Francja - socjalizm w praktyce...

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 008
Trudno się nie zgodzić z powyższym, to bardzo trafna diagnoza.
Mi jednak chodziło o zupełnie inny aspekt, co zresztą opisałem. Furda z filmikiem! Kondycja tematyki "false flag" jest już gruntownie zakneblowana, choćby przez używanie równolegle i określająco zwrotu "teoria spiskowa", więc aluzci203 - gdyby mu zależało, nie stawiałby sprawy w DOKŁADNIE taki sam sposób, jaki można zaobserwować w internetach. Raczej napisałby w podobnym tonie jak ty.

Nie zgadzam się jednak do końca. Kawador, najprostszym sposobem zniszczenia każdej poważnej hipotezy kontrującej stanowisko oficjalne, jest częste używanie zwrotu "teoria spiskowa". Działa jak jad żararaki. Niemal natychmiast. Zabija temat. To coś na kształt synonimu dla określenia "paranoik" itp. Parający się "teoriami spiskowymi" to w powszechnej opinii nołlajf z misją odkrycia Prawdy. Brzmi żałośnie? Oczywiście.

A

Antoni Wiech

Guest
@tomkiewicz i reszta z podobnymi opiniami:

ARE YOU FUCKIN' KIDDIN' ME?

Przecież to widać, że ci kolesie z tego filmu z tym podjaranym lektorem są zesrani i kłamią, tak - ale, że przeprowadzali ćwiczenia! Żeby ludziom nie odpierdoliło i nie powstała panika. Oprócz tego (a może głównie), żeby nie stracić poparcia ludności i ich uspokoić - że tak, był zamach, ale ogólnie jesteśmy gotowi i nie grozi totalny chaos.

Co do faktów, jest tam zamieszczona informacja, że np. przed zamachem w Bostonie "Boston Globe" podał zaraz przed atakiem, że będzie kontrolowany wybuch niedaleko. Problem w tym, że tę informację podano PO pierwszym wybuchu.

Można tu sprawdzić godziny:

- wiadomość o wybuchu

- wiadomość o kontrolowanym wybuchu

Oczywistym jest, że w tym wypadku chodziło, żeby nie wystraszyć ludzi po kolejnym jebnięciu.

Nie chce mi się dalej szukać i weryfikować, ale pewnie znalazłbym też inne kwiatki.

Natomiast rozpierdalające jest, że podniecie się takimi "newsami". Weźcie może jakiś xanax przez tydzień i zobaczcie życie z mniej paranoicznej perspektywy, bo Wam, parafrazując słowa jednego z forumowiczów, na starość totalnie odpierdolić może. Serio.

1381135115_paranoia.jpg

Bernard

Member
59
82
Znowu ten spiskologiczny bełkot... narrator powtarza każde zdanie podekscytowanym głosem, jakby coś z nich wynikało (a nie wynika), nadinterpretuje słowa i wyrazy twarzy, ucina materiał kiedy mu pasuje... kurwa, jak można coś takiego brać na poważnie.

Na początek napisze, iż nie wnikam w całą zawartość linka który udostępniłem, we wszystkie przemyślenia autorów itp. Chodzi mi jedynie o te fragmenty gdzie przepytywani przedstawiciele służb państwowych przyznają przed kamerami, że w dzień zamachów były przeprowadzone ćwiczenia i to o takim samym scenariuszu. Tylko o to i nic więcej.

Nie kwestionuję twierdzenia o zainscenizowaniu choćby i wszystkich powyższych zamachów. Jednak logicznie rzecz biorąc ich hipotetyczny organizator powinien działać w taki sposób aby wszystko wyglądało jak najbardziej "naturalnie"

Przecież wszystko działa, więc o co chodzi? 99,9procent mieszkańców krajów cywilizacji zachodniej zapytanych na ulicy kto stoi za 9/11, Londynem/ Paryżem odpowie Ci że Islamiści/Alkaida/ISIS lub że nie ma pojęcia. Polityczne konsekwencje w postaci odbierania ludziom resztek wolności też za każdym razem zostają wprowadzone bez większego oporu.

Nawet na tym tu forum, gdzie ludzie teoretycznie nie powinni mieć klapek na oczach, wymyślicie wszystko, nawet najbardziej niewiarygodne wytłumaczenia byle tylko nie dopuścić do siebie takiej możliwości..

Proszę tak na szybko 2 cytaty z ostatniej strony:

Spośród tysięcy "cynków" wybierają najbardziej prawdopodobny i ćwiczą na wypadek takiego własnie scenariusza zamachu. Ponieważ wybrali najbardziej wiarygodny scenariusz toteż nie dziwota, że często po tych ćwiczeniach dochodzi do takiej samej odjebki jaką właśnie ćwiczyli.

Przecież to widać, że ci kolesie z tego filmu z tym podjaranym lektorem są zesrani i kłamią, tak - ale, że przeprowadzali ćwiczenia! Żeby ludziom nie odpierdoliło i nie powstała panika. Oprócz tego (a może głównie), żeby nie stracić poparcia ludności i ich uspokoić - że tak, był zamach, ale ogólnie jesteśmy gotowi i nie grozi totalny chaos.

Przepraszam ale napisze otwarcie - to jest naciągane tak bardzo, że chyba sami w to nie wierzycie. Przeczytajcie to sobie jeszcze raz co napisaliście.

Doprawdy nie wiem jaki jest powód, że wykluczacie zupełnie możliwość tego że w Paryżu mieliśmy operację "false flag" lub jak ktos to nazwał "no flag"?
- Bo w telewizji o tym nie mówią?
- Bo służby specjalne nigdy nie brały udziału w żadnych intrygach?
- Bo światy polityki, mediów, służb, wpływowych ludzi i korporacji nigdy się nie mieszają?

Co jest w tym takiego nie do wyobrażenia dla Was ? Ja rozumiem jak bym napisał że "kosmici w postaci gazowej teleportowali się z innego wymiaru i zrobili takie i takie rzeczy...." ale w tej sytuacji, tutaj? Na forum, gdzie co chwile piszecie jakie to Państwo jest złe i do jakich niegodziwości jest skłonne?

Non Serviam

Well-Known Member
834
2 253
Co jest w tym takiego nie do wyobrażenia dla Was ? Ja rozumiem jak bym napisał że "kosmici w postaci gazowej teleportowali się z innego wymiaru i zrobili takie i takie rzeczy...." ale w tej sytuacji, tutaj?
Cóż, teoria z kosmitami nie jest wykluczona, bo nic o nich nie wiemy i nie znamy ich możliwości, prawdę mówiąc osobiście podejrzewam, że siedzą sobie gdzieś na orbicie i monitorują to co się u nas dzieje, a być może mają jakichś ludzkich agentów. No, w każdym razie nie da się tu niczego wykluczyć ponieważ nie dysponujemy żadnymi danymi na ten temat.
Dysponujemy natomiast wiedzą na temat ludzi i wiemy np. że nie istnieje wspólna - kolektywna - świadomość, a więc potencjalne spiski na tak dużą skalę, angażujące, setki, jeśli nie tysiące ludzi nie są możliwe, ponieważ prędzej czy później ktoś zdradzi, albo jakiś inna grupa spiskowców go ujawni. Sorry, oczywiście istnieją niejawne powiązania, spiski, i grupy interesów - jest tylko jeden problem, przeważnie się one ze sobą ścierają, tutaj natomiast wychodzi na to, że wszyscy zgodnie siedzą cicho.
Poza tym brzytwa Ockhama dziwko.

Na forum, gdzie co chwile piszecie jakie to Państwo jest złe i do jakich niegodziwości jest skłonne?
Ale to się nie wyklucza, pytanie tylko które państwo to zrobiło - Islamskie czy Francuskie?

Ostatnia edycja:
D

Deleted member 427

Guest
99,9procent mieszkańców krajów cywilizacji zachodniej zapytanych na ulicy kto stoi za 9/11, Londynem/ Paryżem odpowie Ci że Islamiści/Alkaida/ISIS

Nieprawda. Przynajmniej w stosunku do 9/11. Coraz więcej Amerykanów zaczyna kwestionować oficjalną wersję wydarzeń:

A

Antoni Wiech

Guest
Przecież wszystko działa, więc o co chodzi? 99,9procent mieszkańców krajów cywilizacji zachodniej zapytanych na ulicy kto stoi za 9/11, Londynem/ Paryżem odpowie Ci że Islamiści/Alkaida/ISIS lub że nie ma pojęcia. Polityczne konsekwencje w postaci odbierania ludziom resztek wolności też za każdym razem zostają wprowadzone bez większego oporu.
Jak już napisał Kawador, nie jest to prawda. Dodatkowo stwierdzenie kogoś, że "nie ma pojęcia" jest już porażką rządową, bo to podważa oficjalną wersję wydarzeń. Przy tym, to, że rządy wprowadzają zamordyzm wykorzystując sytuację nie równa się z automatu, że one dokonały zamachów.

Za wikipedią, która podaje źródła badań:

525px-911worldopinionpoll_Sep2008_pie.png

Całość z podziałem na kraje:

https://en.wikipedia.org/wiki/Opinion_polls_about_9/11_conspiracy_theories#United_States

Nawet na tym tu forum, gdzie ludzie teoretycznie nie powinni mieć klapek na oczach, wymyślicie wszystko, nawet najbardziej niewiarygodne wytłumaczenia byle tylko nie dopuścić do siebie takiej możliwości..
Problem w tym, że brak klapek na oczach nie równa się, że trzeba łykać bezkrytycznie wszystko co zapoda jakiś typ w filmie dla gimbusiarni.
I możliwość jak najbardziej dopuszczam, ale nie będę raczej polegał na filmach w stylu szukających u Obamy oczów pterodaktyla.

Przepraszam ale napisze otwarcie - to jest naciągane tak bardzo, że chyba sami w to nie wierzycie. Przeczytajcie to sobie jeszcze raz co napisaliście.
A przyznanie się dzień po, że przeprowadzano trening na wypadek zagrożenia terrorystycznego dla Ciebie nie jest naciągane? W sytuacji, że powinno być odwrotnie, tzn. rządy powinny, jeśli chciałyby dokonać false flag to ukrywać?
Przemyśl to, jacyś ludzie w biały dzień popierdalają z ganem po mieście i polują na ludzi, a rządowa policja nie jest w stanie temu zapobiec. Jaką legitymizację władzy wtedy mają? Failują w podstawowej kwestii jaką wg oficjalnej retoryki powinni zapewniać, czyli bezpieczeństwa wewnętrznego. Nie dziwne jest, że będą pierdolić, że przygotowywali się wcześniej, bo to ma uspokoić ludzi. Taki wypadek przy pracy itp. Co, mieli wystąpić i powiedzieć, że sorry, ale nie ogarniamy terenu? Wtedy ludzie, całkiem sensownie musieliby się rzucić do magazynów po jakąkolwiek broń i zdymisjonować władzę. I oczywiście, nadal to nie wyklucza false flag, bo część służb mogła być nie wtajemniczona itp. Ale, ja jebie, trzymajmy się jakiś racjonalnych dowodów.

Na marginesie ten typ z Francji co mówił o treningu to jest jakiś gość od służby zdrowia. I on mówił, że służba zdrowia była przygotowywana na ewentualny atak. Co już w ogóle powoduje, że teoria spiskowa na podstawie jego słów jest idiotyczna. Ale może coś źle zrozumiałe z jego francuskiego.

Całość, może ktoś coś innego znajdzie:

Doprawdy nie wiem jaki jest powód, że wykluczacie zupełnie możliwość tego że w Paryżu mieliśmy operację "false flag" lub jak ktos to nazwał "no flag"?
- Bo w telewizji o tym nie mówią?
- Bo służby specjalne nigdy nie brały udziału w żadnych intrygach?
- Bo światy polityki, mediów, służb, wpływowych ludzi i korporacji nigdy się nie mieszają?

Co jest w tym takiego nie do wyobrażenia dla Was ? Ja rozumiem jak bym napisał że "kosmici w postaci gazowej teleportowali się z innego wymiaru i zrobili takie i takie rzeczy...." ale w tej sytuacji, tutaj? Na forum, gdzie co chwile piszecie jakie to Państwo jest złe i do jakich niegodziwości jest skłonne?

Jest jak najbardziej możliwe, ale jak napisałem wyżej, dowodzenie musi mieć ręce i nogi, a nie na podstawie wątłych poszlak buduje się twardy materiał dowodowy. Takie podejście nie dość, że podsuwa fałszywe tropy i jeśli coś rzeczywiście było na rzeczy to przysypuje to swoim absurdem, to jeszcze ośmiesza ludzie sceptycznie patrzących na władzę państwową.

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 008
Ale, ja jebie, trzymajmy się jakiś racjonalnych dowodów.
.
Na jakiej podstawie wołasz o racjonalne dowody, kiedy to w prostym tekście jaki wyżej napisałem, nie raczyłeś zauważyć, że nie chodziło mi o przyklaskiwanie temu akurat materiałowi filmowemu, ale wskazywałem na pewien mechanizm funkcjonujący w internetach. Akurat na przykładzie aluzciego, który ma w zwyczaju przekraczać granice zdrowego sceptycyzmu, co rusz wchodząc - IMO - na mętne wody trollingu.

Nie rozumiem też, po co włączasz w dyskurs nawijkę o gadzich oczach Obamy. To zupełnie niepotrzebne, bo każdy człowiek o normalnie funkcjonującym mózgu, nie będzie wstawiał tego rodzaju bzdetów w zagadnienia związane z operacjami typu "FF". Natomiast świetnie się sygnuje, gdy to robi. Wówczas, albo jest skończonym i nawiedzonym idiotą, albo robi to z pełną premedytacją. Nie wiem, jaki jest statystycznie procent przypadków oszołomów (co ten termin oznacza, trudno powiedzieć). Nie wiem też, ilu klika schizofreników paranoidalnych, ale mimo to uważam, że internet roi się od płatnych ściemniaczy wespół z pożytecznymi idiotami. Tworzą oni nieprawdopodobnie szkodliwą grupę.

Przy okazji, Bernard bardzo słusznie zadawał pytania. Popieram, bo też mnie dziwi od lat, jak to jest możliwe, że na TAKIM forum, TEGO rodzaju tematyka napotyka na TAK dalece przesadzony sceptycyzm? Podkreślę dla pewności: DALECE PRZESADZONY.

Ostatnia edycja:
A

Antoni Wiech

Guest
Na jakiej podstawie wołasz o racjonalne dowody, kiedy to w prostym tekście, jaki wyżej napisałem, nie raczyłeś zauważyć, że nie chodziło mi o przyklaskiwanie temu akurat materiałowi filmowemu, ale wskazywałem na pewien mechanizm funkcjonujący w internetach. Akurat na przykładzie aluzciego, który ma w zwyczaju przekraczać granice zdrowego sceptycyzmu, co rusz wkraczając - IMO - na mętne wody trollingu.
Ale tego materiału NIE DA się oderwać od irracjonalnego pierdololo spiskowego. I nie mam tu na myśli wszystkich spisków, ale idiotyczne "dowody" na nie. Ten mechanizm, jak to określasz włącza się u komentujących bo z powagą 100 letnich mędrców podchodzicie do "newsów" jakiś przygłupów, albo cynicznych typów zbijających kasę na (rzekomych) tropicielach spisków.

Nie rozumiem też, po co włączasz w dyskurs nawijkę o gadzich oczach Obamy. To zupełnie niepotrzebne, bo każdy człowiek o normalnie funkcjonującym mózgu, nie będzie wstawiał tego rodzaju bzdetów w zagadnienia związane z operacjami typu "FF". Natomiast świetnie się sygnuje, gdy to robi. Wówczas, albo jest skończonym i nawiedzonym idiotą, albo robi to z pełną premedytacją. Nie wiem, jaki jest statystycznie procent przypadków oszołomów (co ten termin oznacza, trudno powiedzieć). Nie wiem też, ilu klika schizofreników paranoidalnych, ale mimo to uważam, że internet roi się od płatnych ściemniaczy wespół z pożytecznymi idiotami. Tworzą oni nieprawdopodobnie szkodliwą grupę.
Bo poziom takiego "tropienia spisków" jest właśnie na wysokości gadzich oczu, reptalian itp.

Przy okazji, Bernard bardzo słusznie zadawał pytania. Popieram, bo też mnie dziwi od lat, że jak to jest możliwe, że na TAKIM forum, TEGO rodzaju tematyka napotyka na TAK dalece przesadzony sceptycyzm? Podkreślę dla pewności: DALECE PRZESADZONY.

Jakby Ci zależało na słusznych pytaniach i dociekaniu prawdy to zjebałbyś ten filmik i inne podobne z góry do dołu. Pojawia się filmik dla niepełnosprytnych, jeden z wielu debilizmów jakim zawalony jest youtube i Ty się dziwisz, że ludzie podchodzą sceptycznie? Zwłaszcza, że to nie pierwszy raz. I tak, DALEKO PRZESADZONY sceptycyzm dla pseudo dowodów jest DOBRY.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
  • Like
Reactions: Alu

Bernard

Member
59
82
Ok bo za dużo wątków tu się przewija naraz i trudno się do wszystkiego odnieść, więc tak napiszę ogólnie..

Chodzi o to, że te ćwiczenia odbywały się przed, a nie po wydarzeniach, które swoją droga były przeprowadzone w tych samych miejscach gdzie dochodzi do "ataku". Oczywiście możecie powiedzieć że służby wszystko przegapiły i pojawiły sie po wydarzeniach ale żeby chronić swoje tyłki, kłamią oficjalnie. Do mnie ten argument nie przemawia. Po pierwsze - wcale nie czułbym się pewniej gdybym się dowiedział że byli na miejscu a i tak nie przeszkodzili w ataku. Po drugie we wcześniejszych przypadkach to z tego co pamiętam tak raczej kryli się z tymi faktami. Po trzecie to że jest to kłamstwo, też by sie mogło roznieść (nawet z większym prawdopodobieństwem). Po czwarte - osoby decyzyjne w wszędzie podjęły taką samą decyzję o wprowadzeniu w błąd opinie publicznej? Znowu zbieg okoliczności?

Po co więc im te ćwiczenia? Po prostu po to aby wcześniej przygotować wszystko np w WTC podłożyć ładunki wybuchowe. Jakby mieli to zrobić nie wzbudzając podejrzeń pracowników budynku? Wtajemniczonych mogło być niewiele osób. Osoby te dają gwarancję zachowania tajemnicy, bo raz że zarobili na tym sowicie, a dwa że wiedzą co może ich oraz ich bliskich spotkać na wypadek klepania jęzorem. Po za tym pomagać może wiele osób niewtajemniczonych i nie wiedzących co czynią, np przenieść zamknięte skrzynie z jednego miejsca w drugie, czy pilnować terenu wokół aby nikt obcy się nie przedostał. Całe ćwiczenia mogą też być objęte jakąś tajemnicą państwową wraz ze straszeniem konsekwencjami na wypadek jej zdradzenia.

No i kwestia osobistych wycieczek i epitetów - spływa to po mnie, gdyż już wcześniej nieraz takich w takich sytuacjach byłem tłumacząc socjalistom dlaczego wolny rynek działa.

A

Antoni Wiech

Guest
Ok bo za dużo wątków tu się przewija naraz i trudno się do wszystkiego odnieść, więc tak napiszę ogólnie..

Chodzi o to, że te ćwiczenia odbywały się przed, a nie po wydarzeniach, które swoją droga były przeprowadzone w tych samych miejscach gdzie dochodzi do "ataku". Oczywiście możecie powiedzieć że służby wszystko przegapiły i pojawiły sie po wydarzeniach ale żeby chronić swoje tyłki, kłamią oficjalnie. Do mnie ten argument nie przemawia.
Ale jak pisałem wyżej przynajmniej ten typ z Francji mówił o przygotowaniach służby medycznej. Oczywiście mogłem coś przekręcić, bo opierałem się na automatycznym translatorze z francuskiego na angielski. Dodatkowo, w tym filmiku dotyczącym Bostonu jest przedstawiona nieprawda co również już przedstawiłem wcześniej.

No i kwestia osobistych wycieczek i epitetów - spływa to po mnie, gdyż już wcześniej nieraz takich w takich sytuacjach byłem tłumacząc socjalistom dlaczego wolny rynek działa.
W moim tekście nie było osobistych wycieczek. Jeśli pisałem o niepełnosprytnych itd. to chodziło mi o to do kogo kierowane są takie "dekonspirujące" filmiki. Ja nie uważam ABSOLUTNIE, że KTOKOLWIEK na tym forum jest debilem itp. Wręcz przeciwnie, sądzę, że jest tu wyjątkowe zgromadzenie ludzi z wysokim IQ. Tym bardziej dziwi mnie, że tak bezkrytycznie niektórzy podchodzą do różnych tzw. rewelacji.

Tekst o paranoicznej perspektywie można by uznać za taką wycieczkę, ale to miało zobrazować absurd podejścia. Jeśli ktoś się jednak poczuł obrażony to nie był taki mój cel.

A

Antoni Wiech

Guest
Na marginesie, ja nie wierzę w winę Czeczenów Carnajewów, bo jakimś dziwnym zbiegiem okoliczności, zamiast ich pojmać żywych, wszelkimi sposobami doprowadzono do ich śmierci.

Problem w tym, że Dżochar Carnajew PRZEŻYŁ i został pojmany żywcem. Dodatkowo w czasie obławy policja wprowadziła na terenie swoich działań zakaz poruszania się dla cywilów. Mogli go, więc odjebać w dowolny sposób i nikt raczej by nic nie widział. Faktem jednak jest, że łódź, w której się ukrywał i i nie miał broni i był poważnie ranny została podziurawiona kulami przez policję i gość ledwo wyżył. W sytuacji jednak kiedy ściga się terrorystę i nie odpowiada ona na wezwania (podobno nie był już w stanie się ruszyć przez odniesione rany) to pewnie może zdarzyć się jakaś akcja trigger happy (nie usprawiedliwiam, spekuluję).

Claude mOnet

Well-Known Member
1 034
2 339
Problem w tym, że Dżochar Carnajew PRZEŻYŁ i został pojmany żywcem. Dodatkowo w czasie obławy policja wprowadziła na terenie swoich działań zakaz poruszania się dla cywilów. Mogli go, więc odjebać w dowolny sposób i nikt raczej by nic nie widział. Faktem jednak jest, że łódź, w której się ukrywał i i nie miał broni i był poważnie ranny została podziurawiona kulami przez policję i gość ledwo wyżył. W sytuacji jednak kiedy ściga się terrorystę i nie odpowiada ona na wezwania (podobno nie był już w stanie się ruszyć przez odniesione rany) to pewnie może zdarzyć się jakaś akcja trigger happy (nie usprawiedliwiam, spekuluję).
Dżochar Carnajew nie był uzbrojony, i ocaliła go TV (chyba CNN), która filmowała całe zajście z helikoptera. Rozkaz padł aby go zabić, absolutnie nie powinien był przeżyć. To kozioł ofiarny, jak i jego brat. Głównymi wykonawcami "zamachów" była firma Craft International. Jak poczytacie co się stało z jej założycielem i głównym właścicielem w 2013 roku przed zamachami to się Wam wyklaruje, kto ją przejął i kto zlecił te wydarzenia. Ja pierdziele temat obrabiany kilka lat temu na świecie, a w Polse jak zwykle zacofka...

Jedno zdjęcie mówi więcej niż 10h pierdolenia...
vcO5x96.jpg

Claude mOnet

Well-Known Member
1 034
2 339
Podaj źródła. To co jest w necie to są zdjęcia z POLICYJNEGO helikoptera
I to niby czego ma dowodzić?
Jak nie rozumiesz sensu zdjęcia i kontekstu po ch... ci źródła? Wygooglaj, może znajdziesz... Nie rzucaj pereł przed wieprze, tak mówi Biblia...

Ps. Dodam, że do Dżochara Carnajewa nie dopuszcza się dziennikarzy, a aktualnie czeka na wykonanie wyroku śmierci. Po nim nic już nie powie, więc spieszmy się z wywiadem...

A

Antoni Wiech

Guest
Jak nie rozumiesz sensu zdjęcia i kontekstu po ch... ci źródła? Wygooglaj, może znajdziesz... Nie rzucaj pereł przed wieprze, tak mówi Biblia...
Z kolei łacińskie przysłowie mówi, że można poznać błazna i bez dzwonków. Dodatkowo ciężar dowodu spoczywa na twierdzącym. Też mogę stwierdzić, że użytkownik o nicku Claude mOnet ssie pałę ubekom po godzinach, ale jak ktoś chce dowody niech sobie wygoogla. Poza tym bredziłeś o helikopterze, zdjęcia to oddzielna sprawa. Nie zmienia to całościowego kontekstu.

Ps. Dodam, że do Dżochara Carnajewa nie dopuszcza się dziennikarzy, a aktualnie czeka na wykonanie wyroku śmierci. Po nim nic już nie powie, więc spieszmy się z wywiadem...

Twoje twierdzenia są tyle warte co nic.

Alu

Well-Known Member
4 638
9 700
Chodzi o to, że te ćwiczenia odbywały się przed, a nie po wydarzeniach, które swoją droga były przeprowadzone w tych samych miejscach gdzie dochodzi do "ataku".

Proszę podaj źródło informacji o "tych samych miejscach", na załączonym przez Ciebie filmiku tego nie ma. Jest tylko o tym samym scenariuszu i to określenie może być mocno na wyrost (pewnie chodziło po prostu o scenariusz ratowania ofiar po zamachu bombowym). Chyba, że przez te same miejsca masz na myśli Paryż.

Z tego, że służby medyczne ćwiczyły taki scenariusz tego samego dnia nie wynika że istniał rządowy spisek. Każde służby ratownicze wykonują co jakiś czas ćwiczenia a wybrany scenariusz był akurat zasadny biorąc pod uwagę, że Francja brała już wtedy udział w atakach na Państwo Islamskie. Zresztą mogli mieć nawet jakieś sygnały o planowanym zamachu i na wszelki wypadek przeprowadzili ćwiczenia, ale to też nie świadczy o rządowym spisku.

Zupełnie natomiast nie rozumiem jak takie ćwiczenia miałyby pomóc w wykonaniu zamachu rządowego.

Ostatnia edycja:
A

Antoni Wiech

Guest
Zupełnie natomiast nie rozumiem jak takie ćwiczenia miałyby pomóc w wykonaniu zamachu rządowego.

Pielęgniarki w cyckach targały bomby.

Zdjęcie, które wyciekło zaraz po zamachu. Ciemnoskóry personel ze specjalnie zasłoniętymi twarzami kilka godzin przed zamachem. Przypadek?

images

Bernard

Member
59
82
Z tego, że służby medyczne ćwiczyły taki scenariusz tego samego dnia nie wynika że istniał rządowy spisek.

Owszem nie wynika, ale jest to pewna poszlaka. I gdyby to był ten jedyny raz to owszem można by to uznać za przypadek i o tym zapomnieć. Ale tych przypadków jest na tyle dużo, żeby przejść wokół tego obojętnie, nawet jeśli na początku cos wydaje sie głupie. Pierwszym krokiem, który trzeba wykonać to dopuścić do świadomości że taka możliwość w ogóle istnieje.

Może zacznijmy od tego, że na ten moment dla mnie najbardziej prawdopodobnym scenariuszem jest taki że wszystko zostało zainscenizowane. O wiele łatwiej w to uwierzyć jeśli się np wcześniej już widziało jakieś materiały np o Bostonie czy Aurorze. Tam tez prawdopodobnie brali udział tzw "kryzysowi aktorzy".

Wracając do ćwiczeń służb ratowniczych w Paryżu i tego w jaki sposób miały pomóc - otóż mogę jedynie spekulować. Powiedzmy, że ogłoszono takie ćwiczenia kilka tygodni wcześniej, w efekcie czego 13 w piątek do Paryża zjeżdżają się ekipy ratownicze także z innych miast. Każda z nich ćwiczy na jakimś wyznaczonym obszarze. Na wypadek gdyby jacyś prawdziwi "ratownicy" zainteresowali się tymi udawanymi można powiedzieć że są z jakiegoś innego miasta. Dzięki takim ćwiczeniom nasza ekipa aktorska może sobie zamknąć kawałek drogi, przygotować "wystrój", podstawić aktorów i nagrać/sfotografować akcję "ratowniczą".

Jeśli ktoś zupełnie nie jest w stanie sobie wyobrazić tych aktorów, na dobry początek taki 3 minutowy filmik z Aurory :)

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 113
Nie oceniam akurat tego gościa, ale aktorzy podstawieni za ofiary to może być wyłącznie sprawka danego programu telewizji, który inaczej nie miałaby co pokazać, bo nad prawdziwymi ludźmi targanymi emocjami nie mieliby żadnej kontroli, albo nie nadawaliby się oni z jakichś tam względów (nie spełnialiby norm rasy czy poglądów). Nie wiem po co ktoś miałby udawać cały zamach, skoro o wiele lepiej można zrobić prawdziwy.

Do góry Bottom