Ból dupy Układu w/s Korwina!

Racibor

Well-Known Member
408
2 160
Ból dupy Kaczyńskiego(w tym samym wywiadzie obiecuje biednym tysiaka miesięcznie za każde dziecko):
- Korwin-Mikke jest nieporozumieniem w polityce. To człowiek, którego lata temu znałem i to dość dobrze. To człowiek o dziwnej roli w polskiej polityce. I szkodliwej - bo mieszającej w głowie młodym, zdolnym ludziom, którzy zamiast myśleć o polskich sprawach, szli w wizje, które według Mikkego funkcjonują na Wyspach Dziewiczych. A teraz bierze pewną część głosów niezadowolonych, które by nam przypadały. Nie jesteśmy zainteresowani sojuszem z nim, bo nie jesteśmy zainteresowani kompromitacją.

http://wyborcza.pl/1,75478,16391302...e_miejsca_pracy__pieniadze.html#ixzz38mxrcUtF

Rzecznik PiS Hofman:
Rzecznik PiS skrytykował lidera KNP za uderzenie Michała Boniewo z PO. - To jest coś czego w polskiej polityce do tej pory świat nie widział i ludzie, którzy na niego głosują uważają być może, że to jest jakaś wielka polityczna zmiana. Oni muszą dostać od nas ofertę. Musimy powiedzieć, że jedyna prawdziwa zmiana wjedzie przez Prawo i Sprawiedliwość - kontynuował.

http://www.wprost.pl/ar/460024/Koalicja-z-Korwin-Mikkem-Hofman-Nie-ma-mowy/

Krzysztof Janik stawia błyskotliwą tezę politologiczną - indywidualizm to droga do hitleryzmu:

Spójrzmy - i to kwestia druga - na własne podwórko. Sukces Korwina-Mikkego nie odnosi się do polityki. Korwin-Mikke na polityce się nie zna, państwa nie rozumie, a współczesności w ogóle. Ale ponosi, (wraz z Balcerowiczem i ich akolitami), odpowiedzialność za zainicjowanie bardzo groźnych dla naszej przyszłości procesów.
Przyjrzyjmy się temu, cóż On głosi. Otóż nic innego niż to, co robią zachodnie rządy w sprawie Ukrainy. Nieważna moralność, ważny jest egoizm i nasze interesy (i interesiki). Precz ze słabymi, jeśli ktoś nie daje rady, to niech zdycha. Zwyciężaj albo giń. Nie ma państwa (rozumianego jako porozumienie, co do zasad wspólnego w nim życia), nie ma wspólnoty, nie ma narodu. Jest tylko nasza osobista kariera, "branie sprawy w swoje ręce", wyścig szczurów, w którym przegrani się nie liczą.
To w najczystszej postaci doktryna indywidualizmu, która już raz - przed wiekami - doprowadziła nas do zguby. Afirmacja takich poglądów prowadzi do akceptacji Hitlera czy Putina, bo oni też są (byli) z tego samego gniazda. Bóg z nimi, ale zasiane ziarno wyda kiedyś nieprzewidywalne i niechciane przez nas owoce. I to jest ważne, a nie jakieś pierdoły.

http://www.rmf24.pl/tylko-w-rmf24/k...e-sie-nie-zna-panstwa-nie-rozumie,nId,1475712#

Volvek

Well-Known Member
797
1 919
Ból dupy Kaczyńskiego(w tym samym wywiadzie obiecuje biednym tysiaka miesięcznie za każde dziecko):
- Korwin-Mikke jest nieporozumieniem w polityce. To człowiek, którego lata temu znałem i to dość dobrze. To człowiek o dziwnej roli w polskiej polityce. I szkodliwej - bo mieszającej w głowie młodym, zdolnym ludziom, którzy zamiast myśleć o polskich sprawach, szli w wizje, które według Mikkego funkcjonują na Wyspach Dziewiczych. A teraz bierze pewną część głosów niezadowolonych, które by nam przypadały. Nie jesteśmy zainteresowani sojuszem z nim, bo nie jesteśmy zainteresowani kompromitacją.

http://wyborcza.pl/1,75478,16391302...e_miejsca_pracy__pieniadze.html#ixzz38mxrcUtF

Rzecznik PiS Hofman:
Rzecznik PiS skrytykował lidera KNP za uderzenie Michała Boniewo z PO. - To jest coś czego w polskiej polityce do tej pory świat nie widział i ludzie, którzy na niego głosują uważają być może, że to jest jakaś wielka polityczna zmiana. Oni muszą dostać od nas ofertę. Musimy powiedzieć, że jedyna prawdziwa zmiana wjedzie przez Prawo i Sprawiedliwość - kontynuował.

http://www.wprost.pl/ar/460024/Koalicja-z-Korwin-Mikkem-Hofman-Nie-ma-mowy/

Krzysztof Janik stawia błyskotliwą tezę politologiczną - indywidualizm to droga do hitleryzmu:

Spójrzmy - i to kwestia druga - na własne podwórko. Sukces Korwina-Mikkego nie odnosi się do polityki. Korwin-Mikke na polityce się nie zna, państwa nie rozumie, a współczesności w ogóle. Ale ponosi, (wraz z Balcerowiczem i ich akolitami), odpowiedzialność za zainicjowanie bardzo groźnych dla naszej przyszłości procesów.
Przyjrzyjmy się temu, cóż On głosi. Otóż nic innego niż to, co robią zachodnie rządy w sprawie Ukrainy. Nieważna moralność, ważny jest egoizm i nasze interesy (i interesiki). Precz ze słabymi, jeśli ktoś nie daje rady, to niech zdycha. Zwyciężaj albo giń. Nie ma państwa (rozumianego jako porozumienie, co do zasad wspólnego w nim życia), nie ma wspólnoty, nie ma narodu. Jest tylko nasza osobista kariera, "branie sprawy w swoje ręce", wyścig szczurów, w którym przegrani się nie liczą.
To w najczystszej postaci doktryna indywidualizmu, która już raz - przed wiekami - doprowadziła nas do zguby. Afirmacja takich poglądów prowadzi do akceptacji Hitlera czy Putina, bo oni też są (byli) z tego samego gniazda. Bóg z nimi, ale zasiane ziarno wyda kiedyś nieprzewidywalne i niechciane przez nas owoce. I to jest ważne, a nie jakieś pierdoły.

http://www.rmf24.pl/tylko-w-rmf24/k...e-sie-nie-zna-panstwa-nie-rozumie,nId,1475712#

tumblr_lb8jpggYpW1qcumfs1.gif

orcen92

Active Member
151
205

Komuna (sowiecka i dzisiejsza) wykonała niezłą robotę kształcąc ludzi, którzy potrafią przyrównać dążenia wolnościowe do zamordyzmu socjalistycznej Rzeszy...

adex26

Active Member
112
106
Gdyby zabić wszystkich ludzi o poglądach przedstawionych przez Janika, Hoffmana czy Kaczora to zginęłoby 90% ludzi, @orcen92 komuna i socjalizm to mistrzostwo socjotechniki w całej historii, nawet kościół średniowieczny nie był tak chamski i niemoralny jak dzisiejsi "obrońcy uciśnionych, przez wrednych kapitalistów". Paradoksalnie aby wprowadzić libertarianizm, trzeba dyktatury, bo w demokracji nigdy nie będzie to możliwe, nie bez powodu Marks pisał, że "aby wprowadzić socjalizm potrzebna jest demokracja"

Volvek

Well-Known Member
797
1 919
Po prostu socjalizm brzmi świetnie i ludzie, którzy się w temat nie zagłębiają uważają ten system za wspaniały. Mamy tak genialne inicjatywy jak płaca minimalna! Dzięki temu nie będziemy dostawać 100zł za miesiąc pracy, dobry rząd się nami opiekuje. Mamy "zapewnione" emerytury, ubezpieczenie zdrowotne, edukację, zasiłki! Same wspaniałości. Idealny system dla ciemnoty.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Gdyby zabić wszystkich ludzi o poglądach przedstawionych przez Janika, Hoffmana czy Kaczora to zginęłoby 90% ludzi, @orcen92 komuna i socjalizm to mistrzostwo socjotechniki w całej historii,
Jest to mistrzostwo socjotechniki. Trzeba tę socjotechnikę zhakować i zaprojektować nowy system tak, by czerwona zaraza nie mogła przekazywać swego DNA i by jej liczebność nie przekroczyła poziomu higienicznego.
Jednak co do tych 90% nie masz racji! Są komuchy genetyczne, które zawsze i wszędzie takimi będą, są ogłupione przez komuchów zombie i wreszcie są też tacy, co mają wszystko w dupie, a ponieważ siedzą cicho, to zaliczasz ich mylnie do komuchów.

...nawet kościół średniowieczny nie był tak chamski i niemoralny jak dzisiejsi "obrońcy uciśnionych, przez wrednych kapitalistów"...
Był tak samo chamski i niemoralny jak dzisiejsze czerwone świnie. Tylko wtedy liczba ludności na km² była znacznie mniejsza, stąd egzekwowanie terroru było niemożliwe na taką skalę jak dzisiaj.

Paradoksalnie aby wprowadzić libertarianizm, trzeba dyktatury, bo w demokracji nigdy nie będzie to możliwe, nie bez powodu Marks pisał, że "aby wprowadzić socjalizm potrzebna jest demokracja"
Każde zmiany wymagają terroru. Choćby po to, by ogłupiona małpa zamknęła na chwilę ryj. Nie da się po dobroci wytłumaczyć ogłupionej małpie niczego. Tylko że słowo dyktatura, kojarzy się z Pinochetem, Franco, Mussolinim i innymi, który albo nie zrobili tego co trzeba, albo byli etatystami, albo dyktatury utrzymywali zbyt długo.

adex26

Active Member
112
106
Każde zmiany wymagają terroru. Choćby po to, by ogłupiona małpa zamknęła na chwilę ryj. Nie da się po dobroci wytłumaczyć ogłupionej małpie niczego. Tylko że słowo dyktatura, kojarzy się z Pinochetem, Franco, Mussolinim i innymi, który albo nie zrobili tego co trzeba, albo byli etatystami, albo dyktatury utrzymywali zbyt długo.
Dokładnie, niedługo III RP na szczęście pierdolnie (oby), ludzie nie dostaną emerytur lub podwyższą podatki i zadłużą państwo jeszcze bardziej, środków na nie braknie już 2015-19 (ok 350 mld. złotych.) Szykuje się wielki kryzys, oby tylko jacyś Keynesiści nie zrobili sobie wojenki, co jest w pewnym stopniu możliwe, ze względu na paskudną sytuację ekonomiczną w niemal wszystkich krajach UE, ogromne długi i deficyty.

OP
OP
tomislav

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Aż dziw bierze, że nie zagrał w "Weselu". Jedno ujęcie tego przaśno-wódczano-peerelowskiego ryła, w tle muzyka Tymona i system zniszczony :)

Staszek Alcatraz

Tak jak Pan Janusz powiedział
2 794
8 465
O, kurwa, to jest prawdziwy hit.

Szulim wyjaśnia też, o co chodziło z byciem nazwaną "czarnym aniołem ruchania"
(ja pierdolę :confused: ) i chwali się, że usunęła kilku znajomych z Facebooka:

– To o Pani Nergal napisał na Facebooku: "Czarny anioł ruchania". Mimowolna?

On to napisał o sobie do mnie. Ten „pseudonim” wymyślił jeden znajomy, a Adamowi się spodobało. Ładny skrót z tego wyszedł – CAR. Widzi pan? Jednak mimowolna. Nie mam z tym problemu, mogę być kontrowersyjna, lubię też jasno wyrażać poglądy. Właśnie wyrzuciłam z Facebooka pięcioro znajomych.

– Za co?

Za to, że głosowali na Janusza Korwin-Mikkego. Przeczytałam artykuł o tym, że Korwin-Mikke i jego partia są już na trzecim miejscu w sondażach. Dramat. Napisałam post o tym, że co trzeba mieć w głowie, żeby na niego głosować?!
(może coś więcej od ciebie, blond-idiotko ;) ) I, o zgrozo, okazało się, że głosowali na niego niektórzy moi znajomi. Nie mam na to tolerancji, więc ich wyrzucam (a co gdyby to był jej chłopak, mąż albo ojciec? też by ich okrutnie wyrzuciła ze znajomych na facebooku?). Nie jest mi po drodze z ludźmi, przez których taki ktoś wchodzi do Parlamentu Europejskiego, kompromituje Polskę, obraża kobiety, stosuje przemoc i oddaje pokłony Putinowi. Mamy demokrację, więc chwilowo, mam nadzieję, muszę znosić jego obecność na scenie politycznej, ale mogę przynajmniej manifestować, że mi się to nie podoba.

http://www.pudelek.pl/artykul/69511/szulim_w_basenie_na_okladce_vivy_milosc_czy_seks/

Volvek

Well-Known Member
797
1 919
Te pięć osób jest na pewno zdruzgotane, że nie są już znajomymi Agnieszki. Powinni teraz wejść w stan głębokiej refleksji nad swoim życiem.

Do góry Bottom