Grzegorz Braun kandydatem na prezydenta

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
GAZDA, poszerzyłeś definicję komunizmu już chyba na całą populację homo-sapiens. Człowiek deklarujący wyjebongo w kwestii, że lud się może ciężko uzbroić, nie może być komuchem. Chyba, że coś pomyliłem. Po co komuchowi uzbrojony po zęby naród? Zresztą, to i tak dyskusja bez sensu z racji takiej oto, że Braun nie sięgnie po stołek, więc nic się nie martw GAZDA. Zostaną te komuchy, co zabrały Ci własność i rozjebały interes.

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 166
podawałem nieraz definicje komucha, każdy kto bedzie mi pierdolić co i jak mam na swoim robic jest komuchem
kazdy który pcha sie do władzy, wcześniej czy później bedzie pierdolić innym co i jak mają robić na swoim, przez co spełnia warunki bycia komuchem...
nawet jak komuch pozwoli mi mieć strzelbe co kurwa z tego jak moze jebnąć we mnie bombą bo nie poszedłem na msze w niedziele itp... niespecjalnie teroz piłem do katokomucha brauna, taki przykład ino...

simek

Well-Known Member
1 367
2 122
A mnie zastanawia, próbowaliście rozmawiać na temat tych wyborów z tzw. zwykłymi ludźmi?
Wczoraj gadałem z kumplem i pytałem o Brauna, uczepił się tej intronizacji Chrystusa, że to jest kurwa śmieszne i nie ma opcji, żeby zagłosował na takiego kolesia. Sam głosuje na Kukiza, ale nie umiał powiedzieć niczego o jego programie oprócz wprowadzenia JOWów.

Negro Chicken

Active Member
130
92
@simek
Na odbicie piłki z tą intronizacją niestety trzeba być gotowym. Pisałem wcześniej, że to w sumie nic nowego, ani nadzwyczajnego.

A dobry wynik Kukiza to niestety trudniejsza pozycja dla wolnościowców do negocjacji sojuszy. Lepiej byłoby, gdyby to Braun stał się takim wentylem dla sfrustrowanych odpałami Korwina (jak moja skromna osoba także, swoją drogą).

515

New Member
18
22
Znowu pytanie i odpowiedź w sprawie broni. (Braun mówi że Stingery Polacy sobie kupią na allegro, hehe)
A potem Braun kontra kato-hoplofoby (a propos unikania poruszania pewnych tematów przy tych zjebach):

Czolem,
staram sie sledzic kampanie Brauna i akurat na tym spotkaniu bylem (to ja z reszta zadawalem pytanie o dostep do broni palnej). Otwarcie marudzacych hoplofobow bylo z tego co pamietam dwoje: fotograf i jakas kobita i spotkali sie oni ze zdecydowana niechecia ze strony reszty ludzi. Na filmie tego nie widac ale z tylu wyglaszano bardzo nieprzychylne tej pani opinie ;).

Generalnie po wejscu na sale z miejsca wiedzialem ze Braun wykonuje swoje zadanie w stu procentach: byla mlodziez katolicka, organizacje prolife, polonia, duchowni i paru studenciakow ktorzy zboczyli z drogi na wiec Korwina. To dobrze, ze znalazl sie ktos kto "nawraca" te srodowiska choc z drugiej strony Braun ma zerowa zdolnosc koalicyjna. Zobaczymy jak to sie potoczy: w czasie wykladu kilka razy sugerowal mozliwosc utworzenia jakiegos ugrupowania politycznego, wspominal rowniez ze ma juz ekipe "zaufanych ludzi i doradcow".

PS. przepraszam za pisownie ale nie mam polskich znakow

tomislav

4 777
13 003
@Negro Chicken, jakimi "odpałami" Korwina? Gdyby Krul deklarował "intronizację Chrystusa", kaskadowo straciłby elektorat, stałby się oszołomem wręcz niebywałym, przypięto by mu łatkę kandydata do psychuszki, ale jakoś wobec Brauna znajduje się lekką ręką racjonalizacje. Tak po prostu.

ps: Wszystkie odpały Korwina, jak je nazwałeś, teoretycznie bledną przy "intronizacji" Chrystusa.

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Jakimi odpałami Korwina?! Wy wczoraj na świecie jesteście? Ta kampania to wzorzec. Kiedyś Korwin miał większe dziwactwa. Ale EOT. Chyba podlegacie wpływowi mediów rozdmuchującym szeroko znane (tzw. kontrowersyjne) poglądy Korwina.

P.S. Tomkiewicz w tym samym czasie i o tym samym w zasadzie, hehe.

Negro Chicken

Active Member
130
92
@tomkiewicz, @Amel
No jak to jakimi? Może źle trafiłem... Są tu jacyś zwolennicy teorii o III wojnie światowej, snajperach z Majdanu szkolonymi w Polsce, innymi słowy, głosu Kremla w twoim domu i temu podobnych akcji? Jeśli tak, to czy ktoś z obecnych gotów jest przyjąć zakład o tę III wojnę? :D

Oczywiście nie mam na myśli „lekkiej pedofilii”, ani ślubów z pięciolatkami, bo to mnie absolutnie nie rusza. Te inne rzeczy, bardzo. Zwłaszcza, że ten przekaz z wygrażaniem palcem na spotach jest po prostu obciachowy. Korwin mówiący gdziekolwiek w jakimkolwiek obcym języku takowoż. Nie podoba mi się to od strony estetycznej także po prostu, wywołuje we mnie poczucie wstydu.

tomislav

4 777
13 003
Snajperzy z Majdanu szkoleni w Polsce? Nie wiem, nie znam się, ale czy to brzmi jakoś niewiarygodnie?
Ostatnia słaba kontrargumentacja, jaką w tym temacie słyszałem, padła z ust Claude'a Moneta, wyśmiewającego ową hipotezę za pomocą argumentu, że Polacy są na to zbyt słabo zorganizowani. No do mnie to nie trafiło niestety.

Negro Chicken

Active Member
130
92
@tomkiewicz
A czy brzmi to jakoś niewiarygodnie, że byli szkoleni w Rumunii? Albo w Bułgarii, tudzież w Grecji?

Przyjmujesz zakład o tę III wojnę światową? Przecież to jest żałosne.

Tak, wolę Brauna od Korwina. Jako oczywiście ateista.

Cptkap

Well-Known Member
701
3 229
@tomkiewicz,
No jak to jakimi? Może źle trafiłem... Są tu jacyś zwolennicy teorii o III wojnie światowej, snajperach z Majdanu szkolonymi w Polsce, innymi słowy, głosu Kremla w twoim domu i temu podobnych akcji? Jeśli tak, to czy ktoś z obecnych gotów jest przyjąć zakład o tę III wojnę? :D

Sam Braun często powtarza że III wojna światowa już trwa. Same wojny na razie są prowadzone przez tak zwane proxy dużych graczy. ISIS na Bliskim Wschodzie, zielonych ludzików na Ukrainie... Różnie się to może potoczyć i różnie to w przyszłości historycy mogą opisywać. Czy jak się zaczęła II wojna światowa, to wiedzieli że to będzie "światowa" wojna?

Za to z tymi snajperami z majdanu szkolonymi w polszy to rzeczywiście Korwin pojechał... Co będzie następne?
Talibowie w tajnych więzieniach CIA?... oh wait...

Negro Chicken

Active Member
130
92
@Cptkap
Nie mam wątpliwości co tzw. proxy wars. Sprawa jest oczywista. Przecież nie o tym mówię i Korwin też nie o tym mówi. Skąd te wnioski?
Za to z tymi snajperami z majdanu szkolonymi w polszy to rzeczywiście Korwin pojechał... Co będzie następne?
Ależ to jest tanie. Nie wstyd Ci?

Ostatnia edycja:

Cptkap

Well-Known Member
701
3 229
Czego ma mi być wstyd?

Masz dwie teorie.

1. Snajperzy z majdanu zostali przeszkoleni w państwie sąsiadującym z Ukrainą.
2. W Polsce CIA pozakładało tajne więzienia, w których trzymają Talibów z drugiego końca świata.

Która teoria wydaje Ci się bardziej prawdopodobna?

Pamiętam dokładnie jak WSZYSCY, nie tylko media ale ludzie z mojego otoczenia, (ja sam też) kręcili bekę z doniesień Leppera o Talibach w Polsce.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Ja.
Gdzieś to bydło musiało być szkolone. Polska za dużo tam namieszała. Skoro zrobiła to, i tamto, to czemu by nie miała przeszkolić snajperów? Przecież jak się dostarcza szkolenia, to robi się to kompleksowo. Rozproszenie szkoleń, na różne kraje prowadzi do większych wycieków informacji przed akcją. Akcja może nie uzyskać efektu zaskoczenia i spontaniczności.

innymi słowy, głosu Kremla w twoim domu
Jeśli jest jakaś hipoteza, to zawsze będzie dla kogoś wygodna, a dla kogoś nie.
Czy tylko dla tego, że coś w danym momencie jest wygodne dla Kremla, to należy to z góry odrzucać?
No bo w takim razie musielibyśmy z góry założyć, że wszystko co powie Kreml jest kłamstwem, a tak na pewno nie jest.

Ale pogłoski okazały się po latach....

Negro Chicken

Active Member
130
92
@Cptkap
Raz jeszcze powtarzam, to jest nędzne i słabe. Wychodząc z takich założeń i powołując się na niegdyś nikłe prawdopodobieństwo prawdziwości teorii o więzieniach CIA w Polsce oraz prostą geografię, można wyprowadzić absolutnie wszystko.

Czy tylko dla tego, że coś w danym momencie jest wygodne dla Kremla, to należy to z góry odrzucać?
Absolutnie nie. Konieczne są natomiast przesłanki, których tutaj brak. Nawet zupełnie jawna kremlowska agentura w postaci M. Piskorskiego nie opowiada rzeczy, które opowiada Korwin. A zakładam, że gdyby były prawdziwe, to szerzenie takiej wiedzy z ich perspektywy byłoby bez dwóch zdań korzystne.

Moim skromnym zdaniem, Korwin w sprawach wschodnich jest zwyczajnie zatwardziałym i nałogowym errorystą. Wystarczy w tym kontekście wspomnieć o tym parlamencie Krymu, który to rzekomo jednogłośnie (tu obowiązkowo palec w górze i podniesiony głos) prawie że na klęczkach błagał, by łaskawie władcy Kremla pozwolili półwysep do Rosji przyłączyć. Próbwałem to orać nawet w jednym z pierwszych wątków, którymi starałem się to forum zainteresować - https://libertarianizm.net/threads/idiotyzmy-korwina.5521/. Generalnie, jeśli się spojrzy na te sprawy szerzej i z większą uwagą, to większość z tych tez natychmiast okazuje się karykaturalną bzdurą niestety. I to jest smutne, patrząc na wysiłek ludzi, jaki wkładają w tę kampanię, wcale nie z jakkolwiek złych przyczyn czy intencji.

Podnoszony jest w tym kontekście także inny argument, który ja jako libertarianin mam w nosie, acz inni wyborcy przeciwnie. Nawet jeśli z tymi snajperami (lub cokolwiek innego) to prawda, to czy w interesie państwa polskiego działa facet, który takie rzeczy rozpowiada wokół, w tym także w wywiadach do kremlowskich mediów?

Ostatnia edycja:

tomahawk

Well-Known Member
736
1 296
Nie wiem, gdzie byli szkoleni snajperzy, czy tam ogólnie zbrojne zaplecze majdanu. Ale są dwie możliwości: 1) na Ukrainie, 2) poza Ukrainą. Jeżeli przyjrzymy się tzw. rewolucjom w świecie arabskim, to "bezbronni cywile" (pozwolę sobie zapożyczyć to sformułowanie od Michalkiewicza) zawsze byli szkoleni w państwach ościennych. Jeżeli chodzi o Syrię, to na pewno wiadomo, że "bezbronni cywile" byli szkoleni w Jordani i Turcji, wiadomo, że sporo z nich pochodziło z Arabii Saudyjskiej (ale nie wiem, czy tam też odbywały się szkolenia), Izrael udziela swoich szpitali. Podobnie było w Libii. Według mnie Ukraina odpada, ze względu na zbyt mocną agenturę rosyjską na Ukrainie. Więc pozostają państwa ościenne...

tomahawk

Well-Known Member
736
1 296
@Negro Chicken
Nie wiem, kto rozpoczął majdan, nie pracuję w służbach.

Tak zupełnie poza tematem. Właśnie sobie przeglądam stare propagandówki tvnu dotyczące Libii, i natknąłem się na takie coś:
Późnym wieczorem 19 marca ruszyła operacja sił międzynarodowych w Libii. Pierwsze bomby, które miały zmusić Muammara Kaddafiego do zaprzestania rzezi cywilów, spadły na Trypolis, Misratę i w rejonie Bengazi. Po blisko dwóch tygodniach nalotów i ostrzału rakietowego dowództwo nad operacją przejęło NATO. Niemal pół roku później, w nocy z 21 na 22 sierpnia, rebelianci opanowali Trypolis.
Kurwa, scenariusz zawsze jest ten sam, rzeź na biednych, bezbronnych cywilach, których trzeba uratować, taktyka sotoswana przez wszystkie reżimy świata, jak oni kurwa się martwią o tych biednych ludzi...:p Szkoda tylko, że od tamtego czasu tvn nie dostarcza nam żadnych relacji z Libii, i nie mówi, co tam teraz się dzieje...

tolep

five miles out
8 579
15 476
@Negro Chicken
Nie wiem, kto rozpoczął majdan, nie pracuję w służbach.

Tak zupełnie poza tematem. Właśnie sobie przeglądam stare propagandówki tvnu dotyczące Libii, i natknąłem się na takie coś:
Późnym wieczorem 19 marca ruszyła operacja sił międzynarodowych w Libii. Pierwsze bomby, które miały zmusić Muammara Kaddafiego do zaprzestania rzezi cywilów, spadły na Trypolis, Misratę i w rejonie Bengazi. Po blisko dwóch tygodniach nalotów i ostrzału rakietowego dowództwo nad operacją przejęło NATO. Niemal pół roku później, w nocy z 21 na 22 sierpnia, rebelianci opanowali Trypolis.
Kurwa, scenariusz zawsze jest ten sam, rzeź na biednych, bezbronnych cywilach, których trzeba uratować, taktyka sotoswana przez wszystkie reżimy świata, jak oni kurwa się martwią o tych biednych ludzi...:p Szkoda tylko, że od tamtego czasu tvn nie dostarcza nam żadnych relacji z Libii, i nie mówi, co tam teraz się dzieje...

No to ja sobie wpisałem "Libia" w Google News i znalazłem dobry artykuł o tym, co dzieje się tam teraz.

http://www.rmf24.pl/tylko-w-rmf24/l...ibia-panstwo-upadle-u-wrot-europy,nId,1720263

Do góry Bottom