Cytaty

D

Deleted member 427

Guest
Wojna z narkotykami jest skończona. Narkotyki wygrały. [The War on Drugs is over. Drugs won.]

Żyjemy w epoce cudownej technologii i gównianych polityków. Zadanie, jakie stoi przed nami, to sprawić, by ta pierwsza zniszczyła tych drugich. [We live in times of wonderful technology and crappy politics. The task before us now is not to let the latter destroy the former.

- L. Neil Smith

D

Deleted member 427

Guest
hehe, celowo przestawiłem szyk zdania w tłumaczeniu ;) L. Neil Smith ma w repertuarze bardziej hardcorowe złote myśli.

Alu

Well-Known Member
4 634
9 694
Nie zmieniłeś szyku tylko cały sens zdania. Poza tym crappy politics to gówniana polityka a nie gówniani politycy. I raczej w sensie kiepskiej tzn, że mogła by być (albo kiedyś była) lepsza a nie że do całkowitej odjebki. Przynajmniej ja to tak odbieram.

Ostatnia edycja:

pampalini

krzewiciel słuszności
Członek Załogi
3 585
6 855
Whose property is my body? Probably mine. I so regard it. If I experiment with it, who must be answerable? I, not the State. If I choose injudiciously, does the State die? Oh no.

Mark Twain “Osteopathy” (1901)

military

FNG
1 766
4 727
"Masajowie (...) nigdy nie byli niewolnikami. Nie można z nich uczynić niewolników, nie można ich nawet zamykać w więzieniach. Gdy się tam dostaną, giną po trzech miesiącach. Dlatego w Kenii angielskie przepisy prawne nie przewidują dla Masajów kary więzienia, zastępują ją grzywną. Ta właśnie absolutna niezdolność do życia w jarzmie sprawia, iż Masajowie, jako jedyne miejscowe plemię, uważani są za rodzaj arystokracji".

- Karen Blixen, Pożegnanie z Afryką

Wiecie, jak się nazywa przeciwieństwo Masaja?

Polak.

pikol

Od humanitarystów nie biorę.
1 004
1 635
Lubię cytaty krótkie, a treściwe.

2b15142376_.jpg

Cptkap

Well-Known Member
701
3 229
Gen.Jerzy Patton, najlepszy dowódca aliancki II wojny światowej, w instrukcji dla żołnierzy:
"Wojna nie jest po to, byś zginął za swoją Ojczyznę - tylko po to, by tamten sukinsyn zginął za swoją!"
Polecam to ludziom wierzącym w idiotyzmy typu: "Bo wolność krzyżami się mierzy..." .
Wolność mierzy się liczbą grobów naszych wrogów!

JKM (w ramach przygotowania do jesieni)

Grzechotnik

Well-Known Member
988
2 223
Ciekawostka. W powyższej wypowiedzi po 2h od wyemitowania na fb JKM został zmieniony (historia zmian jest do wglądu) ostatni wers na:
Wolność mierzy się liczbą grobów wrogów Wolności!

W związku z tym faktem radzę pamiętać, że:
Nie ma przypadków, są tylko znaki - Bozowski

adkorzen

Well-Known Member
190
354
Jestem prostym człowiekiem. Uważam, że jeśli państwo podstępnie zabiera moje pieniądze (podatki) to jest złodziejem. Jeśli morduje ludzi (np. misja pokojowa w Iraku) to jest mordercą. Jeśli porywa dzieci (ustawa o przeciwdziałaniu przemocy w rodzinie) to jest porywaczem. To jest zorganizowana grupa przestępcza, czyli mafia. A to, że ma kontrolę nad drukarnią wydającą gazetkę "Dziennik ustaw" niczego nie zmienia.

Igor Bokun, autor blogu http://niekupiejedzenia.blogspot.com

P

Przemysław Pintal

Guest
ZA POTRZEBĄ

Bądź mi czystą i miłą, cna dziewico
Łacnie przywrócisz uśmiech na me lico
Sięgnąć racz jeno niekiedy bez biczy
Po papier do tyłka i gąbkę do piczy.

John Wilmot

Jakoś nie mogę znaleźć angielskiego źródła. Myślałem, że to Sztaudynger wymyślił.

Do góry Bottom