D
Deleted member 427
Guest
broń jądrową dla polskiej armii i intronizację Chrystusa Króla
Z tego będą jeszcze memy Intronizowany Chrystus siedzący na głowicy jądrowej wystrzelonej w stronę żydowskiego getta
broń jądrową dla polskiej armii i intronizację Chrystusa Króla
Nie od dziś wiadomo, że dostęp do broni to twoja idee fixe ale nie każdy musi tak myśleć - może dla mnie priorytetem jest wolność ideologiczna i moja osobista a nie broń - lub może przynajmniej chcę, by oba te obszary traktował jednakowo?Nie rozumiem, jak można przechodzić nad tym do porządku dziennego.
No ale on napiera na zupełnie inny target, więc taki przekaz jest niezbędny. To jedyny kandydat który mówi - "Szczęść Boże!"Braun ma kijowy przekaz.
Nie od dziś wiadomo, że dostęp do broni to twoja idee fixe ale nie każdy musi tak myśleć - może dla mnie priorytetem jest wolność ideologiczna i moja osobista a nie broń - lub może przynajmniej chcę, by oba te obszary traktował jednakowo?
Jaki na przykład byłby stosunek Brauna do wieku przyzwolenia? Wspomnianego in vitro? Funduszu kościelnego? Aborcji?
Co jak obrażę papieża lub napluję na obraz Chrystusa Króla?
Albo w inną stronę - jak na przykład ustawiłby relację typu służby-obywatel - jaki jest jego stosunek do wysokości mandatów? Poboru i ewentualnego uchylania się? Oszustw podatkowych? (bo podatki będą jak rozumiem).
No może... ale jeśli chce zdobyć władze to musi stworzyć skrzydła tzn. spłaszczyć przekaz... A co robi Braun nie wspomina o katolicyzmie i tradycji ale afiszuje swoją katolickość (odrzucenie skrzydła laickiego które ma alergie na kościół) z drugiej strony rzuca cały czas oskarżenia agenturalne + roszczenia żydowskie (pomijając ,że jest w tym wiele prawdy ale wielu nie lubi takich spiskowych "teorii", więc tym razem odrzuca lemingów). Jak widać, "katole" to generalnie socjaliści PiS. Więc chłopak uderza w strasznie mały target, a nie jest głupi, więc szkoda... Zawsze łatwiej z Braunem byłoby budować obalenie tego syfu i skierowanie w kierunku kapitalizmu niż z kimkolwiek innym.No ale on napiera na zupełnie inny target, więc taki przekaz jest niezbędny. To jedyny kandydat który mówi - "Szczęść Boże!"
Gdyby mówił inaczej, to większość nie wiedziałaby kim on jest. IMO on się promuje na przyszłość i ma jakieś plany.Zawsze łatwiej z Braunem byłoby budować obalenie tego syfu i skierowanie w kierunku kapitalizmu niż z kimkolwiek innym.
Przemysław Pintal Co masz na myśli mówiąc słać kasę? Przepraszam ale to trochę bujanie w obłokach. My nie mamy nic oprócz długów. No chyba, że masz na myśli jak już będziemy wolni i bogaci. Wówczas ślemy libertarianizm na cały świat.
Wszystko fajnie, ale rząd niestety nie jest prawowitym właścicielem środków, które miałby na te cele przeznaczyć.
Przemysław Pintal Ja ujmę to prościej znacznie. Każdy Polak z własnością w postaci części kraju ( ziemia, góry, lasy ), co nie wyklucza też właścicieli z zagranicy oczywiście, wszystkie firmy prywatne z Polski i całego świata, w rękach do oporu broni, żadnych długów a wręcz odwrotnie minimum kilkaset na koncie jak nie więcej i nikt nas nie weźmie w kleszcze. Bo nie miałby jak.