Grzegorz Braun kandydatem na prezydenta

tomahawk

Well-Known Member
736
1 296
chyba straci pracę
Eee tam. ONI dobrze wiedzieli, co będzie gadał, gdy go zapraszali, ale przez lata tak wyrobili umysły lemingów, że przeciętny obywatel, oglądający ten program, pomyśli: "co za czubek, haha" i tyle, po czym dalej będzie brandzlować się Bronkami. Pamiętaj, aby nie mierzyć swoją miarą innych ;) To, że na nas takie wystąpienie robi wrażenie, nie znaczy, że na jakimś lemingu to zrobi jakiekolwiek wrażenie.

D

Deleted member 5360

Guest
Szkoda, że Braun jest takim katolickim ultrasem
Czemu szkoda? Serio pytam, bo mnie ten jego integryzm drażni. Z drugiej strony, skoro jest za wolnym rynkiem i nieograniczonym dostępem do ręcznej broni palnej, w dodatku uważając, że państwo nie powinno się zajmować organizowaniem jakichkolwiek usług (edukacyjnych, kulturalnych itd.), to co mnie obchodzą jego poglądy religijne? Niech sobie wierzy, w co chce

Imperator

Generalissimus
1 569
3 555
Eee tam. ONI dobrze wiedzieli, co będzie gadał, gdy go zapraszali, ale przez lata tak wyrobili umysły lemingów, że przeciętny obywatel, oglądający ten program, pomyśli: "co za czubek, haha" i tyle, po czym dalej będzie brandzlować się Bronkami. Pamiętaj, aby nie mierzyć swoją miarą innych ;) To, że na nas takie wystąpienie robi wrażenie, nie znaczy, że na jakimś lemingu to zrobi jakiekolwiek wrażenie.

Raczej chodzi mi o to, że dziennikarka dała ciała i go nie zagłuszyła, choć próbowała (Stokrotką to ona nie będzie).

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Otóż to, jak ktoś daje ci broń do ręki to będzie cię szanował w każdej materii.
Wprowadzając dobrowolne podatki i nie strasząc konsekwencjami siłowymi dla potencjalnych buntowników? I don't think so.

Większość osób antyreligijnych tuż przed śmiercią traci swój antyreligijny zapał zresztą, dziwnym trafem.
Większość osób antyreligijnych umiera śmiercią większości osób. Czyli szybko i nie mając świadomości nadejścia zgonu.

A antyreligijność jako piętnowanie dominujących religii (anty do wolności) to obowiązek wynikający z troski o drugiego człowieka.

MaxStirner

Well-Known Member
2 775
4 721
Czemu szkoda? Serio pytam
Ano szkoda dlatego, że jak kazdy prawdziwy katolicki wolak życzyłby sobie dwóch rzeczy niemożliwych do zrealizowania łącznie - silnego i równocześnie słabego państwa. Oni nie widzą, że to tak nie zadziała. Albo jedno albo drugie. Z powodu schizofrenii ideologicznej na którą choruje jest gotów dać ci do ręki broń ale i zakazać in vitro na które możesz mieć ochotę albo nałożyć 50% podatek na armię, lub też pomnik jakiegoś smoleńskiego bohatera. I co wtedy?

OP
OP
K

kalvatn

Well-Known Member
1 317
2 112
W każdym razie Sumliński powinien być mu wdzięczny za darmową reklamę. Ostatnio czytałem komentarz Sumlińskiego odnośnie liczby sprzedanych książek, które napisał i porównuje to do mojej rozmowy z wydawcą na temat ewentualnego wydania książki dotyczącej broni palnej. Wydawca był pełen wątpliwości twierdząc, że sprzedać 1000 egz ( tyle wynosi minimalny nakład ) obecnie w naszym kraju to nie lada sztuka podczas gdy Sumliński oznajmia w przytoczonym komentarzu, iż jego pozycje kupowane są przez blisko kilkadziesiąt tysięcy czytelników. Ciekawe.

MaxStirner Nie ma kandydatów idealnych. On jest po prostu najlepszy na tle innych, lub równie dobry jak JKM. Rozmawiamy w tym kontekście. A i tak jest to rozmowa o niczym bo przecież nikt z nas nie jest w stanie przewidzieć jak wyglądało by jego urzędowanie gdyby został prezydentem.
Amel Wolę się troszczyć sam o siebie albo o osoby za które jestem odpowiedzialny. Twojej troski o moją religijność lub anty sobie nie życzę i nie potrzebuję. Kwestie religii i wiary to nie temat do zajmowania się w czyimś imieniu zarówno przez osoby prywatne jak i przedstawicieli władzy.

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Wolę się troszczyć sam o siebie albo o osoby za które jestem odpowiedzialny. Twojej troski o moją religijność lub anty sobie nie życzę i nie potrzebuję. Kwestie religii i wiary to nie temat do zajmowania się w czyimś imieniu zarówno przez osoby prywatne jak i przedstawicieli władzy.
Umiesz czytać czy nie? Myślisz kolektywnie czy indywidualnie? Bo jak kolektywnie to mogłeś odebrać mój post jako atak na samego siebie. Pisałem o piętnowaniu nakazów i roszczeń różnych odłamów religijnych do ustalania odgórnych norm dla wszystkich. Twoja prywatna zgoda na religijne nakazy mnie nie obchodzi. Chodzi jedynie o piętnowanie aprobaty (również KK) do różnych pomysłów obecnej władzy. Nie słyszałem jakoś protestów dotyczących regulowania hazardu czy innych rzeczy. Słyszałem jedynie aprobatę ze strony tych instytucji i ich mędrców. Więc możesz uważać KK albo jakiś odłam protestancki za wolnościowy (będąc jedynym wolnościowcem w całej katedrze) - ale twój odłam nie jest wolnościowy w swej wykładni i nie prowadzi wolnościowej indoktrynacji owieczek. Więc? Więc trzeba stworzyć nowy odłam i takie osoby (twojego pokroju) zaciągnąć siłą do jedynej prawdziwej wiary i jednego Boga. Trzeba obwieścić nadejście nowego Mesjasza, a od mormonów wziąść fundamentalizm w szerzeniu wolnościowej wykładni. Nowy Mesjasz czytał Rothbarda i Misesa oraz chodził na dziwki, a pierwszą broń dostał w wieku czterech lat. A @kalvatn ma szerzyć jego nauki i nawracać barbarzyńców od Jahwe. Bo osobiście to można w kraju zrobić normalny system z z Jahwe i coś tam ukręcić (propertariańskiego) z tego starucha. Ale po chuj otwierać furtkę dla pojebów religijnych? Jahwe był pojebem i oni ciągną do niego. W systemie wolnorynkowym i tak większość na niego sra, a chrześcijaństwo to Jezus jako patron kasyna w Świebodzinie lub burdelu na ulicy Wiejskiej w Warszawie. Wtedy wyznawać takie chrześcijaństwo to coś cool. Ale z samego katolicyzmu (w wydaniu watykańskim, a nie autorskim) nic nie zrobisz.
Libertynizacja konserw to nieodłączny element wolnego rynku i Korwin jako pierwszy wyznaczył ten szlak.

OP
OP
K

kalvatn

Well-Known Member
1 317
2 112
Amel Jakoś tam czytam ale tego co piszesz nie rozumiem. Bez urazy ale nie nawet nie chce mi się próbować zrozumieć. I niech tak już pozostanie.

MaxStirner

Well-Known Member
2 775
4 721
On jest po prostu najlepszy na tle innych,
Wszelki fanatyzm także religiny zwykle wyborcy wychodzi bokiem bo fanatyk bez problemu poswieci cudzą wolność dla własnych urojeń. Czy byłby najlepszy nie wiem, ale wcale nie mam ochoty testowac
tolep - małego? Myślę że tak jak jkm byłby przeciw secesjonizmowi - wygląda mi na imperialistę. Chce monarchii, pewnie też wojny i zdobyczy terytorialnych..

Ostatnia edycja:

Cptkap

Well-Known Member
701
3 229
Albo jedno albo drugie. Z powodu schizofrenii ideologicznej na którą choruje jest gotów dać ci do ręki broń ale i zakazać in vitro na które możesz mieć ochotę albo nałożyć 50% podatek na armię, lub też pomnik jakiegoś smoleńskiego bohatera. I co wtedy?

Wtedy wyciągasz tego stingera i koszt ściągnięcia z Ciebie takiej daniny czy zmuszenia do czegokolwiek może okazać się zbyt wysoki dla państwa niż korzyści, jakie mogłoby uzyskać ze swojego wymuszenia. Szczególnie jeśli paru dobrych sąsiadów też ma podobne zabawki.

W tym widzę drogę do wolności (a szczególnie jej utrzymania). Small armsy jak pokazuje przykład USA nie wystarczają. Wizja Braunowego królestwa to byłby pierwszy poważny krok do prawdziwej wolności.

Jeśli chodzi o pomniki to Braun wielokrotnie właśnie krytykował i narodowców i pisiarnie za chęć robienia tego typu "wielkich projektów" za publiczną kasę.

Chce monarchii, pewnie też wojny i zdobyczy terytorialnych..

No przecież wyżej go Tosia cytuje. Więcej firm spedycyjnych, mniej korpusów ekspedycyjnych.
O potencjalnych wojnach Braun bardzo często się wypowiadał.
Liechtenstain zresztą też ma monarchie i jakoś nie prowadzi to do żadnych wojen.

Tu zresztą masz więcej od samego Brauna na temat wojen w 4:40:

Niedokładnie jednak odpowiedział jak z tym poborem przymusowym.

Ostatnia edycja:
D

Deleted member 427

Guest
Max Stirner napisał:
Ano szkoda dlatego, że jak kazdy prawdziwy katolicki wolak życzyłby sobie dwóch rzeczy niemożliwych do zrealizowania łącznie - silnego i równocześnie słabego państwa.

Dla Brauna "silne państwo" to uzbrojony po zęby, bogaty naród. On tak rozumie silne państwo. To nie jest wypowiadanie wojen, angażowanie się w krucjaty izraelsko-amerykańskie czy mnożenie przywilejów służb porządkowych. Zresztą sam fakt, że jako jedyny mówi o nieograniczonym dostępie do broni palnej (z pozycji deontologicznych) jest dla mnie wystarczającym papierkiem lakmusowym dla oceny jego zamierzeń. Nie rozumiem, jak można przechodzić nad tym do porządku dziennego.

Racibor

Well-Known Member
408
2 160
Przypadkiem zerknąłem na fragment dzisiejszych Wiadomości TVP. Był materiał o finiszu kampanii wyborczej i na koniec pokazali Korwina, Mariana Kowalskiego i Brauna. Z Brauna pokazali fragment wklejanego na poprzedniej stronie spotu, a dokładniej wybrali z niego ten fragment:

Będę zabiegał o wolność gospodarczą, o broń jądrową dla polskiej armii i intronizację Chrystusa Króla.

Tyle, że wolność gospodarczą zagłuszył gadający dziennikarz i słychać było tylko: broń jądrową dla polskiej armii i intronizację Chrystusa Króla. Poszło to w kontekście, że Braun to jest już naprawdę srogi oszołom, którego postulaty sprowadzają się do atomówek i Jezusa Krula Polski:D Taki przekaz dla mas zaserwowała TVP.

Negro Chicken

Active Member
130
92
Żadna tam rewelacja:
W Polsce Aktu Intronizacji dokonano już trzykrotnie. Najpierw, w 1920 r. dokonał go prymas Polski kard. Edmund Dalbor na Jasnej Górze. Odnowiony on został rok później w Krakowie w bazylice Najświętszego Serca Pana Jezusa z udziałem całego Episkopatu Polski. W uroczystości wzięła wówczas udział ponad stutysięczna rzesza wiernych.

Trzeci raz uznania Jezusa Królem Polski dokonał Prymas Tysiąclecia, abp Stefan Wyszyński 28 października 1951 r., kiedy to, w ukryciu przed władzami komunistycznymi, w święto Chrystusa Króla ślubował w imieniu narodu polskiego.W 1969 r. papież Paweł VI podniósł święto Chrystusa Króla do rangi uroczystości, a więc najwyższej wagi obchodu liturgicznego w Kościele, nakazując czcić Chrystusa jako Króla Wszechświata.
http://ekai.pl/wydarzenia/ostatnia_...-chrystusa-dokonano-w-polsce-juz-trzykrotnie/

Do góry Bottom