KORWiN, KNP, JKM, Koliber - bieżące newsy i ciekawostki

mikioli

Well-Known Member
2 770
5 382
Mikioli, z całym szacunkiem, ale poczekaj do jesieni, a się dowiesz.
Zacznijmy od tego, że w Partii Balcerowicza do której zapewne pijesz nie ma Balcerowicza(sic!), nie wiem kto wyprodukował ten fakt medialny... Ponadto to nie znaczy, że przestanę popierać korwę puki co bo alternatywy nie ma... ale z tego co obserwuję to zaczyna się sekciarstwo i zamiast zauważać błędy korwy, zaczyna się 100% zwalanie na agenturę...

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Przesadyzm z tym 100%, jednak ZAPEWNIAM Cię, że gdyby Krul spełnił wszystkie kryteria przyjazności wobec elektoratu i był wyważony niczym Braun, nie zmieniłoby to NICZEGO, no może poza tym, że każdy by się pukał w głowę i pytał sam siebie, czy Mikke spadł z motoru i walnął się w głowę albo za mało słodzi herbatę.

mikioli

Well-Known Member
2 770
5 382
Przesadyzm z tym 100%, jednak ZAPEWNIAM Cię, że gdyby Krul spełnił wszystkie kryteria przyjazności wobec elektoratu i był wyważony niczym Braun, nie zmieniłoby to NICZEGO, no może poza tym, że każdy by się pukał w głowę i pytał sam siebie, czy Mikke spadł z motoru i walnął się w głowę albo za mało słodzi herbatę.
Braun jest wyważony? :p To, że spokojnie mówi nie znaczy, że jest to elektorat friendly... Gadka o mediach miała sens póki nie dostał się do Unioparlamentu... a Korwa nie przerwał tych swoich głupich kontrowersji...

vast

Well-Known Member
2 745
5 808
Śmieciu, najpierw mi coś zarzucasz, a gdy ci dowodzę, że pierdolisz głupoty, to zaczynasz odwracanie kota ogonem. Idę stąd, pozdrawiam wszystkich, poza fanami Balcerowicza.

To ty zarzucasz coś czego nie ma w tym filmie. Padło słowo "demokracja" i "społeczeństwo" w pewnym kontekście. Od razu lecisz jak mucha do gówna i krzyczysz: "o! widzicie! Komuch!!!", kiedy jest zupełnie odwrotnie. Więcej komuszenia można wyłapać z przemówień Brauna i Korwina. Ale na nich jakoś nie ma nagonki.

A powiedzcie ... tak szczerze. Naprawdę dacie się nabrać na Balcerów i innych typów?

Nabierają to się ludzie na widmo sukcesów wyborczych Korwina. Balcer jest niegroźny poza sejmem. Na wykładach gada jak wolnościowiec i dobrze. Im więcej takiego przekazu, tym lepiej. Sowell też był kiedyś komuchem (deklarował się jako marksista) i nawet pracował dla rządu, na szczęście przeszedł na słuszną stronę. A że balcer nie zrobił akapu... No może te wasze słuzby mu nie pozwoliły? No cóż kurwa, Korwin też wam nie zrobi akapu.

Czytam se te posty i normalnie mózg mi wiotczeje, bo już dostrzegam nieśmiałe próby asymilacji Balcerowicza do gatunku homo-sapiens. Nie przesadzacie aby? ;)

Jak na razie jest na dobrej drodze :)

piezol

Jebać życie
1 263
4 235
Już już, spokojnie
11391638_1603491803253787_5004711794113324020_n.jpg

mikioli

Well-Known Member
2 770
5 382
Jak widać co 25 lat wyciągany jest profesor z kapelusza

By żyło się lepiej..

A może coś merytorycznego? Jak widzisz sam Braun mówi o balcerku, że głosi poglądy liberalne... akcja dzieje się 5 lat temu... co świadczy, że balcerek nie nawrócił się nagle jak PO słupki zaczeły spadać... Zresztą od kiedy Balcerowicz jest członkiem tej Nowoczesnej PL, czy nie wiem jest założycielem? na stronie nawet jego zdjęcia nie ma... nic nie napisane...dajecie się zwodzić mediom?

vast

Well-Known Member
2 745
5 808
A może coś merytorycznego? Jak widzisz sam Braun mówi o balcerku, że głosi poglądy liberalne... akcja dzieje się 5 lat temu... co świadczy, że balcerek nie nawrócił się nagle jak PO słupki zaczeły spadać... Zresztą od kiedy Balcerowicz jest członkiem tej Nowoczesnej PL, czy nie wiem jest założycielem? na stronie nawet jego zdjęcia nie ma... nic nie napisane...dajecie się zwodzić mediom?

Ja myślałem że to nowoczesnapl to wytwór Balcerka, ale chyba okazuje się że to tylko tego Petra inicjatywa. Zapewne doczepili Blacerowicza pod to, bo Petru był kiedyś jego doradcą. Do balcerona podchodzę z zimną głową, na razie gada w miarę sensownie. Nowoczesnapl to syf do zaorania, bez dwóch zdań.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
A może warto leszka posłuchać?
Warto. Odsłuchałem cały.
Prosze zarzuty do poglądów...
Ora Hegla, socjaluchów,
Ale wzywa do racjonalnego ograniczania wolności. On wyraźnie odcina się od ideologii.
35:10
"To nie jest problem ideologiczny, to jest problem empiryczny"
35:28
"Ja w tym momencie nie toczę batalii o to, czy ma być, czy nie być...tylko jakie" (przyp moje: chodziło państwo socjalne)

Moim zdaniem on jako technokrata chce poluzowania, bo widzi że koryto się sypie. Ale nie chce zniesienia rządów jebanych skurwysynów. Nie chce zniesienia zasad, tylko chce pragmatycznych zmian. Moim zdaniem on che poluzować młodym, by popracowali na rządzących skurwysynów ale tak, by myśleli że robią na siebie, bo złupi się ich potem. Wszak nowe młode ubeckie watahy muszą znaleźć nowe ofiary, by je doić, a potencjalne ofiary wyjeżdżają zagranicę. Ludzi sądzić trza po czynach nie po słowach. A jakie czyny popełnił Balcerowicz jak rządził - wiemy.
Moim zdaniem ta nagła zmiana poglądów nie jest szczera.
Po przesłuchaniu nie zmieniam opinii o tym, że głosi jakieś libowe poglądy, które kończą się słowem "ale", za którym czai się zamordyzm.W przypadku tego wykładu "ale" było między wierszami. Nie zmieniam również opinii, którą mam od 25 lat, że Balcerowicz musi wisieć

vast

Well-Known Member
2 745
5 808
Po przesłuchaniu nie zmieniam opinii o tym, że głosi jakieś libowe poglądy, które kończą się słowem "ale", za którym czai się zamordyzm.W przypadku tego wykładu "ale" było między wierszami.

Prawda, tylko że leming tego nie wykryje. Ale jako "miękki" wstęp do libertarianizmu, gadka Balcerowicza pasuje jak ulał.

kowaI

Well-Known Member
422
561

Merytorycznie to można o kimś innym,
bo da się opisać w kilku zdaniach..

..za dużo tego https://7dni.wordpress.com/2009/05/08/leszek-balcerowicz-kilka-faktow/

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Sommer, jaki chcesz sznurek?
Widzę, że zaraza dopada wszystkich jak leci. "Radykalny libertarianin Balcerowicz"!! To tak jakby powiedzieć o Franciszku z Asyżu, że to radykalny satanista LaVeyowski. Sommera natomiast radykalnie pojebało!

Ostatnia edycja:

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Tomasz Sommer o Balcerowiczu: "obecnie Rothbardysta, radykalny libertarianin".
Widzę, że zaraza dopada wszystkich jak leci. "Radykalny libertarianin Balcerowicz"
Być może Balcerowicz jest dziś radykalnym libertarianinem rothbardystą, ale jutro jak dojdzie do koryta to się okaże, że przyznał się do błędu i jednak po długim namyśle stał się zwolennikiem Oskara Lange.
Ja nie wiem czy ta zmiana poglądów, to efekt zmiany koniunktury, czy gdzieś na jakimś gremium tak ustalono i został oddelegowany do obozu wroga.

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Ale sznur dla Balcerowicza to smutna rzeczywistość. Krzywdy wyrządzone po terapii szokowej oraz po rządach Unii Wolności nie zostano wybaczone. Przed śmiercią Balcerek może jedynie polecić czytanie Rothbarda. Tłum będzie wiwatował i Balcerek zostanie zapamiętany bardziej pozytywnie.

inho

Well-Known Member
1 635
4 516
A może warto leszka posłuchać?

Prosze zarzuty do poglądów...
Ora Hegla, socjaluchów, przedstawia wątpliwości co do samej idei państwa...

Mam dwa główne wnioski z przytoczonego wykładu:
1. Wykład całkiem spoko, niezły merytorycznie. Balcerowicz jest dla wielu lemingów autorytetem więc może im pozytywnie namieszać w głowach.
2. Balcerowicz mówi…
…jak Darth Vader ;)

tolep

five miles out
8 579
15 476
Krzywdy wyrządzone po terapii szokowej oraz po rządach Unii Wolności nie zostano wybaczone.

Stało się popularnym (u nas) memem, że przekształcanie gospodarki z mniej więcej socjalistycznej w mniej więcej wolnorynkową skończyło się na ustawie Wilczka, po której nastąpił moment dzikiego kapitalizmu, a potem - od okrągłego stołu - zaczął się zjazd w kierunku socjaletatyzmu.

Tyle że to nawet nie jest prymitywne uproszczenie, a zwykła bzdura.

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Przekształcenie gospodarki (na model kapitalizmu kontrolowanego) było stopniowe. Niektórzy uważają Ustawę Wilczka jako część tego planu. Sam proces uważam za zakończony w 1994. Balcerowicz to (słusznie) symbol tego procesu.

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 110
Zmiana gospodarki była też spowodowana wymogami unijnymi. Władze zaczęły przygotowywać się do wejścia do UE od razu po rozpadzie ZSRR, czy nawet już w trakcie tego rozpadu.

Edit: sorry, nie do UE, to się inaczej nazywało i nie było wtedy jeszcze tak obrzydliwie lewackie.

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom