U
ultimate
Guest
Więzień nienawiści(1998) w reżyserii Tony'go Kaye'a.
Historia dwóch braci. Jeden z nich jest zagorzałym neonazistą.
Historia dwóch braci. Jeden z nich jest zagorzałym neonazistą.
Obejrzałam po raz chyba trzeci "Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb" Stanleya Kubricka. Nie muszę polecać bo wszyscy na pewno film widzieli?.
To zagadka? Biorąc pod uwagę, że posługuje się liczbą mnogą, może mieć na myśli każdy inny film niż 4, za które były Oscary za reżyserię:"Jak mogli czuć się wszyscy ci holywoodzcy reżyserzy, którzy otrzymali Oscara za najlepszą reżyserię w roku pojawienia się filmu Kubricka?"
Pytanie: który film Kubricka (nie widziałem żadnego) Klonovsky mógł mieć na myśli?
Film jak reszta dla dzieci dobry na kaca jak przyśniesz nic nie stracisz
Obejrzałem w końcu tego Łobuza. Takie wrażenia (wklejka z HoloNetu):Jak przeczytałem na wykopie podlinkowaną wypowiedź kogoś z ekipy odpowiedzialnej za ten film, że to alegoria do walki z białą supremacją to mi przeszła ochota nawet pirata oglądać.
- film niezrównany. Nie sposób zaprzeczyć, że estetyka tego obrazu jest porywająca i otrzymaliśmy coś na kształt ekstraktu z Sagi, zagęszczonego do poziomu znanego z soków rozpuszczanych w wodzie niemoralnej.Bossk napisał:wygląd [...] pseudo elektroniki rodem z lat 70-tych. Fantastycznie się to komponuje z OT.
Jako widowisko "Rogue One" może być spokojnie lepszy od TFA, mamy faktyczne działania wojenne na lądzie, w powietrzu, w kosmosie - wszystko w pełnej skali, długich sekwencjach. Z pełną przejrzystością tego, co się gdzie dzieje. Jeżeli jesteś autystykiem (a siedzisz przecież na libnecie), nie dbającym o sensowne relacje między ludzkimi bohaterami i przekonującym przedstawieniem ich motywacji, to może Ci podejść.Jak jest to film słabszy od tej części co była rok temu to prawdziwa tragedia, bo to z zeszłego roku było tak cholernie nijakie i wtórne, że w zasadzie nie wiem czy bardziej nie podpada pod definicję remake niż samodzielnej produkcji.
Ja ostatnio przerobiłem kolejne razy zacne :
"Vanilla Sky"
"Informator"
"Dziewiąte Wrota"
"Pianista"
Z nowszych :
"Nowy początek"
"Captain Fantastic"
Dzisiaj szykuję się do "Hell or High Water"