KORWiN, KNP, JKM, Koliber - bieżące newsy i ciekawostki

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Korwin-Mikke o globciu w PE:

A tu z PE. Jest trochę o emigrantach bez grania na emocjach:

Ostatnia edycja:

Crov

Well-Known Member
558
1 557
:D

12042645_1771833456377497_6326706992629997430_n.jpg

Crov

Well-Known Member
558
1 557
Pierdoli. Mniej niż lewacy, ale ciagle pierdololo. Jak slysze o chowaniu broni, którą ma się do obrony domu, w sejfie to mało się nie zabije przewracając oczami. Ale Wipler chyba ma podobne poglady na ten temat. Sam Korwin chyba jest bardziej liberalny.

D

Deleted member 4151

Guest
Przy słuchaniu wypowiedzi Wiplera na ten temat, mam wrażenie, że jest w tej kwestii koszerny ale boi się mówić o całkiem wolnym dostępie do broni, bo może to kogoś odstraszyć. Tylko, że wychodzi z tego straszna groteska jak np. w jednej dyskusji gdy jakaś komusza kurwa zaczęła typową gadkę o chorych psychicznie to ten zamiast jak Rothbard przykazał wyrecytować mu wpis Kawadora poświęcony temu zagadnieniu, zaczął się zapierać, że ,,Tacy ludzie nie dostaną broni, bo badania psychiczne!'' takim tonem jakby sam w to nie wierzył :) To całe umiarkowanie wychodzi mega sztucznie.

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Przy słuchaniu wypowiedzi Wiplera na ten temat, mam wrażenie, że jest w tej kwestii koszerny ale boi się mówić o całkiem wolnym dostępie do broni, bo może to kogoś odstraszyć.
Bo Wipler to polityk, a Korwin to ideolog.

Crov

Well-Known Member
558
1 557
Też tak uważam. Aczkolwiek zastanawiam się dlaczego łatwiej jest powiedziec "chorzy psychicznie nie dostaną broni" niż "chorzy psychicznie jak chcą to i teraz mogą dostać broń, którą z łatwością kogoś zabiją". Bo ludzie w ogole wpadna w histerie?

Cytuje to, co napisalem pod filmikiem Atora na YT:

Zwlaszcza, ze zdrowie psychiczne to dość szeroki temat - czy ludziom z depresją można sprzedawać broń? Ludziom z dwubiegunowością? Z borderlinem? To ludzie, którzy teoretycznie w przypadku uaktywnienia się choroby mogą być niebezpieczni (świadomie bądź nie), ale przez większość czasu (albo np. gdy się leczą) też zasługują na możliwość obrony. Mogłoby to też prowadzić do naduzyć, gdy wystarczyłoby, że ktoś leczył się np. z poważnej depresji w wieku nastoletnim, a lata później stara się o broń i choć nie ma problemów to ma historię zaburzeń.

Nie czaje tej retoryki.

WnusioPinoczeta

Dawniej "Arturek"
665
1 499
Pierdoli. Mniej niż lewacy, ale ciagle pierdololo. Jak slysze o chowaniu broni, którą ma się do obrony domu, w sejfie to mało się nie zabije przewracając oczami. Ale Wipler chyba ma podobne poglady na ten temat. Sam Korwin chyba jest bardziej liberalny.

Korwin mówił o dostępie do karabinów bez zezwolenia.

D

Deleted member 427

Guest
Gekon napisał:
wyrecytować mu wpis Kawadora poświęcony temu zagadnieniu

Nie recytuje, bo nie zna namiarów na tego zajebistego bloga :) Niech mu ktoś wrzuci na jego walla na fejsie linka ;)

Imperator

Generalissimus
1 569
3 555
Tej siły już nie powstrzymacie...
http://wmeritum.pl/w-studio-programu-mlodziez-kontra-doszlo-do-bojki/
W studio programu „Młodzież Kontra” doszło do bójki
Opublikowano: 20 wrz 2015
W niedzielę, po transmisji programu „Młodzież Kontra” doszło do bójki między działaczami Kongresu Nowej Prawicy, Michałem Kaczmarkiem a Lechem Walickim.

Do zajścia doszło po emisji programu. Obaj działacze KNP wdali się w ostrą wymianę zdań, która zakończyła się krótką szarpaniną. Kaczmarek zarzucił Walickiemu brak honoru, gdyż Walicki w internecie krytykował ruch Kukiza, a w rzeczywistości aspirował do startu z jego list do parlamentu. Obaj wyszli ze studia, rzucając wyzwiskami. Finalnie, do bijatyki doszło przed budynkiem, w którym nagrywany był program. Walicki prowokował Kaczmarka i rozpoczęła się bójka, którą musieli rozdzielić ochroniarze ze studia.

Kaczmarek na Facebooku sprawę skomentował w następujący sposób.
Widzę, że korwinowy "śmieć ludzki" zatacza coraz szersze kręgi.:D

father Tucker

egoista, marzyciel i czciciel chaosu
2 337
6 521
Ator o broni palnej:

Wniosek: komuch, ale jak na polskie realia umiarkowany.

Co to kurwa za komuszy zjeb. O czym on mówi, ja pierdolę. Wg mnie, jak ktoś mówi w internetach o pozwoleniu na broń w Polsce, to obowiązkowo przeczytać blog Kawadora, a potem zrobić test, w którym jednym z pytań byłoby:
"Czy jesteś za powszechnym, nieograniczonym, nierejstrowanym dostępem do broni palnej?" Odpowiedzi: TAK/NIE

Zobaczmy, co ten komuszy tłuścioch pierdoli:
  1. Powinny być jasne zasady otrzymania broni - przecież już są
  2. Nie powinno być uznaniowości - na większość pozwoleń nie ma, jest tylko na pozwolenie do obrony osobistej.
  3. Podział na dwie kategorie - do obrony miru domowego / do obrony poza domem - czemu rozdzielać na dwie kategorie? W innych krajach nie ma takiego rozdziału, jak już jest podział na rodzaj broni : bocznego zapłonu/sportowa, długa myśliwska z max 4 nabojami w tubie, broń krótka, samoczynna, samopowtarzalna, o określonym kalibrze itp... Broń można trzymać w domu na pozwolenie choćby kolekcjonerskie
  4. Powinno być szkolenie obowiązkowe - już jest; czemu nie ma obowiązkowych szkoleń z obsługi basenu, albo butli z gazem, albo młotów pneumatycznych, albo pilarek stołowych?
  5. Powinien być pogłębiony wywiad środowiskowy, bo obecny jest zbyt powierzchowny - a więc ma być trudniej
  6. obowiązkowe badania psychiatryczne - a więc ściema by wyciągnąć kilka stówek więcej ;)
  7. Powinny być obowiązkowe sejfy - już są; a co jak ktoś mieszka sam i nie ma dzieci ani nawet kota, czy on też nie może trzymać broni na stole? Czyli policja będzie mogła wpadać i kontrolować?
  8. obowiązkowa rejestracja - nie powiedział tego wprost, ale to wynika z pkt. 3 i 7
  9. Powinno się zaostrzyć dostęp do broni czarnoprochowej, bo jest niebezpieczna - a więc większy zamordyzm
  10. do broni powiniem być łatwiejszy dostęp - totalny fakap myślowy, biorąc pod uwagę punkty 5 i 9, a w pozostałych utrzymać status quo
wkurwiłem się :mad:

/edycja/

Uff, dobrze że go objechali w komentarzach

Ostatnia edycja:

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Ktoś zasugerował, iż Ator specjalnie tak gada, bo skoro kandyduje do Sejmu, a jest spora szansa na przekroczenie progu, to trzeba pieprzyć po politykowemu.
Gówno prawda. Ten Ator od zawsze mówił, że Korwin jest zbyt radykalny i się z nim nie zgadza w niektórych kwestiach. Pooglądaj jego filmy sprzed roku i np. nocną pogadankę dotyczącą Korwina. Link poniżej:

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 145
Zabawne. Kukiz w niecałe 5-6 miesięcy praktycznie zmasakrował cały swój kapitał polityczny. zjeżdżając z 25% do 5%

To chyba rekord. Najbardziej antyskuteczny polityk wszechczasów.

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Ja z kolei myślę, że Kukiz jechał na łasce mediów i wówczas miał swoje 5 minut. Po jakimś czasie, kiedy już było wiadomo, że skutecznie zaszkodził faktycznym antysystemowcom, media kompletnie straciły zainteresowanie i zaczęły płodzić arciki, że Kukiele więdnie. Tak czy siak, drańciuch zdołał zrobić swoje, ale nie wiem, czy pojął, że przy okazji strzelił sobie w stopę. Byłem świadkiem rozmowy, podczas której zrezygnowano z zaproszenia go na koncert z obawy przed upolitycznieniem imprezy. Ale być może Schetyna i ludzie z PO załatwili mu jakiś dupochron. Pies go trącał.

Do góry Bottom