Fronda, Polonia Christiana i inne prawackie przypały

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
To uczucie, kiedy Terlikowski zostaje zjechany w komentach za taki wpis:

Ostatnio Terlik zadeklarował, że weźmie te 500 zł i się pluł przy tym, że to program socjalny, a nie prorodzinny i nie życzy sobie, by państwo zaglądało na co wyda te pieniądze. Jak widać, czasami myśli.

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Ozjasz Goldberg masakruje małą świnkę z Józefowa!

Janusz Korwin-Mikke: Czy ateiści często gwałcą?

Na na moim blogu, który kiedyś był blogiem na ONETcie, a teraz to nawet nie wiem – pojawiło się dziwne pytanie zadane przez {~dariomax1} – który zaczął od cytatu ze znanego Państwu mojego Listu do PT Ateistów (pełny tekst tutaj)

„Ludzie wierzący, że Pan Bóg po śmierci nagradza dobrych, a karze złych, rzadziej kradną, gwałcą, mordują.” – czy w tej sprawie zostały przeprowadzone jakieś badania? Bo jeśli nie, to zastanawiam się skąd ta wiedza i proponuję poczytać trochę o ludziach żyjących w więzieniach i ich światopoglądzie.

Otóż – przepraszam: {~dariomax1} to ciężki przypadek modnej dziś – a będącej totalnym przesądem – wiary w „metodologię naukową”. Jak coś nie jest naukowo zbadane – najlepiej z jakimś wykresem – to nie warto o tym rozmawiać. {~dariomax1} nie zauważa, że takich badań w ogóle NIE można przeprowadzić! Niby jak? Po czym poznać, kto naprawdę wierzy, że Pan Bóg po śmierci nagradza dobrych, a karze złych? Po ich ankietach? Zeznaniach? Po tym, że chodzą na msze do kościoła?

Wolne żarty.

Jedynym sposobem, po którym można poznać (a i to nie na pewno – ateiści też często nie gwałcą…!) , że człowiek naprawdę wierzy, że Pan Bóg po śmierci nagradza dobrych, a karze złych – jest to, że człowiek ten rzadziej kradnie, gwałci i morduje (albo w ogóle tego nie robi… ).

Jakby {~dariomax1} naprawdę wierzył, że jutro w Warszawę wyrżnie asteroida, to by z Warszawy wyjechał – nieprawda-ż? I odwrotnie: jeśli nie wyjeżdża, to znaczy, że albo jest samobójcą, albo tak naprawdę w to nie wierzy – tylko tak sobie mówi…Czy {~dariomax1} chciałby badać prawdziwość hipotezy: „Ludzie wierzący, że w Warszawę jutro wyrżnie asteroid częściej na ten dzień wyjeżdżają z Warszawy, niż ci, którzy w to nie wierzą”!? Jak?

Reasumując: to, iż ludzie wierzący, że Pan Bóg po śmierci nagradza dobrych, a karze złych, rzadziej kradną, gwałcą, mordują – jest tzw. oczywistą oczywistością, która nie może być w żaden sposób sprawdzona „naukowo”. Jest jednak silna przesłanka: sądzi się (bez dowodu naukowego), że dawniej ludzie bardziej wierzyli w Niebo i w Piekło – a policji było wtedy potrzeba (to dane obiektywne) wielokrotnie mniej…

Być może w przyszłości badacze prądów mózgowych będą mogli jakieś badania w tej sprawie przeprowadzić – ale i to jest wątpliwe. Nie chce mi się teraz zastanawiać nad metodyką takich badań – w najbliższych dziesięcioleciach to i tak nierealne.

PS: Ja w więzieniu parę razy siedziałem...

(źródło: korwin-mikke.pl)

D

Deleted member 4683

Guest
http://8dniprzed.blogspot.com/2016/02/rok-miosierdzia-rokiem-tolerancji.html

Autor śmiało demaskuje symbolike logotypu Roku Miłosierdzia:

"....Spójrzmy na nosy postaci. Są obsceniczne, przypominają męskie narządy płciowe. Jednak w przybliżeniu widać że nos kobiety ma owszem przedziałkę, ale nie ma tak zaokrąglonej końcówki jak ten drugi, męski nos..."

"..Przyjrzyjmy się jeszcze raz na zarosty postaci (4) i policzmy kreseczki... 6, 6 i... 6! Oto mamy liczbę bestii! "

Staszek Alcatraz

Tak jak Pan Janusz powiedział
2 794
8 467
CrcJhzhWcAAxqgB.jpg

Imperator

Generalissimus
1 569
3 556
Taka rozwałka, że można zamknąć temat. Takich cweli to tylko lać w mordę i patrzeć czy puchnie równo...
http://wpolityce.pl/spoleczenstwo/3...bawka-to-bylo-narzedzie-mordu-tysiecy-polakow
Głupota czy prowokacja? "Zbuduj sobie Messerschmitta". Zabawka? To było narzędzie mordu tysięcy Polaków
1f242f36ecf94ebdbe51b2525e98c527.png

Zbuduj dokładną replikę Messerschmitta Bf 109 G, jednego z najbardziej udanych samolotów myśliwskich świata. Twój Bf 109 w skali 1:12 zarówno od wewnątrz jak i z zewnątrz jest wykonany z dbałością o szczegóły

Na początek coś „wyjątkowego” dla Polaków. Model samolotu, który na terenie naszego kraju siał śmierć, głównie wśród ludności cywilnej.

Twój Bf 109 G w skali 1 : 12 jest doskonałym odwzorowaniem tego legendarnego myśliwca. Model ma mnóstwo autentycznych detali zarówno wewnątrz, jak i na zewnątrz
—czytamy w opisie.

Otrzymasz kalkomanie ze znakami rozpoznawczymi, m.in. sercem i czarnym tulipanem Ericha Hartmanna
—reklamuje wydawnictwo.

Czujni internauci pytają, czy przypadkiem nie jest to propagowanie nazizmu.
Czyżby propaganda nazizmu? Może zaraz będziemy wspominać tych „bohaterów” Luftwaffe zabijających cywilów?
Ktoś kto to finansuje powinien zaproponować Polsce, Rumunii model PZL P11
Zdumiewające jest oferowanie młodzieży modelu hitlerowskiego samolotu lub czołgu, zamiast polskiego lub alianckiego!

macie modele ludności cywilnej takiej wiecie, na polu we krwi, kobiety, dzieci, konie. Jak w rzeczywistości było. Macie?
—podkreślają użytkownicy Twittera.

O sprawie napisał Maciej Świrski z Reduty Dobrego Imienia.

A po co mam budować Messerschmitta?A wynocha z hitlerowską reklamą. To było narzędzie mordu tysięcy cywilów.Modele komór gazowych też macie?

404647
Moja reakcja:

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 794
Mówią tak, bo mają bulwersa o to, że rząd II Rzeczypospolitej sam nie zbudował sobie setki Messerschmittów i nie opanował przestrzeni powietrznej nad Niemcami, tylko dostał po dupie. Było budować wtedy własne wersje Bf 109, zamiast dziś się pluć o modele.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 728
Ostatnia edycja:

rawpra

Well-Known Member
2 741
5 410
To jakiś Talib w dupę, czy islamista?
powiesz że to talib a może to hardline stright edgeowiec. w sumie nie mam nic przeciwko, jakby chcial zakazac seksu malzenskiego to tez nie mialbym nic przeciwko. to droga do zniszczenia gynokracji bo kobiety rządzą tylko dlatego ze mają cipy i cycki których mężczyźni pożądają jako źródeł zaspokojenia seksualnego w akcie seksualnym. wolalbym akap z zakazem seksu niz etatyzm z dozwolonym seksem pozamalzenskim ponizej wieku przyzwolenia na czynnosci seksualne. musze z kelthuzem o tym pogadać, może go do tego przekonam :D

Ostatnia edycja:

T.M.

antyhumanista, anarchista bez flagi
1 412
4 448
Kurwa, odpaliłem kompa, żeby popracować, a teraz sobie od kilku minut próbuję wyobrazić akap z zakazem seksu...

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 794
Ten osobnik uważa, że zarówno sex pozamałżeński, jak i taniec (!) pozamałżeński powinny być srogo karane.
996706b5ce618f851861b5c413c2d8b2_400x400.jpg

Nie, to frondowy katol, a zdjęcie pochodzi jego Twittera.
MSalwowski_Tw.png

Pojawił się pomysł wprowadzenia kar za seks pozamałżeński
Publicysta Frondy domaga się chłosty za seks pozamałżeński

A tu jest twórczość tego osobnika.
O co chodzi z pozamałżeńskimi tańcami damsko-męskimi? (30 pytań i odpowiedzi)
Uwielbiam Salwowskiego, ale przez pryzmat jego tekstów, wyobrażałem sobie go jako sześćdziesięciolatka.

libertarianin.tom

akapowy dogmatyk
2 700
7 113
Ten osobnik uważa, że zarówno sex pozamałżeński, jak i taniec (!) pozamałżeński powinny być srogo karane.
996706b5ce618f851861b5c413c2d8b2_400x400.jpg

Nie, to frondowy katol, a zdjęcie pochodzi jego Twittera.
MSalwowski_Tw.png

Pojawił się pomysł wprowadzenia kar za seks pozamałżeński
Publicysta Frondy domaga się chłosty za seks pozamałżeński

A tu jest twórczość tego osobnika.
O co chodzi z pozamałżeńskimi tańcami damsko-męskimi? (30 pytań i odpowiedzi)

Chrzescijanska empatia i milosc blizniego bynajmniej z jego parszywej geby nie promieniuja...

Do góry Bottom