Dobre wiadomości

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Szwedzi, którzy do niedawna wychwalali swój gospodarczy raj schowali się ze wstydu przysypani śniegami Laponii.

Xynoslav

Paleoagentarianin, Transferysta
229
408
Do mojej mamy do pracy przychodzą czasem Szwedzi coś kupić, mówią, że pracują w Polsce, bo w Szwecji nie ma pracy. :D

D

Deleted member 427

Guest
Szwecja idzie na dno, ponieważ politycy chcą stworzyć idealne społeczeństwo jak kiedyś ZSRR, czy dziś Korea Północna

Winny liberalizm i wolny handel i czarne karabiny zdolne pomieścić +30 nabojów.

Staszek Alcatraz

Tak jak Pan Janusz powiedział
2 794
8 465
Szwecja to europejska stolica gwałtów i zajmuje 2 miejsce na świecie za Lesotho (rzecz jasna z wielu panstw afrykanskich nie ma wiarygodnych danych lub nie ma wcale). Przypomniało mi się, gdy niejaki bloger trystero wysmażył tekst jaki to raj panuje w Szwecji, zamykają więzienia, bo nie ma przestępców, słowem lewacka resocjalizacja działa. Uczcie się zacofańce od postępowców ze Skandynawii!

Napisał m.in.
Obserwatorzy zwracają uwagę na dwa najważniejsze powody spadku liczby skazanych w Szwecji – niskie wskaźniki przestępczości, po części wynikające z niskiego odsetku recydywizm oraz łagodne wyroki wymierzane przez szwedzki system sprawiedliwości.

W komentarzu przytoczyłem mu dane, że co roku w Szwecji samych gwałtów (5960 za 2010 rok) jest więcej niż przybywających w więzieniach za wszystkie rodzaju przestępstwa (4850), więc co to za sukces jeśli gwałciciele chodzą wolno po ulicach? Rano wstaje odpalam kompa, żeby sprawdzić czy odpisał i... okazuje się, że skurwiały lewak skasował mój komentarz :eek:

Ostatnia edycja:

Xynoslav

Paleoagentarianin, Transferysta
229
408
Później Nowa Zelandia i Belgia, coś mnie to nie dziwi. Z całym szacunkiem dla całej reszty deprawujących ustrojów, for, ludzi, wynalazków, ale socjalizm wygrywa w tej konkurencji. :)

D

Deleted member 427

Guest
Ale jak w tych krajach definiują gwałt? FBI ma klarowny podział na forcible rapes (gwałty z użyciem przemocy) i molestowanie seksualne (obmacywanie). Jak wliczysz molestowanie seksualne do gwałtów (90% przypadków napaści o charakterze seksualnym), to potem mogą wyjść cuda niestworzone. Oczywiście że Szwecja robi wałki na gwałtach, to udokumentowany fakt, tak samo jak spektakularne wałki na statystykach brytyjskiej policji (o obydwu było tu na forum). Niemniej zanim zacznie sie dyskusje, warto sprawdzić i uporządkować metodologie.

Staszek Alcatraz

Tak jak Pan Janusz powiedział
2 794
8 465
Jak piszą rape to przyjmuje, że to zwykły gwałt. Nawet Amnesty International krytykuje Szwecję, że wielu sprawców nie zostaje ukaranych :

Amnesty International also criticized the Swedish judicial system, and the prevalence of friction within it, judging that, "in practice, many perpetrators enjoy impunity."

GoldenColt

Well-Known Member
817
3 627
Pokutuje:
-karanie za korzystanie z usług prostytutek
-poprawność polityczna, skoro za 77% gwałtów stoją muzułmanie, to możemy sobie wyobrazić ich linię obrony w sądzie, czyli "rasizm", "mowa nienawiści"
-zbyt rozległa definicja gwałtu: to ulubiona strategia feministek na "walkę z przemocą wobec kobiet", tylko że w praktyce daje to taki efekt, że po sądach ciąga się multum niesłusznie oskarżonych (np. z zemsty, dla wyciągnięcia odszkodowania itp.), zakłada się wiele głupich spraw typu, "facet przytulił się bez pozwolenia", "nie założył gumy" (tak w Szwecji to już gwałt) itd. a prawdziwi gwałciciele często pozostają bezkarni

Najśmieszniejsze że niegdyś przeczytałem na jednym forum kobiecym w temacie o gwałtach, że w Szwecji jest "najsprawiedliwiej". I wielu ludzi faktycznie w to wierzy. Swoją drogą taka Szwecja to dobry punkt odniesienia żeby zaorać walczących lewaków i feministki, tylko trzeba ludzi uświadamiać.

A tak powinno walczyć się z gwałtami po "libertariańsku":
http://www.romb.org.pl/index.php?id=147

W przypadku gdy kobieta broni się przed gwałtem przy użyciu noża lub broni palnej odsetek "zakończonych" gwałtów wynosi 3%. W przypadku gdy kobieta jest nieuzbrojona gwałciciele osiągają swój cel w 32% przypadków. (źródło: Law Enforcement Assistance Administration, Rape victimization in 26 American cities. US Department of Justice 1979)

W roku 1966 w odpowiedzi na falę napaści seksualnych miasto Orlando wprowadziło kursy posługiwania się bronią palną dla kobiet. W przeciągu roku liczba gwałtów spadła tam o 90%.

pampalini

krzewiciel słuszności
Członek Załogi
3 585
6 855

pampalini

krzewiciel słuszności
Członek Załogi
3 585
6 855
Budka Suflera bez niego była lepsza...
Nie zgodzę się. Pierwsza płyta była IMO najlepsza i najbardziej progresywna, a tam śpiewał Cugi.

Chociaż "Noc komety" z Felicjanem Andrzejczakiem też ma w sobie coś. Szczególnie z teledyskiem. :)

Swoją drogą Romuald Lipko zarabia 2mln złotych rocznie na tantiemach za swoje plagiaty ("Noc komety" = Eloy "Time To Turn", "Malinowy król" = Mike Oldfield "Moonlight Shadow", "Sen o dolinie" = Bill Withers "Ain't No Sunshine"). To jest, kurde, baron Rotszyld IP.

Ostatnia edycja:

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Dżizas Pamp, masz cholerną rację z "Time To Turn" - klasyka plagiatu!
Szkopy nie chciały zedrzeć skóry z Lipki?

ps: Urszula lepiej brzmi :)

EDIT: Pamp, ale chwila. To nie był cover?

pampalini

krzewiciel słuszności
Członek Załogi
3 585
6 855
EDIT: Pamp, ale chwila. To nie był cover?
Ale które z tych trzech? BTW - o Elroy akurat nie wiedziałem wcześniej. Dowiedziałem się dopiero z komentarza w podlinkowanym wcześniej teledysku. Nawet jeśli z zamierzenia cover, to chyba mało kto o tym wie i przypisuje zasługi Romkowi. :)

Do góry Bottom