W przypadku gdy kobieta broni się przed gwałtem przy użyciu noża lub broni palnej odsetek "zakończonych" gwałtów wynosi 3%. W przypadku gdy kobieta jest nieuzbrojona gwałciciele osiągają swój cel w 32% przypadków. (źródło: Law Enforcement Assistance Administration, Rape victimization in 26 American cities. US Department of Justice 1979)
W roku 1966 w odpowiedzi na falę napaści seksualnych miasto Orlando wprowadziło kursy posługiwania się bronią palną dla kobiet. W przeciągu roku liczba gwałtów spadła tam o 90%.
Staszek Alcatraz napisał:okazuje się, że skurwiały lewak skasował mój komentarz
https://libertarianizm.net/threads/tak-bedzie-w-akapie.4011/page-8#post-71576Muzyka w akapie, dobre W akapie nie będzie muzyki, ludzie zdziczeją, a kultura bez wsparcia państw przestanie istnieć. Ostaną się może pijackie przyśpiewki i marsze wojskowe.
Nie zgodzę się. Pierwsza płyta była IMO najlepsza i najbardziej progresywna, a tam śpiewał Cugi.Budka Suflera bez niego była lepsza...
Ale które z tych trzech? BTW - o Elroy akurat nie wiedziałem wcześniej. Dowiedziałem się dopiero z komentarza w podlinkowanym wcześniej teledysku. Nawet jeśli z zamierzenia cover, to chyba mało kto o tym wie i przypisuje zasługi Romkowi.EDIT: Pamp, ale chwila. To nie był cover?
Ciekawe, czy Lipko ma tantiemy z tego tytułu.No o Eloy mi biega.