Francja - socjalizm w praktyce...

Bernard

Member
59
82
Dobra, olać Wiecha i jego wiernego giermka aluzciego ..

Przedstawię kolejny (być może najbardziej) zadziwiający przypadek jaki do tej pory odkryłem :)
Będzie mowa o Patrick Pelloux, który wg wikipedii od 2008r jest szefem Związku Zawodowego Służb Medycznych.

tu jego wypowiedź dla stacji radiowej "France Info", dzień po 13.11:
(na dole napisy po angielsku)
Tak więc poza tym, że potwierdza to co już wiemy dodaje nowe info, że w ćwiczeniach udział brały nie tylko służby medyczne ale także straż pożarna, policja itp

inne ciekawostki o tym panu:
Jest lewicowym aktywistą, sprzeciwia się m.in. Corridzie. Poznany szerzej we Francji (czytaj pojawił się w mediach reżimowych) w 2003r. w czasie rekordowej fali upałów (czyżby promował walkę z globalnym ociepleniem?). Jest też aktorem - brał udział w dwóch filmach.

No i teraz najlepsze:)
- Pisał artykuły do Charlie Hebdo!
- W momencie ataku na redakcję był akurat w pobliżu:)
- Pierwszy udzielił pomocy postrzelonym!

oraz uwaga - perelka!

- niezwłocznie zadzwonił do prezydenta Francji aby osobiście poinformować go o tym co się stało :)

BUAHAHAHAAA dawno się tak nie uśmiałem:)

dla niedowiarków printscreen z wiki

Attachments

• patrick.png
    patrick.png
    43,6 KB · Wyś: 6
Ostatnia edycja:

Alu

Well-Known Member
4 638
9 700
Czyli co jest agentem, czy godnym zaufania świadkiem? Chyba się trochę zapętliłeś.

Skoro pisał dla Charlie Hebdo to tym bardziej nic dziwnego, że był w okolicy w momencie ataku.
Z tego, że miał trzecioplanowe role w 2 filmach nie wynika, że brał udział w jakimkolwiek spisku.
Jako dziennikarz mógł mieć telefon do pałacu prezydenckiego. Jako komuch mógł uznać że najważniejsze to poinformować o ataku najważniejszego komucha w kraju.

Co z tego wszystkiego wynika? Nic. No chyba, że w chorym umyśle paranoika.

Alu

Well-Known Member
4 638
9 700
Urodzenie synka mulata praktycznie wykluczałoby oficjalną wersję żony, że jestem ojcem dziecka.
Ty nie przedstawiłeś niczego podobnego w stosunku do oficjalnej wersji na temat zamachu. Nawet się do tego nie zbliżyłeś.

A

Antoni Wiech

Guest
Dobra, olać Wiecha i jego wiernego giermka aluzciego ..
Wiesz, że po czymś takim powinieneś dostać w papę w realu? Pisałem do Ciebie rzeczowo, ale dupa Ci pękła i postanowiłeś przeskoczyć na ad personam? Jesteś gościu zwykłym debilem i nie dziwię się, że takie różne "spiski" pączkują w necie jak podsycają je tacy skończeni idioci. Ty i Tobie podobni (i nie mam tu na myśli Tomkiewicza, bo on potrafi rzeczowo dyskutwać) jesteście nawozem dla teorii różnych ściemniaczy co koszą kasę na takich przygłupach jak Ty. I zazwyczaj nie używam epitetów personalnych, ale sam zacząłeś. Słowem: Pierdol się Przychlaście.

Wszystkich, których razi ilość bluzgów, szczerze przepraszam, ale jak próbuję pisać rzeczowo i ktoś mi wyskakuje z czymś takim to ręce opadają.

military

FNG
1 766
4 727
Ja jeszcze się odniosę do śmiesznego zarzutu z jednego z filmików, że to niemożliwe, żeby krew była tylko na podłodze, a nie na krześle które stoi na kałuży, nie na biurku, na ścianach itp.

Otóż wbrew powszechnej opinii krew z ran nie tryska jak w Django albo Kill Billu. Krew była tylko na podłodze pewnie dlatego, że ktoś się w to miejsce wykrwawił.

Zagadka rozwiązana. Ja pierdolę.

vast

Well-Known Member
2 745
5 809
BREAKING: Knifeman wearing 'explosives' shot dead in Paris on anniversary of Hebdo attack

http://www.express.co.uk/news/world...while-Hollande-marks-anniversary-Hebdo-attack

A KNIFEMAN wearing a suspected explosive vest has been shot dead in Paris after storming into a police station and shouting "Allahu Akbar" or God is Great.
By Leda Reynolds
PUBLISHED: 11:30, Thu, Jan 7, 2016 | UPDATED: 12:28, Thu, Jan 7, 2016

The body of the man was examined by a robot as explosive experts scrambled to the police station in Rue de la Goutte d’Or, the 18th district of the city.

A bomb squad is still on site as the man was seen with wires poking out from his clothes, say police sources.

The president said that although the government was passing new anti-terror laws and ramping up security, the terrorism threat remained high and was weighing the country down.

Three police officers were among the 17 dead in the attacks last January, which saw brothers Said and Cherid Kouachi target the Charlie Hebdo office and associate Amedy Coulibaly take hostages at a kosher supermarket nearby.

All three terrorists, who had been in prison together, were killed by police marksmen.

The drama unfolded as French President Francois Hollande said terrorism is an ongoing threat to his country which was first targeted by Islamic extremists 12 months ago.

Mr Hollande was addressing police exactly a year to the day when two masked gunmen stormed the offices of the satirical magazine Charlie Hebdo, leaving 11 people dead inside the building and executing a policeman patrolling outside.

The Kouachi brothers were shot dead at a print works 19 miles northeast of Paris after they fled there, and Coulibaly at the supermarket where he had murdered four people.

Mr Hollande said police officers die in the line of duty "so that we can live free."

He said: “Today I would like to express our appreciation, the nation's appreciation, to those in January and November who took risks to deal with enemies determined to kill using all means," he said.

"I would like to salute the police officers and the military, who every single day and every single night, patrol our streets and supervise public buildings and places of worship, schools, stations and airports.

“They carry out remarkable work and they are very indispensable.

"But the seriousness of the situation means that now we have to make sure our commitment is at an even higher level and despite budgetary constraints I talked about giving 5,000 extra jobs between now and 2017."

Islamic State (ISIS) extremists struck on November 13 in Paris leaving 130 people dead and around 300 more injured after launching a series of suicide and gun attacks at the Bataclan nightclub, Stade de France and bars and restaurants.

Alu

Well-Known Member
4 638
9 700
Jakiś zjeb, Państwo Islamskie nie robiłoby sobie takiego przypału żeby atakować posterunek nożem i atrapą pasu szahida.

Ostatnia edycja:

vast

Well-Known Member
2 745
5 809
Jakiś zjeb, Państwo Islamskie nie robiłoby sobie takiego przypału żeby atakować posterunek nożem i fałszywym pasem szahida.

Skąd wiesz? Może robili teścik.

No i skoro to jakiś zwykły islamski "zjeb", to chyba gorzej, bo oznacza to że nie tylko isis jest zagrożeniem, ale też zwykłe niezrzeszone muslimki.

Staszek Alcatraz

Tak jak Pan Janusz powiedział
2 794
8 470
Jakiś zjeb, Państwo Islamskie nie robiłoby sobie takiego przypału żeby atakować posterunek nożem i atrapą pasu szahida.
Nie trolluj. Państwo Islamskie wielokrotnie nawoływało muzułmanów do samodzielnych ataków w krajach europejskich. A że zjeb to wiadomo, wszyscy popierający ISIS to zjeby i psychopaci. Chorzy ludzie.

Alu

Well-Known Member
4 638
9 700
Nie trolluj. Państwo Islamskie wielokrotnie nawoływało muzułmanów do samodzielnych ataków w krajach europejskich. A że zjeb to wiadomo, wszyscy popierający ISIS to zjeby i psychopaci. Chorzy ludzie.
Nie piszę, że się nie zainspirował propagandą Państwa Islamskiego, tylko że PI nie zorganizowało tego zamachu, bo oni używają kałaszy i prawdziwych bomb. I nie działają jak szaleńcy, tzn w sposób z góry skazany na porażkę jak atak z nożem na posterunek policji.

A tak w ogóle nie potępiałbym tego zamachu w czambuł. Sprawca w końcu zaatakował państwo i jego zbirów a nie niewinnych ludzi. Krzyczał wprawdzie Allahu Akbar, ale co z tego? Muzułmanie tak krzyczą przy byle okazji. Równie dobrze mógł to być muzułmański libertarianin, który miał dość ucisku państwa i wysokich podatków.

Ostatnia edycja:

Hitch

3 220
4 880
Ja nie popieram ISIS, ale jestem wobec nich neutralny. Też jestem chory?

Tylko głupi.

Powstanie imperiów poprzedza ludobójstwo, nic nowego z historii.

Wiele rzeczy poprzedzało powstawanie imperiów. Żadna nie była dobra.

Ludzie się od tego odzwyczaili, więc teraz robią halo o nie wiadomo co.

Od srania do wiader też. I wpierdalania surowego mięsa. I latania z gołą dupą po lesie. I wielu innych rzeczy stopujących rozwój.

przecież jakoś ludzie muszą umierać!

Ludzie mają dość sposobów umierania na własną rękę w sędziwym wieku lub podczas walki z agresorem. Religijne spierdoliny lubujące się w dekapitacjach to ostatnie, co potrzeba ludziom do umierania.

Dlaczego mam popierać działania molochów państwowych, które atakują jakieś małe państewko na Bliskim Wschodzie?

Ja nie popieram ani jednych, ani drugich. Ale jak w walkach między sobą, któreś zostanie rozniesione to tylko lepiej dla mnie.

Czy nie lepsze państwo, które zabija własnych obywateli, ale nakłada mniejsze podatki i mniejszy ucisk fiskalno-biurokratyczny (nie mają tam ZUSu)?

Jedno i drugie jest zjebane na potęgę. Ale lubię wstawać rano z myślą, że nikt nie upierdoli mi głowy jak nie pójdę do kościoła.

Jestem prozachodni, odprowadzam podatki.

To wielki dzień dla ciebie i twojej rodziny.

Bliżej mi do europejskiego modelu niż do modelu bliskowschodniego

Czyli co? Lepiej zakraść ludzi na śmierć z powodu wiary w magiczną moc ciepła lewicowej wspólnoty niż zamęczyć na śmierć z powodu wiary w magicznego pustynnego czarnucha dymającego 12-latki?

Nie podoba mi się polityka ISIS w wielu sprawach, ale jestem zwolennikiem dialogu ponad podziałami.

Spoko, oni też. Będą prowadzić dialog z innymi, po podziale twojego ciała na głowę i korpus.

Uważam, że terroryści mają prawo do drugiej szansy.

Ja też. Powinni mieć szansę być odjebanymi przez jak największą liczbę osób chcących bronić swojego świętego spokoju.

Jestem za ich integracją z cywilizowanym społeczeństwem, o ile złożą broń i wystosują odpowiednie sprostowanie.

Ja jestem za ich integracją z glebą dwa metry pod ziemią lub z powietrzem w wyniku dynamicznego spalania. Ewentualnie z drzewami za pomocą symbiozy opartej na dyndaniu na linie z pętelką na karku. Sprostowania potem mogą składać swojemu wyimaginowanemu przyjacielowi.

od dziecka lubię ruchliwych ludzi

A pytali czy chcesz cukierka najpierw? :)

Ostatnia edycja:
D

Deleted member 427

Guest
W mediach trąbio, że złapali masterminda paryskich zamachów. Żywego.

Francuska policja i belgijska prokuratura potwierdziły, że Salah Abdeslam, domniemany koordynator krwawych zamachów w Paryżu, które kosztowały życie 130 osób, został zatrzymany podczas zakrojonej na dużą skalę obławy w dzielnicy Molenbeek w Brukseli.

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,ti...eli,wid,18222757,wiadomosc.html?ticaid=116ace

szeryf17

"No reason it's a good reason"
800
2 764
W mediach trąbio, że złapali masterminda paryskich zamachów. Żywego.

Francuska policja i belgijska prokuratura potwierdziły, że Salah Abdeslam, domniemany koordynator krwawych zamachów w Paryżu, które kosztowały życie 130 osób, został zatrzymany podczas zakrojonej na dużą skalę obławy w dzielnicy Molenbeek w Brukseli.

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,ti...eli,wid,18222757,wiadomosc.html?ticaid=116ace
13 listopada 2015 Miały miejsce te zamachy, to nie źle szukali gościa przez cztery miesiące a on nawet nie wyjechał z Brukseli

Do góry Bottom