KORWiN, KNP, JKM, Koliber - bieżące newsy i ciekawostki

Crov

Well-Known Member
558
1 557
No ja nie bylbym tego taki pewien. Jezeli KORWiN rosnie w siłe to dlaczego w mediach nie propsują teraz Kukiza jako alternatywy? Raczej krytykują go za sondażowy upadek miast wspierać jego partie. Bo przecież Ruch Narodowy i KNP to nie były takie antysystemowe siły, że trzeba było je koniecznie jakoś rozmontować.

Kenji

Member
45
104
7 % - cóż, trend wzrostowy jest, ale to dopiero początek kampanii. Mimo wszystko podskórnie czuję, że będzie jakiś szwindel. Trzeba pamiętać, że do tej pory lista warszawska-stołeczna z JKM-em i Sommerem nie widnieje w wykazie PKW - jest to dla mnie max podejrzane. Będą kombinować i rzucać kłody do ostatniego momentu.

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Crov, czyli dobrze kumam, że obstajesz przy teorii, że Kukiz stał się marketowym narzędziem politycznym o krótkim okresie eksploatacji? Pożyteczny idiota?

Alu

Well-Known Member
4 634
9 694
Kukiz można powiedzieć spełnił już swoje zadanie (którego raczej nie był świadom), prawdziwą alternatywą jest .Nowoczesna

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 504
Czułem że Korwin idzie do góry, jak zobaczyłem 4%. Jak w GW jest 7% to ciśnienie musi być mocne, mocniejsze niż przed eurowyborami. Zobaczymy. jak będzie.

Kenji

Member
45
104
[...]prawdziwą alternatywą jest .Nowoczesna

Że co ??!! Zarówno Kukiz jak i Nowoczesna mają za zadanie "złudzić publikę na kolejnym etapie". Bez Nowoczesnej trudno będzie nowemu faworytowi służb - Schetynie przejąć ster rządów po PiSie, mającym większość bezwzględną w Sejmie (przynajmniej tak się zapowiada). Stąd tak nachalne promowanie Petru w mediach reżimowych.

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Aluzci, sprecyzuj, czy "prawdziwą alternatywą" dla Ciebie czy dla systemu (odnoga PO do mamienia kiełbasiarzy wyborczych)? Bo ludzie się niepokojo.

Alu

Well-Known Member
4 634
9 694
Tomkiewicz a jak myślisz? .Noweczesna to partia liberalna gospodarczo, przecież ma w programie m.in. podatki 3x16%

Nie no żartuję, dla systemu, chodzi mi o to, że Kukiz to była zbieranina prawaków i co bardziej egzotycznych polityków odpowiednio pokierowanych przez agenturę, a Nowoczesna to przybudówka/odnoga/szalupa systemu.

Crov

Well-Known Member
558
1 557
Crov, czyli dobrze kumam, że obstajesz przy teorii, że Kukiz stał się marketowym narzędziem politycznym o krótkim okresie eksploatacji? Pożyteczny idiota?
Poki co obstaje przy teorii, że Kukiz się pojawił, bo chciał, a ktoś co najwyżej go wykorzystał, by pomóc mu zrobić chaos. Ale gdyby był faktyczną marionetką to nie byłoby sensu teraz go opuszczać, gdy Korwinowi idzie nieźle. Oczywiscie do wyborów może się wiele w mediach zmienić (w końcu w prezydenckich to ostatnie tygodnie były dla Kukiza najmocniejsze), ale poki co mysle, ze Kukiz to po prostu chłop, który coś tam chcial zmienic, ale nie bardzo wie co i jak. W sumie chyba tak, chyba można go nazwac "pozytecznym idiotą".

alzuci ma racje, ja juz slysze wsrod znajomych, ze Petro dobrze gada, ze to moze byc swiezosc. Heh.

Crov

Well-Known Member
558
1 557
No partia wyglada jakby był w niej tylko Petru, a zdarza mi sie slyszec glosy wyborcow PO probujacych przekonac ludzi do swojej opcji czymś w stylu "To moze zainteresuje was partia wielkiego ekonomisty Leszka Balcerowicza, NowoczesnaPL..." Generalnie NowoczesnaPO jest tak mgliscie opisanym bytem, ze nie zdziwie sie, jak naprawde zbierze spory procent.

Alu

Well-Known Member
4 634
9 694
Co za skurwysyn. No ale cóż, powinna była powiedzieć, że nie porównywała się do niej, nie jest to jej tematyka i żeby pytał o Thatcher Wiplera. Zresztą Wipler o ile pamiętam też odnosił się tylko do pytania o stosunek Korwina do kobiet.

Ostatnia edycja:

Crov

Well-Known Member
558
1 557
No prowadzący wiadomo, ale Miriam wypadła w tym tragicznie. Z zażenowaniem to oglądałem i nie wytrzymałem do końca. Trudno ją winić, ze nie jest super przygotowana do politykowania w mediach, skoro wszystko wydarzyło się w przeciągu ilu? Dwóch tygodni? Ale mam nadzieje, że coś w tej kwestii zrobi, bo jak tak dalej pojdzie to nie zdziwi mnie jezeli zrezygnuje ze startu. Takie ataki będa coraz częstsze, gdy rekiny zwęszą krew, a kobita wyraźnie denerwuje się podczas wystąpień publicznych (i to widać nawet, gdy mowa o tematach, w których jest mocna).

Do góry Bottom