KORWiN, KNP, JKM, Koliber - bieżące newsy i ciekawostki

vast

Well-Known Member
2 745
5 808
Hohoho, w sondażu 7%! TO znak że trzeba zacząć inicjować protokół 1%! Aktywacja rozpoczęta:

Na spotkaniu było sporo szeregowców, którym niedługo grozi zwolnienie. Jeden spytał, co z nimi zrobię, bo oni mają rodziny i nie są pewni przyszłości?
Odpowiedziałem (nagranie będzie w Sieci):
"A mnie g***o interesuje Pańska rodzina. Ja
chcę rozbudować wojsko z obecnych 30.000 do 100.000 żołnierzy (obecnie 70.000 to jakieś gryzipiórki, bataliony kobiece itp.) - i byłbym idiotą, gdybym chciał Pana w tej sytuacji zwalniać”.

pawlis

Samotny wilk
2 420
10 193
W tym sondażu 5 %, vast :).

Kurde, te wybory to idealny moment, iż się uda dostać do sejmu... A ten znowu musi coś jebnąć. Może jest nadzieja, że w nagraniu... ah nevermind...

inho

Well-Known Member
1 635
4 516
Nie jest tragicznie, bo od zawsze nawija o zwiększeniu kasy na wojsko i ogólny przekaz dla mundurowych powinien być pozytywny. W sumie to żenada, że paru żołnierzy strzela focha, gdy usłyszy "gówno", lol :D Nie wiem, czy tvnowyborczym opłaci się to pompować, bo kuce będą to mogły łatwo skontrować. ;)

Imperator

Generalissimus
1 569
3 555
Ja tak w temacie gościa z trąbką. Jak mój dziadek (który Korwina za bardzo nie popierałi nie popiera) to widząc w wiadomościach tę konferencję tylko żałował, że nie miał, takiej głośniejszej, pierdzącej. Więc ludzie generalnie albo mają to w dupie, albo cieszą się z wkurwienia Petruska.

Ostatnia edycja:
F

Filip

Guest
Znajome kuce nawet hejtują tą akcje z trąbką. Ale to jeszcze pewnie nic, prawdziwy protokół 1% nadchodzi wielkimi krokami :) Swoją droga, jakby poza popisem wszedł Korwin, Kukiz i nawet ta nowoczesna i to wszystko, to byłbym zadowolony. Debata publiczna wtedy przechyli się w stronę liberalizmu przynajmniej.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Przemysław Wipler tłumaczy dlaczego nie doszło do porozumienia w grupie antysystemowców
Wipler ma u mnie duży plus. Teraz przynajmniej wiadomo o co chodzi. Braun licytuje swego siusiaka jakby ten miał co najmniej pół metra, narodowcy pierdzą smuty, a od Kukiza jedzie ubeckim gównem na kilometry. No i powtarza się ta sama śpiewka - "wywalcie Korwina".
Ja tę śpiewkę pamiętam od ćwierćwiecza. I zawsze ci co zaczynali tę śpiewkę, okazywali się albo istotami przecwelonymi, albo istotami zależnymi od przełożonych. Podobna śpiewka pojawiła się onegdaj w pewnej partii, w Austrii, po sukcesach politycznych Jörga Haidera. Doprowadzili skutecznie do rozłamu. Różne kraje ale metody niemal identyczne.

Volvek

Well-Known Member
797
1 919
Może Układ stosuje psychologię odwrotną - promują Korwina, żeby ludzie zaczęli myśleć, że to pachołek systemu.

7% wygląda już całkiem spoko. Wiadomo, że i tak nic się w tym kraju nie zmieni, ale będą masowo napływały bekowe materiały w kolejnej kadencji Sejmu i będzie czym zabić czas w nudne wieczory. xD

Crov

Well-Known Member
558
1 557
Krul przeciez pisal dla SE, o ile mnie pamiec nie myli, wiec moga miec do niego jakas sympatie... albo po prostu tego typu naglowki dobrze sie klikaja w sieci, co brzmi sensownie.

ernestbugaj

kresiarz umysłów
851
3 044
Ale słabo im ta kampania wychodzi. Żadnej trasy, żadnych awionetek, śmigłowców, szybkich fur, koksu, wina z gwinta i gwałcenia kelnerek. Żadnych konferencji na strzelnicach - zwieńczonych napierdalaniem do tarcz zrobionych ze zdjęć polityków. Co jest, kurwa?
A dla mnie spoko to wygląda, przynajmniej przekaz się nie rozmywa. Te wszystkie akcje mogły robić dobrze chyba tylko nam i kucom. Teraz jest mniej pajacowania, za to do bólu powtarzają hasła o zlikwidowaniu podatku PIT.

pawlis

Samotny wilk
2 420
10 193

Nie mogę uwierzyć! Krul nie pojechał na Moskwę z obawy o utratę potencjalnych wyborców!
jackblacktapsthat.gif

pawlis

Samotny wilk
2 420
10 193

Widać po ryju co to za typ z Minarczuka. I takie coś z wykopu:

Gwoli wyjaśnienia. Przeze mnie rozpętała się ta cała gównoburza. To w maju, po dyskusji na temat wyborów Pan Karol nie wytrzymał i napisał do mnie wiadomość prywatną, której treść się tutaj pojawiła. Oczywiście poinformowałem go, że całość wyślę jeszcze wtedy do którejś z gazet. Potem zasłaniał się tym, że on tak naprawdę mi nie groził(bo według jego mniemania nie znam pojęcia groźby, a on jedynie podejrzewał, że mogę niefortunnie upaść i połamać sobie nos). Jednak zbyt przejęty planowanym wyjazdem do USA olałem całą sprawę. Jakoś 2-3 dni przed dodaniem mojego postu na Mikrobloga(który nie wiem dlaczego zniknął, bo nie przypominam sobie abym go usuwał, a od moderacji nie dostałem żadnej informacji) kolega podesłał mi jego fanpage, w którym reklamował się jako kandydat do Sejmu. Początkowo się tam nie udzielałem, jednak gdy dodał post o pomyśle zlikwidowania umowy zlecenie, zadałem mu kilka konkretnych pytań. Oczywiście żadnej odpowiedzi nie otrzymałem. Dzień wcześniej dodał jeszcze zdjęcie Pana Bajera(słynnego Korwinowca), gdzie w komentarzach perfidnie go obrażano, jednak tym osobom nie blokował dostępu do dyskusji na profilu ogólnym. Zablokował natomiast dostęp mi i kilku innym użytkownikom, którzy chcieli z nim kulturalnie podyskutować. Dopiero wtedy wpadłem na pomysł, aby podesłać Mirkom jego profil wraz z groźbami, które wobec mnie wystosował w maju. Nie miałem złych intencji oczywiście, chciałem jedynie zachęcić społeczność Wykopu do zadawania kulturalnych pytań dotyczącej jego aktywności w sieci. Po całej aferze Pan Minarczuk napisał do mnie, dlaczego nie opublikowałem wcześniejszej części rozmowy. Odpisałem mu grzecznie, że jeżeli takową posiada to prosiłbym o jej pokazanie. Nie doczekałem się. Zarzucił mi również, że obrażałem w sieci jego rodzinę. Na pytanie, czy ma na to jakieś dowody, oczywiście i w tej sprawie nie doczekałem się adekwatnego screena. Jednak jak przewiduje, pozew po wyborach nie ominie i mojej skromnej osoby :).

Co do dyskusji majowej - na mój zarzut, że Pan Minarczuk reprezentuje partię, która nagminnie okrada swoich obywateli, nakładając na Nas co raz wyższe podatki, odpisał - "...polecam dobrą firmę ochroniarską". Świadczy to o poziomie sympatyków Platformy Obywatelskiej. Po wygranej Pana Dudy, napisałem mu w jednej z dyskusji, że chyba przyda mu się teraz spora ilość znanej na Wykopie maści.

Podsumowując, nikogo nie namawiałem do internetowego linczu na Panu Karolu Minarczuku. Nie chciałem, aby ktokolwiek obrażał go w sieci. Chciałem tylko pokazać jakimi metodami dyskusji, potrafią posługiwać się pewne osoby i tyle.

comment_VNs10XpDw192NxTgXUbjHXfYlU7cTpNw.jpg

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom