- Moderator
- 3 591
- 1 503
Z Miechowic, ja jestem z Miechowic hehe
Chciałem tylko wiedziec co byscie w swojej libertariańskiej ostoi wymyślili dla takiej osoby.
Ta historia nie pochodzi z wyimaginowanego przykładu ale jest mi znana osobiście.
MaxStirner napisał:"W to miejsce można równie dobrze wstawić dowolną inna historię. Np. tę (polecam wysłuchać puentę):"
Ta historia nie pochodzi z wyimaginowanego przykładu ale jest mi znana osobiście. Zresztą nieważne. Chciałem tylko wiedziec co byscie w swojej libertariańskiej ostoi wymyślili dla takiej osoby.
Już wiem - na żebry abo dawać dupy...
Aha i jeszcxze fundacja u prpboszcza. Ok tylko tak sie zastanawiałem...
MichalID napisał:Osobiście uważam, że należy zachować nowoczesny wytwór cywilizacji, jakim jest darmowa służba zdrowia
MichalD napisał:Osobiście uważam, że należy zachować nowoczesny wytwór cywilizacji, jakim jest darmowa służba zdrowia i finansowanie rozwoju medycyny przez państwo.
MichalD napisał:W przeciwnym razie cofniemy się do poziomu rozwoju afryki.
MichalD napisał:wśród wyższych klas majątkowych powinno się wymuszać wykupywanie prywatnych polis zdrowotnych.
MichalD napisał:Oczywiście wszystkie szpitale powinny zostać skomercjalizowane i podpisać umowy z NFZ na leczenie osób objętych ochroną zdrowotną.
MichalD napisał:...powinny zostać skomercjalizowane...
No to jedź do Somalii. Tam nie ma podatków. Ale jak wpadną do ciebie panowie z karabinami kalibru .50 , zgwałcą twoją żonę i córkę a ciebie postrzelą przez przypadek nie zabijając, to nikt nie wymierzy im sprawiedliwości, tak jak w cywilizowanym kraju.Tak. DARMOWE szkoły, szpitale i cholera wie co.
To jak to jest darmowe to kto za to funduje?
Bo dla mnie darmowe oznacza, że to ja nie płacę tylko ktoś płaci.
A jak ja mam pod przymusem płacić komuś, to jest to zwykły rozbój.
Tajwan to nie Polska. Darmowa służba zdrowia zmniejsza śmiertelność niemowląt i zapobiega epidemiom, które w dawnych czasach wybuchały głównie w dzielnicach dla biedoty. To nie jest slogan.Frazes mantrowany od 100 lat przez lewactwo a powtarzany przez matołów.
Na Tajwanie do niedawna nie było ubezpieczeń i wszystko było prywatne. Jakość usług była lepsza niż w Polsce a ceny na poziomie polskich łapówek dla lekarzy.
Właśnie o tym mówię. Zamiast partyjniaków, należy zatrudniać fachowców i menadżerów, którzy będą w stanie zarządzać pieniędzmi w sposób efektywny. W naszym kraju, znajdzie się wiele osób, które mają jeszcze jakieś ideały i godność, dzięki którym nie pozwolą na rozkradanie publicznych pieniędzy. Tylko trzeba ich poszukać, a nie zatrudniać Mirków i Zbyszków.Czyli jakiś hujek, biurokrata z politycznego rozdzielnika, dalej ma decydować kto dostanie skradzione pieniądze?
Publiczny szpital nie może ogłosić upadłości - osoba prawna może. Dlatego należy szpitale skomercjalizować, a więc przekształcić w osoby prawne, tak aby dążyły do zysku i wydawały pieniądze rozsądnie (jak w sektorze prywatnym)."Skomercjalizowane" - jaka piękna nowomowa.
MichalID napisał:Dlatego należy szpitale skomercjalizować
Darmowa służba zdrowia zmniejsza śmiertelność niemowląt i zapobiega epidemiom, które w dawnych czasach wybuchały głównie w dzielnicach dla biedoty.
MichalD napisał:Publiczny szpital nie może ogłosić upadłości - osoba prawna może. Dlatego należy szpitale skomercjalizować, a więc przekształcić w osoby prawne, tak aby dążyły do zysku i wydawały pieniądze rozsądnie (jak w sektorze prywatnym).
MichalD napisał:No to jedź do Somalii. Tam nie ma podatków.
MichalD napisał:Ale jak wpadną do ciebie panowie z karabinami kalibru .50 , zgwałcą twoją żonę i córkę a ciebie postrzelą przez przypadek nie zabijając, to nikt nie wymierzy im sprawiedliwości, tak jak w cywilizowanym kraju.
MichalD napisał:Darmowa służba zdrowia zmniejsza śmiertelność niemowląt i zapobiega epidemiom, które w dawnych czasach wybuchały głównie w dzielnicach dla biedoty.
MichalD napisał:Darmowa służba zdrowia... To nie jest slogan.
MichalD napisał:Zamiast partyjniaków, należy zatrudniać fachowców i menadżerów, którzy będą w stanie zarządzać pieniędzmi w sposób efektywny.
MichalD napisał:...należy zatrudniać fachowców... Tylko trzeba ich poszukać, a nie zatrudniać Mirków i Zbyszków.
MichalD napisał:Publiczny szpital nie może ogłosić upadłości - osoba prawna może. Dlatego należy szpitale skomercjalizować,...
MichalD napisał:...tak aby dążyły do zysku i wydawały pieniądze rozsądnie (jak w sektorze prywatnym).
A innych jebie co Ciebie jebie. Deal with it.Nas śmiertelność niemowląt "gdzieś tam" i "kiedyś tam" jebie.
Smutny Krzysio to słabizna z marketingowego punktu widzenia.
bo dawna stylówa Avxa też nie była za dobra