tolep
five miles out
- 8 579
- 15 476
Z tego co mi wiadomo to Ron Paul jest minarchistą, co oznacza że z automatu odrzuca NAP.
Nieporozumienie. Odrzuca pogląd że NA to jedyne pryncypium.
Z tego co mi wiadomo to Ron Paul jest minarchistą, co oznacza że z automatu odrzuca NAP.
Nie bo:
Skoro samo decyduje o sobie, to nie ma ograniczonych praw. Samo sobie ogranicza prawa? W twoim bełkocie nie ma sensu.
CIAŁO CZŁOWIEKA JEST WŁASNOŚCIĄ. Ostatni człon twojego zdania jest kluczowy. Jeżeli osoba zawiera umowę w której karą umowną jest śmierć i akceptuje taki stan rzeczy.. To przecież nie zostanie zabity wbrew swojej woli..
Czyli jednak prawa naturalne są zbywalne. Znowu sam sobie zaprzeczasz.
Czyli quasi etyka rothbardiańska. Mów konkretnie, bo "prawo naturalne" to zbyt szerokie pojęcie, rozumiesz już teraz???? Tylko wytłumacz mi, dlaczego ja mam się stosować do twojego etycznego widzimisię??
Etyka jest relatywna.
Możesz, I w przyszłości zapewne będzie można to zrobić jeszcze skuteczniej niż teraz. Ważne że jest taka możliwość. Zmartwię cię, ale Rothbard nie był naukowcem. I nie myślał zbyt przyszłościowo. Dlatego pierdolił czasami pierdolił bzdury.
Czyli w zasadzie znowu gadasz bzdury, bo tak na prawdę twierdzisz (bazując co wcześniej wyczytałem od ciebie) że nie można zastosować surowszej kary ze względu na to że w ostatniej milisekundzie przed poniesieniem tej kary możesz zmienić zdanie...
Widzę że nie kumasz nawet co to propertarianizm. I krzysio zapewne przyzna mi tutaj rację. Otóż prop musi uznać samoposiadanie się dziecka, inaczej prop nie zważałby na samoposiadanie się kogokolwiek, co skutkowałoby możliwością zawłaszczenia kogokolwiek i czegokolwiek. Np. prop może dokonać aborcji na swoim dziecku, bo narusza własność propa - czyli jego ciało. Prop może też zabić swoje dziecko - o ile to wcześniej nie uzna swojej autonomii do samoposiadania się. Jeżeli dziecko nie uznaje się za samoposiadacza to znaczy że należy założyć że jest własnością - therefore - można je zabić.
Jakim kurwa cudem sąd może rozstrzygać sprawy w stylu: własność kowalskiego vs kowalski?? Chyba że patrzymy z innej perspektywy, ale wtedy to tez nie ma sensu. To tak jakby sąd miał np. rozstrzygnąć czy pozwalasz samoposiadającemu się sąsiadowi pić alkohol... Znowu bełkot.
To powiem tyko że nie pomagasz. Twoje poglądy są zbyt zagmatwane i nielogiczne. Dla mnie bełkoczesz i tyle.
Ciekawy wywiad.Braun w tokfm
http://audycje.tokfm.pl/odcinek/25058
Braun ładnie mówi po angielsku.
Komentarz gazowni do tego wywiadu: „Faszyzm w eterze”:Ciekawy wywiad.Braun w tokfm
http://audycje.tokfm.pl/odcinek/25058
Mody mogłyby wydzielić powyższy OT do innego wątku, bo choć ciekawy, to przysłania treści zgodne z tematem.
(...) Jego hasło Kościół-Szkoła-Strzelnica należy odczytywać jako Stragan-Szkółka talmudyczna-Bożnica, bo ludzie z jego mentalnością skupiają się przede wszystkim na przystosowaniu i dorobieniu się, religię traktują jako ciasny zbiór nakazów i zakazów mający odgrodzić ich od "gojów", a rolę edukacji pełni u nich zgłębianie narodowego Talmudu - Dmowskiego, Konecznego, Giertycha tudzież w porywach jakiś XIX-wiecznych filozofów konserwatywnych, ale to już wyższa Kabała . Do tego środowiska nie zawitała jeszcze Haskala, ani tym bardziej syjonizm.
Ahaaa. Już widzę jak ruscy dozbrajają isis i tym samym pomagają obalić Assada... Idź na detox kurwa lepiej. Na prawdę.
Nie na Żydów, tylko na bardzo precyzyjnie wskazane żydowskie lobby (lożę B'nai B'rith, ADL...) lub konkretnych Żydów (wymienionych z imienia i nazwiska), nie na Anglików, tylko na Anglię zrzuca odpowiedzialność za konkretne rzeczy. I nie chodziło mu o protestantów, a o problem protestantyzmu w odniesieniu do państwa polskiego, KRzK i cywilizacji łacińskiej.Dla mnie to świr zrzucający całe zło na żydów, protestantów i Anglików.
Czy FoxMulder, do którego linkujesz, komentował Brauna z pozycji libertariańskich czy neokonserwatywnych?
By zostać królem trzeba było przysiąc na różne przywileje i pacta conventa które ograniczały władzę. Dlatego protestantyzm nie mógł być rewolucją odgórną w Polsce. Poza tym wszelkie tumulty chłopskie często był prowadzone przez różnych zakonników, wędrownych klechów, na grubo przed Lutrem. Średniowiecze jest epoką kiedy każdy wierzy i sprawy religii porusza się chętnie w zwykłych rozmowach, bez względu na warstwę społeczną.
i daruj sobie tę wikipedię
Zgoda. Jednak nie zapomnij, że Braun jest rewizjonistą historycznym.Tu trzeba by więcej napisać.