- Admin
- 4 872
- 12 259
Tylko tyle?o Żydach jest tyle, że główna bohaterka się dowiaduje, że jest Żydówką, a później, że Polacy jej zabili rodziców i zabrali dom - tyle wątków żydowskich
Tylko tyle?o Żydach jest tyle, że główna bohaterka się dowiaduje, że jest Żydówką, a później, że Polacy jej zabili rodziców i zabrali dom - tyle wątków żydowskich
Jak dla mnie do żadnej i to bardzo dobrze. Nuda z kolei to żaden argument, bo jest w 100% subiektywny i może kończyć każdą dyskusję o każdym filmie, czy książce niczego nie wnosząc. Dla mnie Ida wcale nie była nudna, najpewniej przez to, że reżyser to ogarnięty facet, który skoro miał krótką historię do opowiedzenia, to zamknął całość <80 minut, a nie robił jak wielu artystycznych dziwaków, którzy próbują nobilitować swój film długością projekcji pod 3 godziny. Z Idą też by się tak dało zrobić, z takimi ładnymi zdjęciami to nawet nie byłaby to torturaPo prostu film jest nudny i do jakiej niby refleksji skłania?
Ja widziałem i mi się podobało, o Żydach jest tyle, że główna bohaterka się dowiaduje, że jest Żydówką, a później, że Polacy jej zabili rodziców i zabrali dom - tyle wątków żydowskich, grają niewielką rolę w filmie
Historia kolumbijskiej rodziny, która staje się ofiarami terroru największej partyzanckiej grupy w kraju.
cross of iron, żelazny krzyż, jak na film z 1977 to jest zajebiscie zrobiony, no i nie często główni bohaterowie to wehrmachtowcy hehe
jest rozpierdol, efekty dobre, dość realistycznie, poza tym ruda pielęgniarka i ruskie cycki...
O nauce nie, ale o otoczce politycznej wokół łamaczy kodów, TAK. I zawiodłem się. Wniosek z tego taki, że Brytole dbają o brak wycieków wywiadowczych, nawet tyle lat po wojnie.chyba się nie spodziewałeś, że dowiesz się czegoś o nauce z filmu dlas mas?
Padały.muszą często padać piękne, wzruszające i doniosłe słowa
Tak, była. Skąd wiedziałeś?zawsze musi pojawić się jakaś piękna kobieta, która rozwiązuje błyskawicznie problem postawiony przez mistrza
W zwiastunie, który zamieściłeś, jest ta scena.Tak, była. Skąd wiedziałeś?