Cytaty

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
"Otóż ja chcę kultury różnorodnej. Bo chcę różnorodnego świata. Takiego, w której przeplatają się postawy i dążenia odmiennie, sprzeczne ze sobą, niektóre wzniosłe, inne destrukcyjne. Gdzie jest miejsce na promiskutyizm i na prokreację podkołdrową katolicką. Gdzie są nastoletnie szmule, ale i niezdobyte księżniczki. Gdzie są piękne historie miłosne, gdzie są opowieści staruszków, jak to jest być z tą samą osobą 50 lat. Gdzie jest kurwa John Galt o złotych włosach i gdzie jest najebany kierowca ciężarówki na parkingu przy krajowej 17. Dlaczego monogamia jest tak powszechna? Może się jednak sprawdza? A może nie, żyj sobie jak chcesz, wsadzaj w co chcesz, jak chcesz. Lepsze opcje i tak zawsze wygrywają, jeśli się nie zaburza wolnego rynku zachowań seksualnych. A przy tym pozostają marginesy, każdy znajdzie coś dla siebie. Z kolei na pewno NIE CHCĘ lewackiego szpitala psychiatrycznego, gdzie każdy szczegół musi mieć swoją mundrą nazwę i być zbadany pod kątem dyskryminacji i wyzysku przez małych i drobnych przedsiębiorców"

- @TeeM -

Ostatnia edycja:
D

Deleted member 427

Guest
W głębi duszy Amerykanin jest zahartowanym, zamkniętym w sobie, niewzruszonym zabójcą. Te cechy nigdy jeszcze u niego nie zanikły.

[The essential American soul is hard, isolate, stoic, and a killer. It has never yet melted.]

-- D.H. Lawrence

pampalini

krzewiciel słuszności
Członek Załogi
3 585
6 855
(...) rewolucja - zbrojne powstanie - wymaga nie tylko niezadowolenia, lecz także agresji. Rewolucjonista musi być gotowy na walkę i śmierć - w przeciwnym wypadku jest wyłącznie pozerem. Jeśli wyizolujesz agresywnych i zrobisz z nich psy pasterskie, owce nigdy nie sprawią ci kłopotu.

-
Robert Heinlein "Żołnierze kosmosu"

(...) revolution - armed uprising - requires not only dissatisfaction but aggressiveness. A revolutionist has to be willing to fight and die - or he's just a parlor pink. If you separate out the aggressive ones and make them the sheep dogs, the sheep will never give you trouble.

- Robert Heinlein "Starship Troopers"

Imperator

Generalissimus
1 569
3 555
„Lekka deflacja (1-3% rocznie) nie powinna być powodem do obaw. Istotnie, większość świata doświadczyła takiego okresu przez ostatnie trzy dekady XIX wieku. Ceny spadały wtedy w sposób ciągły, a mimo to miał miejsce pokaźny wzrost. Był to złoty okres „standardu złota”. Jest możliwe, że takie procesy zachodzą obecnie.”

Jacek Rostowski, były minister Finansów

szeryf2

Wolny narkoman
172
281
"Największym sukcesem socjalistów było przekonanie ludzi, że nie oni rządzą"

Tak mi przyszło do głowy, jak usłyszałem w serialu znany cytat "Największym sukcesem szatana było przekonanie świata, że nie istnieje". Hmm może to właśnie sukces szatana ich zainspirował do obrania takiej strategii? Do tego i to i to, to czyste zło... przypadek?
Kurde, pora spać

D

Deleted member 427

Guest
Od dawna wiadomo, że dobra zbiorowego, sprawiedliwości społecznej czy praworządności socjalistycznej itp. nie da się nawet zdefiniować. Można natomiast z całą pewnością powiedzieć, że w imię tych mętnych idei państwo, które powstało dla ich realizacji, zwiększa nieustannie swoją potęgę, bezlitośnie uciskając obywateli i uniemożliwiając realizację zwykłego dobra, zwykłej sprawiedliwości, zwykłej praworządności.

-- Mirosław Dzielski

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Autorytet, rząd, władza, państwo – każde z tych słów oznacza to samo – środek nacisku i wyzysku… Ktokolwiek kładzie na mnie rękę, aby mną rządzić, jest uzurpatorem i tyranem – uważam go za swego wroga.

Czyż nie sądzicie że całkowita anarchia jest lepsza dla naszego wypoczynku, naszej pracy, naszego dobrobytu niż ten milion pasożytów uzbrojonych przeciwko naszym wolnościom i interesom.

Ludzi przede wszystkim należy przekonać; oświetlenie umysłów jest najlepszą rewolucją.

Oto dlaczego ludy, dopóki pozostaną pod rządami policji, królów, trybunów lub dyktatorów, dopóki będą posłuszne widocznej władzy, ukonstytuowanej w ich własnym łonie i ustanawiającej prawa, które nimi rządzą, będą niechybnie w wojnie ze sobą.

W naturze demokracji parlamentarnej leży dążenie do despotyzmu, a mianowicie do centralizacji.

Wszystkie partie bez wyjątku, są tylko różnymi objawami absolutyzmu, o ile dążą do władzy i posiłkują się gwałtem.

Wolność jest naturalnym i niezbywalnym prawem jednostki.

Ucisk ludów i wzajemna ich nienawiść stanowią dwa fakty współzależne, związane ze sobą w ten sposób, że jeden powołuje do życia drugi i że mogą zniknąć tylko równocześnie, przez usunięcie ich wspólnej przyczyny – rządu.

Tygrys pożera, bo jest do tego żeby pożerać, a wy chcecie żeby rząd, który jest do tego by uprawiać korupcję, nie uprawiał jej?

Sprawiedliwość i władza – słowa nie do pogodzenia.

Swoboda zbierania się w celu modlitwy powinna być taka sama, jak swoboda zebrań w celu mówienia o polityce i interesach.

Religia państwowa jest gwałtem na sumieniu.

Rząd nie mógłby istnieć bez długu i wielkiego budżetu.

Państwo nie pertraktuje ze mną, nie idzie na żadną wymianę; ono mnie obdziera.

Panowanie nad ludźmi jest niewolnictwem.

Proudhon.jpg

D

Deleted member 427

Guest
Nigdy nie potrafiłem zrozumieć, dlaczego gdy chcesz zatrzymać pieniądze, które zarobiłeś, to jest chciwość, ale gdy chcesz komuś zabrać jego pieniądze, to już nie jest chciwość.

-- Thomas Sowell

Do góry Bottom