Ból dupy Układu w/s Korwina!

military

FNG
1 766
4 727
I wychodzi debilizm takich ludzi, ich niezaradność, ich kompletny brak myślenia - i co, będzie jakaś refleksja ze strony "wyborców"? Oburzenie, że reprezentował ich ktoś tak skretyniały?

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 145
Jestem pewien, że Korwin nigdy by nie płakał z powodu utraty "12 miejsc pracy" w sektorze państwowo-urzędniczo-politycznym

Pomyśleć tylko, że tacy ludzie, jak skamlący Migalski - postulowali redukcję biurokracji (spoty "z muszkami", z treścią typu "my też chcemy tego co Korwin, tyle że bez robienia burdelu")..

Przypominam, że to ten sam człowiek, który wydał książkę "Parlament ANTYeuropejski"
Niezła hipokryzja i zakłamanie. Po wyborach - wyszło szydło z worka.

Swoją drogę, te wpisy Migalskiego pokazują skalę problemu. Każdy europoseł - to dodatkowo min. 12 pasożytów, uwieszonych na kieszeni podatnika.

No i jeszcze jeden rodzynek:
ibzlAclLfLkIwY.jpg

Ostatnia edycja:

pawel-l

Ⓐ hultaj
1 915
7 932
Jacek Żakowski - Dlaczego głosują na JKM?

1.Nie aż takie dziwadło
2.Sieroty po Balcerowiczu
3.Kto wie, o co chodzi
4.Kogo to obchodzi
5.Amnezja
6.Bo Marysia z Gorzowa ma rację
7.Co się stało w Smoleńsku
8.Bo ma dużo racji
9.W tym szaleństwie jest metoda
10.A co od tego zależy?
11.I tak każdy jest sam
12.Bo wszyscy nas wkurzacie
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomo...wrotnie___wymienia_powody__zeby_glosowac.html

Szkoda, że skasowali najciekawsze komentarze, ale nawet wśród słuchaczy TokFm są sami korwiniści

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Cytaty tego chuja.

Ja wierzę, że władza powinna stosować inżynierię społeczną, choć to etatystyczny punkt widzenia. Przez metodykę przedszkolną i szkolną chociażby. Przez większy udział w kulturze. Cierpliwie, długookresowo, budując zaufanie. To nie przynosi natychmiastowych efektów. Nowoczesny etatyzm wynika ze świadomości, że państwo tak, czy inaczej zmienia społeczeństwo, czyli uprawia inżynierię społeczną. Pytanie tylko, czy robi to świadomie, z poczuciem odpowiedzialności za odległe skutki.
Informatyzacja, łączność bezprzewodowa, postęp wiedzy o zarządzaniu, zastąpienie rachunku kosztów jednostkowych rachunkiem systemowym, wreszcie skruszenie przez kryzys magii ekonomistów, krojących wszystko pod jeden strychulec, otwiera drogę do niemożliwych w XX w. rozwiązań, odpowiadających potrzebom XXI w.
Ludzie dłużej żyją, więc powinni pracować coraz dłużej. Może do 67 lat. Może do 75. XX-wieczna logika masowa podsuwa tu proste rozwiązanie w postaci podniesienia powszechnego wieku emerytalnego. Ale im dłużej przeciętnie żyjemy, tym bardziej różni się jakość naszego życia. Im wyższy wiek emerytalny, tym większe znaczenie mają różnice między nami. Im dłużej mamy pracować, tym bardziej różnorodnego wsparcia i zróżnicowanych form zatrudnienia będzie nam potrzeba.
Problem polega na tym, że uwierzyliśmy, iż dobre państwo to małe państwo, dobre podatki to niskie podatki, a każdy powinien sobie sam kupować to, czego mu potrzeba. W wielu kluczowych sferach naszego życia jest to pogląd całkowicie fałszywy.

Jeszcze jest kilka innych, ale chyba wam wystarczy.

Rebel

komunizm warstwowy
679
822
Korwin się odniósł do tego na FB

Dziękujemy wraz z Córką i Zięciem p.Andrzejowi Stankiewiczowi ( http://www.rp.pl/artykul/16,1115725-Z-sympatii-do-Korwina.html ) za reklamę Ich firmy (3D SU – adres: http://www.rw-advertising.com/ ); gdy sam to raz – nieśmiało i pośrednio - zrobiłem na swoim FB, były grymasy, że robię prywatę.
Tak naprawdę to są dwie osobne firmy, w unii personalnej: rodzinna Zięcia (od hydrauliki) i Córki (od reklamy, gdzie Zieć, znakomity fotograf zawodowy, też dokłada ręki)
Z obowiązku wyjaśniam: gdy ma się do wydania na kampanię 12 milionów, to wynajmuje się Saatchi&Saatchi; gdy ma się 60.000 – to robi się rodzinnie, dwa lub trzy razy taniej.
Po co w kampanii wyborczej (lub do wyporządzenia lokalu) są pędzle - każdy wie; zszywek tapicerskich od 40 lat (za „komuny” była to re-we-la-cja!) używam to umieszczania plakatów i innych rzeczy na drewnianym podkładzie – a co do kompletu wierteł, który denerwuje p.Stankiewicza, to melduję, że ten komplet to jakiś marny - bo gdy własnoręcznie przykręcałem w lokalu partii emblemat do ściany, to odpowiedniego wiertla nie zdołałem znaleźć...

Staszek Alcatraz

Tak jak Pan Janusz powiedział
2 794
8 465
Szkoda, że skasowali najciekawsze komentarze, ale nawet wśród słuchaczy TokFm są sami korwiniści
To już staje się nagminne. Nie dość, że piszą te swoje śmieszne artykuły, to jeszcze nie mogąc znieść pozytywnych wypowiedzi, manipulują komentami. Na stronie wyborczej, a nawet na wp.pl kasują, albo minusują przychylne komentarze a plusują te po linii układu. W jednej minucie komentarz ma +50, a w następnej -50. Takie jaja :)

pawel-l

Ⓐ hultaj
1 915
7 932
Jak wylicza „Rzeczpospolita” wpłaty przed wyborami w 2011 r.:
„z sympatii do Korwina" (64 zł),
„ku wolności" (50 zł),
„nieustanna dobra wiara" (34,5 zł),
„socjocybernetycznym działem mur głupoty i krótkowzroczności kruszyć będziemy" (33,97 zł),
„ile mogę na ten czas" (29,58 zł),
„na medykamenty potrzebne do leczenia ran – byle kupione na czarnym rynku, bo dużo taniej" (20 zł),
„tytułem tego, żeby coś zmienić" (18,61 zł),
„odsunąć świnie od koryta" (12,21 zł),
„życzę, żeby takich jak ja było co najmniej milion" (10 zł),
„wdowi grosz" (4,9 zł),
„zlikwidować ZUS, sprywatyzować wszystko (w tym również policję) oprócz wojska i administracji, zlikwidować kodeks pracy" (1 grosz).
http://www.rp.pl/artykul/15,1115725-Z-sympatii-do-Korwina.html

Zaglądam na rp.pl, ale nigdy nie widziałem 87 komentarzy. Więcej niż 10 to sukces.
A powody genialne choć zlikwidować ZUS za 1 grosz będzie trudno !

Do góry Bottom