Jakie filmy ostatnio oglądaliście?

dunajec1

Active Member
243
77
Historia Boba Dylana w reżyserii Jamesa Mangolda. Reżyser doskonale dał sobie radę z odtworzeniem ówczesnego świata i wydarzeń tamtej epoki. Akcja filmu ogranicza się do lat 1961 – 1965 , to chyba najciekawszy okres w życiu Dylana i jego znaczenie w amerykańskiej kulturze.
W roli Dylana Timothée Chalamet, sam śpiewa i gra na gitarze. Perfekcyjnie wykonuje piosenki Dylana.

View: https://www.youtube.com/watch?v=jZ0Yj5gnu1o

MaxStirner

Well-Known Member
2 794
4 732
Uwielbiam True Crime, jeśli jest dobrze zrobiony, tzn musszą być wywiady zeświadkami, policjantami, ofiarami, nie lubie podkastów gdzie ktoś czyta tylko z offu, no bo wygooglać to ja sobie potrafie to wszystko sam. Jedynie pojedynczy podkasterzy potrafią wejść na tyle w sprawe, aby pokazać np rozmowe z kimś z rodziny, miejsce zbrodni itd
No i serial musi miec atmosfere. Ostatnio wciągnąłem sie w serial "Żyjąc z potworem" naprawde klimatyczny, załozeniem jest że opowiada historie osób, które mieszkały z mordercami czy gwałcicielami, ale latami nie miały o niczym pojęcia
Serial jest nadawany w każdy dzień powszedni na TVN7 około 2 lub 3 w nocy. Można kazdy odcinek nastepnie oberzeć z reklamami na playerze TVN przez kilka dni po emisji, potem trzeba bulić, bodaj ok 17 zł na miesiąc streamingu

Dodatkowo cały pierwszy sezon jest bezterminowo dostepny za free z reklamami, wiec można sie zorientować czy pasuje
Wszystkie sezony w oryginale (aktualnie 8) są na licznych stronach ze strimami (wiadomo że nie na każdej, ale jest ich sporo)
Ja oglądam polską wersje, bo... uwielbiam lektora. Pierwsze sezony czytał Mirosław Utta, który już bardzo rzadko jest aktywny, a uwielbiam jego głos. Kolejne sezony czyta mniej znany, ale również bardzo dobry, starszy lektor o cichym męskim i spokojnym głosie. Nie wiem jak sie nazywa, ale poza tym serialem też praktycznie go już nie usłyszycie

Ha, tak patrze że wiecyj dygresji, niżeli opisu polecanego kontentu. Cóż, polecam naprawde wciągający i klimatyczny serial True Crime, warto obczaić. Obejrzałem już z 50 odcinków i warto

Do góry Bottom