybaczyć. Od około 38 minuty do 44.

No za bardzo nie masakruje, ale ok.

a tak z innej beczki, @vast napisz mi dlaczego ty tak sie napinasz strasznie tutaj na libnecie.

vast

Well-Known Member
2 745
5 808
Ja się napinam? Gdzie? Po prostu nie mogę dawać poklasku ludziom, którzy są ewidentnie zjebani (czyli 90% tej pożal się Boże partii).

Alu

Well-Known Member
4 634
9 694
Tu macie PDFa do pobrania
https://libertarianizm.net/attachments/2015-10-16-pwi-jkm-dmi-program-korwin-finalny-pdf.391/

Fragment o "dostępie do broni", niezły kwas:

3. Bezpieczeństwo kraju

(...)

3.2. Udział obywateli – obrona terytorialna, powszechniejszy dostęp do broni

System bezpieczeństwa Polski powinien uwzględniać i wykorzystywać naturalną skłonność obywateli do poprawy tego aspektu działalności państwa. Obywatel musi umieć się bronić przed różnymi zagrożeniami, inaczej nie będzie wolny, a zdany na pomoc innych obywateli lub łaskę obcych państw.

Konieczna jest odbudowa systemu powszechnych szkoleń dla obywateli, związanych z ochroną życia, mienia i kraju. System funkcjonowania Sił Zbrojnych należy uzupełnić o systematycznie rozbudowywaną Obronę Terytorialną, funkcjonującą na bazie nowego podziału administracyjnego kraju.

Celem Obrony Terytorialnej będzie bieżące szkolenie jej członków, zapewnienie Siłom Zbrojnym sprawnego poboru na wypadek konfliktów oraz prowadzenie regularnych i skoordynowanych działań militarnych w razie ataku nieprzyjaciela.

Obronę Terytorialną, budowaną na bazie Narodowych Sił Rezerwowych, należy systematycznie rozbudowywać, w oparciu kolejno o: ochotników, rekrutujących się zwłaszcza z licznych w Polsce grup rekonstrukcyjnych, prywatne podmioty dostarczające usługi w obszarze bezpieczeństwa, kolejne szkolone roczniki obywateli.

Dla zwiększenia użyteczności Obrony Terytorialnej należy stopniowo poszerzać dostęp do broni przechowywanej w domu. Wymaga to wzrostu kultury obchodzenia się z nią w oparciu o najlepsze wzorce europejskie.

Każdy obywatel powinien znać zadania stojące przed nim w czasie ewentualnego zagrożenia. Zwiększy to poczucie wspólnoty oraz morale całego społeczeństwa. Poza rozbudową obrony terytorialnej należy odbudować kadry cywilne pracujące dla systemu bezpieczeństwa kraju. Funkcje cywilne nie mogą być realizowane przez żołnierzy pełniących służbę.​

Attachments

• 2015.10.16.-PWI-JKM-DMI-program-KORWiN-finalny.pdf
    608,7 KB · Wyś: 22
Ostatnia edycja:

inho

Well-Known Member
1 635
4 516
Dosyć zachowawczo, ale dodajmy do tego odpowiedź w powyżeszej kwestii dla ROMBu (boldy moje):

Bardzo dziękuję członkom kierowanych przez Was organizacji społecznych, że jesteście aktywnie zainteresowani rozwojem strzelectwa w Polsce. Moim zdaniem – a jestem przekonany, że wyrażam stanowisko wszystkich zwolenników partii KORWiN – jest to w dzisiejszych czasach niezwykle istotne.

Po przeanalizowaniu przygotowanych przez Was projektów oświadczam i przyrzekam w imieniu KW KORWiN, że projekt ustawy o broni i amunicji, który został przekazany Komitetowi Wyborczemu KORWiN, stanie się jednym z pierwszych projektów złożonych do laski marszałkowskiej, przez naszych posłów. Zastrzegam jednak, że bazując na przygotowanym przez Wasze środowiska projekcie, będziemy dążyli do jeszcze większej liberalizacji dostępu do broni dla praworządnych i zdrowych psychicznie Polaków. Byłoby zdradą naszych ideałów, aby sprawa dostępu do broni palnej nie była jedną z pierwszych, które w kolejnej kadencji Sejmu będziemy zmieniać.

Drugi przekazany nam projekt – zmiany ustawy Kodeks karny, w zakresie zasad obrony koniecznej – czynię niniejszy naszym projektem w kampanii wyborczej. Po wybraniu naszych posłów do Sejmu, niezwłocznie złożymy go jako projekt poselski. Szczególnie dzisiaj ten projekt jest palący, gdy u wrót Europy stoją Ci, co za cnotę uznają obcinanie chrześcijańskich głów. Każdy, podkreślam, każdy Polak, musi być wyposażony w instrumenty prawne, pozwalające mu skutecznie dbać o własne i bliźnich bezpieczeństwo. Zapewni to przygotowany przez Was projekt ustawy o zmianie ustawy Kodeks karny, w którym wszelkie niebezpieczeństwa, włącznie ze śmiercią agresora, będą spadały na tego, co dopuścił się bezprawnego zamachu. Czas, aby Polacy wiedzieli, że w ich domu można im wszystko to co niezbędne, dla obrony własnej.

Oczywiście powyższe zobowiązania będziemy mogli spełnić, o ile Polacy wyrażą wobec nas swoje zaufanie i zagłosują 25 października na partię KORWiN – do czego ich z całego serca namawiam. Partia KORWiN to Dumna, Bogata Polska!

Staszek Alcatraz

Tak jak Pan Janusz powiedział
2 794
8 465
Co cię przekonało i w której minucie? Pytam z ciekawości, bo i tak będę głosował na KORWiN, więc nie chcę tracić czasu na 10 minut ofkorsów.
Nic mnie nie przekonało na konferencji, bo oni mówią z grubsza to samo co mówili wiele razy. Dla mnie znaczenie ma, że w końcu jest jakiś program na papierze. Bardziej realny do zrealizowania (bo z jakimiś tam okresami przejściowymi - mówił o tym Sommer ok. 4 minuty) niż to co mówił Korwin - sprywatyzujmy od razu wszystko i niech się dzieje co chce.

Do góry Bottom