Hitch
悟
- 3 220
- 4 877
Usnąłem zaraz po edytorze postaci (serio, prawie nie zdążyłem nadać paczki do Polski). Totalnie mnie nie grzeje ten tytuł. Za to RDR2 nie mogę się doczekać.
Trailer rosyjskiej wersji Cyberpunk 2077
Zaraz, zaraz, mam rozumieć, że można teraz dostać nowiutkiego NESa?Jakby dali chociaż możliwość ściągania gier z PSN (albo jakby shakowali to i by się dało wrzucać swoje romy, jak w przypadku mini NESa) i możliwość podłączenia padów od PS3 i 4 to może i bym się skusił...
Jakby dali chociaż możliwość ściągania gier z PSN (...) i podłączenia padów od PS3 i 4 to może i bym się skusił...
Tymczasem teraz również Blizzard wskakuje do pociągu nostalgii i będzie sprzedawał Warcrafta III w nowszej odsłonie.
Po Diablo III z tą firmą stało się coś niedobrego, przestała się rozwijać, straciła kontakt z oczekiwaniami publiki, zamknęła się w kilku franczyzach, ale zamiast wprowadzać jakieś zmiany w lore i je pogłębiać, odgrzewają kotlety albo sprowadzają je do postaci niskobudżetowych gier mobilnych, nie wkładając w to większego wysiłku.
Dobrze, że przynajmniej z tym Overwatchem zaryzykowali zrobić coś nowego, bo inaczej w ogóle podupadliby ze swoim wizerunkiem, jak Lucasfilm za Kathleen Kennedy.
Tak czy owak Blizzard w moim odczuciu to dziś kolos na glinianych nogach. Rozmieniają się teraz na drobne, wypuszczają nieudane filmidło, które miało wyjść z Warcraftem do mas... Jeszcze kilka takich błędnych decyzji i ludzie zaczną dostrzegać, że cesarz branży gier komputerowych jest nagi.
Czy tam w kierownictwie nastąpiły jakieś srogie przetasowania, że ta firma tak ostatnio kaleczy?
Większość jego udziałów przejęło Activision a produkcja gier na platformę mobilną (głównie na rynek azjatycki) jest jak strzał w piętę Achillesa.
Patrzysz na rzecz z perspektywy osoby, która gry produkuje i na nich zarabia. Jako skok na kasę może ma to sens, ale w zasadzie jest też uznawane za pocałunek śmierci dla Diablo jako serii gier.A kto tak twierdzi? Diablo Immortal ma szanse poszaleć w Chinach, dlatego w ogóle powstało. Chiny to 500 mln graczy mobilnych do zagospodarowania, więc będzie się ich zagospodarowywać. Jeszcze mogą nieźle się obłowić.
Nie powinno się januszować przy swoich klejnotach rodowych i tyle.