Jakie filmy ostatnio oglądaliście?

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Większość ludzi ogląda filmy bezrefleksyjnie, muszą mieć agitkę podaną na tacy. Tarantino odwala więcej dobrego niż złego, bo jego filmy kojarzą się z kultem przemocy i broni. Najwięcej można zarzucić Django, ale z resztą filmów daj se siana.

Do Indiany Jonesa też się można przyczepić, że prawie broni nie używa. Spielberg jest znanym przeciwnikiem broni palnej. Ale czy ktokolwiek oglądając ten film pomyślał sobie, że broń jest zła i zabija dzieci?

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Oczywiście, że zauważyłem "prawie". Spokojna nieuczesana, ale nie mogłem się powstrzymać przed dojebaniem dziczy w turbanach ;)

kowaI

Well-Known Member
422
561
Większość ludzi ogląda filmy bezrefleksyjnie, muszą mieć agitkę podaną na tacy. Tarantino odwala więcej dobrego niż złego, bo jego filmy kojarzą się z kultem przemocy i broni. Najwięcej można zarzucić Django, ale z resztą filmów daj se siana.

Do Indiany Jonesa też się można przyczepić, że prawie broni nie używa. Spielberg jest znanym przeciwnikiem broni palnej. Ale czy ktokolwiek oglądając ten film pomyślał sobie, że broń jest zła i zabija dzieci?

Nawet nie mam zamiaru z tobą o tym dyskutować.
http://www.academia.edu/5006700/Ciało_Podmiot_Tożsamość_-_przyczynek_do_antropologii_cyberkultury

mikioli

Well-Known Member
2 770
5 382
Niezbyt czesto ogladam nowe filmy z wyjatkiem rezyserow co kreca filmy w starym stylu. Wiec ostatnio obejarzalem sobie "The Hateful Eight". Film byl OK, chociaz walkowanie tematu rasizmu przez Quentina juz nurzy (a czytany na koncu zekomy list Lincolna przyprawial mnie o mdlosci).

Teraz przeczytalem to:

http://film.onet.pl/artykuly-i-wywi...lii-to-taka-nasza-amerykanska-swastyka/gm75zz

Noi Tarantino stracil w moich oczach resztki szacunku. Skurwiel sie cieszy, ze rzad zabronil eksponowania flagi bedacej symbolem oporu wobez rzadu federalnego! Chuj ci w dupsko QT!
Wątek rasistowski totalnie naciągany i przez to ujmujący filmowi... Poza tym film strasznie się dłuży... o ile doceniam naprawdę fajny koncept, bardzo dobre technikalia, to przez to rozciągnięcie film strasznie stracił tempo... Tak samo wiele rażący rzeczy... np każdy nowy bohater filmu jest przedstawiany przez postać już znaną w stylu "Hej czy to nie jest słynny Marian Kowalski?"... na 3 h filmu to chyba nie trza było się aż tak śpieszyć by taki zabieg zastosować.

libertarianin.tom

akapowy dogmatyk
2 700
7 113
wiekszosc ludzi filmu to lewaki, wiec jak ktos lubi filmy, niestety jest skazany na ogladanie lewakow i ich produkcji, albo ominie go masa rewelacyjnych technicznie dziel. np. do moich ulubionych rezyserow naleza m.in. Orson Welles, Jules Dassin czy Eloy de la Iglesia, komuchy pelna geba, ale ich filmy nigdy nie nudzily, byly pelne technicznych nowinek i ciekawych scenariuszy. Najwyrazniej wplyw kapitalistycznych producentow filmowych dobrze wplywa na zbyt lewackie zapedy rezyserow...

Volvek

Well-Known Member
797
1 919
Obejrzałem "Nienawistną Ósemkę", film oceniam 7.5/10 w skali normalnej i 5/10 w skali Tarantino. Nie ta sama jakość co jego najlepsze produkcje, ale wciąż dobry film, który warto obejrzeć.

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
A ja jestem krok od uznania "Bękartów" za najlepszy film Tarantino. Potrzebuję jeszcze jednego rozstrzygającego seansu. Mijają lata od premiery i "Bękarty" walczą u mnie o pierwszeństwo z "Pulpą". "Ósemki" jeszcze nie widziałem.

Ostatnia edycja:

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 166
w sobote oglądałem automata, z banderasem i melanią griffith którą prawie nie pokazywali niestety :(
oczywiście złe corpo próbuje coś zataić i odjebujo tych którzy coś wiedzą i zło w ogóle... ale przynajmniej to nie ludzie tym razem zniszczyli ziemie...
w sumie nawet fajnie sie oglądało... choć w sumie sporo deficytu w logice itd...
220px-Automata_poster.jpg

MaxStirner

Well-Known Member
2 775
4 721
Zapomniany (absolutnie niesłusznie!!!) mniserial "Wybrańcy obcych" - zajebioza, 10 godzin w jeden dzień, najlepszy serial fantasy jaki widziałem w życiu (no ok GOT nic nie przebije). Pod koniec robi sie jednak nieco sentymentalnie i odrobine pseudofilozoficzne. Ale daje 9/10 za kreatywne podejscie do zdawałoby sie wypranego do cna tematu UFO.
Fabula zbyt skomplikowana do opisu, nie chce mi sie jak komuś zależy poczyta se na wiki :D

D

Deleted member 427

Guest
Dokładnie było tak:

"Tej sceny nie było w scenariuszu. Pierwotnie Kasdan rozpisał ją na trzy strony maszynopisu, a Spielberg zwizualizował sobie jako dynamiczny pojedynek pośród tłumu gapiów, w którym główny bohater efektownym uderzeniem bicza ostatecznie rozbraja napastnika, odbierając mu szablę. Ze względu jednak na paskudne samopoczucie Forda (w dniu zdjęć aktor dosłownie słaniał się na nogach, wymęczony przez ponad miesięczne zmagania z czerwonką) po kilku nieudanych próbach ekipa zrezygnowała z kręcenia. Tę niefortunną okoliczność udało się na szczęście przekuć w sukces. W miejsce porzuconego pomysłu szybko pojawiła się nowa, bardziej logiczna koncepcja. Ford powiedział do Spielberga: “Po prostu zastrzelmy frajera” (Let’s just shoot the sucker) i tak też zrobili, co w rezultacie doprowadziło do powstania jednej z najlepszych improwizowanych scen w historii kina."

http://www.hoplofobia.info/czego-uzywa-prawdziwy-mezczyzna/

tolep

five miles out
8 579
15 476
"Pitbull. Nowe porządki"

Spodziewałem się być możę niezłego filmu, a okazało się, że wyszedł całkiem dobry. Mocne 7/10. Sprawny, dobry kryminał. Kilka dobrych postaci, dobrze zagranych. Prawie nie widać, że to jest trailer serialu. Świetna Ostaszewska w roli MILF.

589467_1.1.jpg

Do góry Bottom