KORWiN, KNP, JKM, Koliber - bieżące newsy i ciekawostki

cojaturobie

Member
91
91
No ja się zgadzam, że pobudza, ale wymaga też sporej koncentracji, a tę na dłuższą metę są w stanie utrzymać może tylko kierowcy rajdowi (choć na rajdach też jest przecież całkiem sporo wypadków). To tak jakbyś rozgryzał jakąś zagadkę logiczną - pobudza to do myślenia, ale po paru godzinach łeb już pęka, co nie?

A, zapomniałbym, ja też uważam, że obecne (państwowe) przepisy drogowe są bez sensu.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
...ale wymaga też sporej koncentracji, a tę na dłuższą metę są w stanie utrzymać może tylko kierowcy rajdowi...
Ja nie jestem i nie byłem kierowcą rajdowym, a jadąc szybko i ostro mniej się męczę. Na początku lat 90-tych, to trasy typu Paryż - Katowice, lub wiocha pod Frankfurtem nad Menem - Katowice, robiłem jednym ciągiem, z przerwami na siusiu i żarcie.

P

Przemysław Pintal

Guest
Mikke na FB:

Demokracja oznacza rządy KRETYNÓW. Dziś czytam:

Demokracja nie ma monopolu na rządy kretynów. Upadki dyktatur wojskowych raczej dowodzą kretynizmu, braku wyczucia politycznego wśród autokratów. Nigdy nie było tak, że władca nie opierał się na jakiejś klasie społecznej. Sam by niczego nie upilnował. A argument, że przez większość historii ustrój monarchiczny był przodujący? Były to czasy prekapitalistyczne, sprzed rewolucji przemysłowej i agrarnej.

Względem kretynów? No cóż mało kto poważniej interesuje się ekonomią, a zainteresowanie polityką jest na poziomie dziennika telewizyjnego. Wybory parlamentarne to raczej kwestia manipulacji i propagandy, a nie uleganie większości. Co innego lokalnie.

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 145
Korwin na FB:

"Gen.Jerzy Patton, najlepszy dowódca aliancki II wojny światowej, w instrukcji dla żołnierzy:
"Wojna nie jest po to, byś zginął za swoją Ojczyznę - tylko po to, by tamten sukinsyn zginął za swoją!"
Polecam to ludziom wierzącym w idiotyzmy typu: "Bo wolność krzyżami się mierzy..." .
Wolność mierzy się liczbą grobów wrogów Wolności! (..) "

Staszek Alcatraz

Tak jak Pan Janusz powiedział
2 794
8 466
A niech mnie :)

1010193_1446440568951591_442958866345778698_n.jpg

Grzechotnik

Well-Known Member
988
2 223

inho

Well-Known Member
1 635
4 516
Zbigniew Stonoga:
"Kilka dni temu otrzymałem ofertę objęcia prezesury z ramienia Kongres Nowej Prawicy na terenie Opola .
Czy Waszym zdaniem powinienem włączyć się w działalność polityczną ?
Byłoby trochę zgrzytów z Panem Januszem bo nie zgadzam się z kwestiami roli kobiety w domu czy zbyt słabego przypierdolenia Boniemu - on nie powinien już wstać po strzale"

:D

Do góry Bottom