KORWiN, KNP, JKM, Koliber - bieżące newsy i ciekawostki

Denis

Well-Known Member
3 825
8 522
To by nie było takie głupie. Za jakiś czas dla mieszkańców tych ziem, może się to wydawać wybawieniem spod islamizacji.
To jest w interesie państwa i to każdego państwa, bo każde państwo dąży do poszerzenia swoich terenów i to nawet w akcie desperacji. W desperacji, bo np. nie chcemy tych terenów oddać wrogowi.

Ja jestem ciekawy nowych granic. Śmiechy śmiechami, ale może dojść do przetasowań. Ja bym się nie zdziwił, gdyby np. Portugalia wzięła kilka terenów Hiszpanii w razie jakiś niepokojów. Proszę się nie śmiać, bo Portugalia może jest biedna. Ale np. siły zbrojne rozwija jako jedno z niewielu państw w Europie i ja bym na miejscu Madrytu nie lekceważył sąsiada, który może poszukiwać przestrzeni życiowej dla swoich obywateli.
:p

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 734
To jest w interesie państwa i to każdego państwa, bo każde państwo dąży do poszerzenia swoich terenów i to nawet w akcie desperacji. W desperacji, bo np. nie chcemy tych terenów oddać wrogowi.
Nie koniecznie państwa. To może być poszerzenie terenów ankapu, by jego wrogowie się tam nie zalęgli.

Proszę się nie śmiać, bo Portugalia może jest biedna. Ale np. siły zbrojne rozwija jako jedno z niewielu państw w Europie i ja bym na miejscu Madrytu nie lekceważył sąsiada, który może poszukiwać przestrzeni życiowej dla swoich obywateli.
Dla przestrzeni życiowej raczej nie. Znów kwestia geopolityczna. Portugalia wieki temu trzymała sztamę z Wielką Brytanią, dziś te stare koncepcje geopolityczne mogą wrócić do łask.

vast

Well-Known Member
2 745
5 809
Hahaha, drugi powód wizyty mnie rozjebał :) Ozjasz tak bardzo chciał wrócić do 1% ale Sommer próbuje go zatrzymać. Czekam aż media układu to podłapią. Ale byłaby heca jakby rzeczywiście udało się mu te dokumenty otrzymać. Wtedy pewnie wielu miałoby potwierdzenie swoich teorii że JKM jest ruskim agentem :)

inho

Well-Known Member
1 635
4 518
Na podstawie powyższego podtrzymuję mój komentarz (kontestowany przez @Amel ) parę postów wyżej: cybernetyk JKM nie ogarnia. To co KORWiN zyskuje politycznie na kryzysie imigracyjnym przynajmniej częściowo straci na "proruskich" działaniach JKM – obojętnie czy słusznych, czy nie. JKM nie pełni obecnie żadnego oficjalnego stanowiska więc jego radami ruscy podetrą sobie tyłek jeśli w ogóle ktoś zechce z nim rozmawiać. Natomiast narracja o JKM w polskich mediach przez 2 tyg. przed wyborami będzie grać na antyruskich nastrojach Polaków. Nic nie może na tym wyjeździe zyskać, może tylko stracić.

Swoją drogą, jakiś czas temu Chodakiewicz mówił, że teraz dosyć łatwo jest uzyskać dokumenty z ukraińskiego KGB – tej frakcji, której nie podoba się inwazja Rosji na Ukrainę.

vast

Well-Known Member
2 745
5 809
Natomiast narracja o JKM w polskich mediach przez 2 tyg. przed wyborami będzie grać na antyruskich nastrojach Polaków. Nic nie może na tym wyjeździe zyskać, może tylko stracić.

Oczywiście że tak będzie. W każdym bądź razie - nawet jak przywiezie te dokumenty to powiedzą że jest pewnie ruskim agentem. Szczególnie pisuary będą grać na tej nucie. Moim zdaniem to będzie porażka większa niż strzelanie do górników. Ten człowiek nigdy nie wygra żadnych wyborów.

pawlis

Samotny wilk
2 420
10 218
Z fejsa kumpla:

Haha muszę się tym podzielić ze społecznością na fejsbuku Emotikon grin jest to dobry mózgotrzep.
Przed wczoraj śniło mi się, że przyszedł do mnie Korwin jak to on w garniaku z muszką ktoś tam za nim stał. Pogłaskał kota mojej babci czy coś, po czym podał mi lewą rękę na przywitanie. Ja mu nie podałem lewej to on się ucieszył i podał mi prawą i ja mu też podałem po czym powiedział, że nie jestem lewakiem...KONIEC obudziłem się ‪#‎lol‬ (nie chodzi tu o poglądy polityczne, nie czytam senników) dziękuję dobranoc.

tolep

five miles out
8 587
15 491
No cóż, ja się odkochałem (w sensie bezkrytycznego fanbojstwa) w Ozjaszu jakieś 15-20 lat temu, ale dalej na niego głosuję i będę głosował, o ile nie pojawi się ktoś równie wiarygodny w poglądach zbliżonych do moich (ukształtowanych przez Ozjasza i z dodatkiem dwóch dekad własnych przemyśleń).

Najwyraźniej, kurwa mać, Ozjasz jest u nas aż takim rodzynkiem, że nikogo innego tu nie ma, kogo mógłbym rozważać jako alternatywę. W każdym razie ja od 1989 nikogo takiego nie znalazłem. Demokratyczna kwadratura koła.

Denis

Well-Known Member
3 825
8 522
Ja się w Ozjaszu nie odkochałem nigdy, bo miłość nie oznacza klapek na oczach i fanatyzmu. Nigdy nie był moim guru, żebym był z nim we wszystkim zgodny. Nie znaczy jednak, że go nie kocham. Uprzedzam, że nie ma w tym żadnego podtekstu. Ja po prostu kocham wszystkich ludzi. Jednych bardziej kocham, a innych mniej i trochę jak zwierzątka. Ale miłością staram się obdarzyć wszystkich.

Do góry Bottom