Ból dupy Układu w/s Korwina!

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Piecze dupka, oj piecze.
Piecze go, piecze i to tak mocno, że niedługo mogą mu puścić zwieracze odbytu.
⇛ Dziad pamięta jak musiał uciekać przed latającymi przedmiotami, gdy tylko się pojawił podczas protestów przeciw ACTA.
⇛ Pamięta też jak w Kielcach musiał się ewakuować pod ochroną psiarni, by nie dostać łomotu od narodowców.
⇛ Dziad wie dobrze, że w samym ruchu "Wolne Konopie" ma wielu wrogów, bo ci co byli przeciw kolaboracji z jego ruchem, zostali albo zapuszkowani, albo zostali zaszczuci psiarnią. Wielu mu tego nie wybaczy.
Jeszcze palikocie lewaczenie skończy się tak, że jak wyjdzie na wiec, to mu ktoś łeb upierdoli, a psiarnia będzie bezsilna.

Norden

Well-Known Member
723
900
To się wzięło z czegoś zupełnie innego. Oni reprezentują tradycyjne media, a tu wszedł internet w którym ONI są na razie słabi. Ich strony internetowe są adresowane jedynie do ich widowni. Na treści na innych stronach nie mają przełożenia. Co więcej, nie są przygotowani do zarabiania na internecie, na podobną skalę jak na gazetach, radiu czy tv.
I póki ta sytuacja jest na naszą korzyść, to należy ją wykorzystać.
Tylko, że tej przewagi nie utracimy - tego nie da się już powstrzymać, a czas działa na korzyść wolnościowców.
Owszem internet da się zniszczyć/kontrolować:
-ograniczając jego dostępność do 1% ludzi (rządzących) tak jak np. w Korei PN
-wprowadzając coś na kształt ACTA - czyli blokowanie dowolnych stron z powodu "praw autorskich" lub innych wymyślonych bzdur
-opłacenie ogromnej ilości cweli, którzy zasypywaliby internet treściami prorządowymi - to jest mało skuteczne i zużywa dużo zasobów.

Na co trzeba być szczególnie wyczulonym:
-częściowa delegalizacja treści -"ekstremistycznych", promujących narkotyki itp. czyli stopniowa próba kontroli informacji. Tylko żeby to działało musieliby zdelegalizować również korzystanie z protokołów, które wykorzystuje Tor, szyfrowania itp. A i tak zawsze znajdzie się jakiś inny sposób, na który oni mogą jedynie reagować (nieskutecznie) - czyli sprowadzeni są do defensywy.

Generalnie wszystko to nie uszłoby na sucho co pokazują protesty ws. ACTA.

kalvatn

Well-Known Member
1 317
2 112
Odnośnie tego w kogo napierdalać (w tvnie), mam pytanie? Jak głosowali wasi bliscy? Moi rodzice od zawsze czyli od lat 90-tych na UPR dziś na NP, ja również, i wcale nie musiałem ich do tego za bardzo przekonywać, a są już na emeryturze. Większość moich kumpli około 40ki również zawsze na UPR itd, ich żony też bo zazwyczaj robią to co mówią im mężowie. Tak więc z tymi młodymi to nie do końca tak, że to tylko oni i w wieku gimnazjalno-studenckim.

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 504
Są słabi w Internecie. Z drugiej strony wielu dobrych ludzi dało sobie narzucić narrację, że "działalność internetowa" to coś niepoważnego. Niesłusznie, wszystko zacznie się i umocni w Necie.

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 872
12 259
Sieć się wzmacnia, a tradycyjne media, zwłaszcza gazety, słabną. Warto pomyśleć, czy procesu tego by się jakoś nie dało przyspieszyć. Nagonka podczas wyborów stworzyła ku temu idealną okazję.

Łukash

Well-Known Member
261
531
No u mnie SLD , PiS , PO , nikogo na PSL nie znam :D
Ale żona na NP , jej kuzynka ( studentka politologii i 3/4 wydziału) też .
Natomiast jak zauwazyłem SLD to takie towarzystwo wzajemnej adoracji , nic nie mają do zaoferowania, biba pewna - bo co rusz jakieś balangi,
dług ich raczej nie interesuje. Takie ciche żmije. Jak to gdzies przeczytałem że wygranym będzie ( przed wyborami) SLD bo nie wkręca się w żadne spory - no tak Leszek już się tyle nawkręcał że szkoli tylko elokwencje by mamić dalej...
Z kolei PO to z tego co zauważyłem - wyborcy którrzy wiadomości z kraju i ze świata czerpią z TV. Coś tam im napomną przez pudło , coś utna , wytna ale to nie ważne w sumie ... ważne że ławka pomalowana , chodnik 2m nowy unia , unia, unia bo bez tej unii to by nic nie było ..
No co ja będę pisał ... propaganda działa i to wiadomo od dawna.
PiS- oj znam , mam w rodzinie - tzw. nawiedzeni :) ... Dzici do komunii mają poglądy polityczne - PiS na FB ..
Tam to jest nagonka jeszcze pod presją niedzielnego kościółka ..( nie chcę obrażać wierzących , sam nim ni jestem ).
Ci są zaślepieni szabelką na hurrraaa!!!! Tym samym łajnem gospodarczo socjalnym...
Tylko trochę więcej kościoła i historii...
Ktoś tam też za Gowinem ale skończyło się na tym że była nadzieja ale jednak PiS....

Ot taki przegląd...
Balanga
Złodziejstwo
Spisek Smoleński

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Są słabi w Internecie. Z drugiej strony wielu dobrych ludzi dało sobie narzucić narrację, że "działalność internetowa" to coś niepoważnego.
Nie zapominajmy, że ONI mają kasę i to dużą kasę, a na dodatek mają władzę. Walka w necie nieunikniona. Dlatego ja dmucham na zimne.

N

nowy.świt

Guest
Ale nie mają mózgu i posługują się kłamstwami - a te nie owocują na dłuższą metę.

adkorzen

Well-Known Member
190
354
Brat to sam nie wie chyba co popiera, głosował na Pis, teraz na Polskę Razem. Nie wiem czy on ma jakieś poglądy w ogóle, a może te partie się niczym nie różnią. Kiedyś darzył sympatią polityków i chyba dalej głosuje po prostu na tych co lubi. Nawet na bierzmowanie sobie wziął imię Ludwik, chyba od Dorna, bo miał bekę z niego czy go lubił, nie pamiętam. Moi rodzice tak jak i ja nie głosowali, choć oni pewnie dlatego, że wybory są do "nieważnego europarlamentu". Tata mówi, że do sejmu będzie głosował. Na kogo jeszcze nie wiem. Zawsze głosowali na SLD, choć ostatnio tata mówił, że może zagłosuje na Korwina, bo ma dość tego wszystkiego, i że i tak jest burdel to Korwin i tak nic nie pogorszy. Ale na europarlament ma wyjebane i nie poszedł.
Myślę, że spokojnie bym go przekonał do głosowania na Korwina do sejmu, ale nie czuję takiej potrzeby tym bardziej, że ja nie zamierzam głosować i dziwne by było, gdybym innych namawiał. Wiele razy się ze mną zgadzał, że prywatne firmy sobie lepiej radzą, ale boi się nieuczciwej prywatyzacji. Uważa, że potrzebna jest kontrola nad prywatyzacją, żeby była uczciwa. zapomniał oczywiście o tym, że powinno się również kontrolować kontrolę prywatyzacji. Poza tym ma sentyment do komuny, że władza "trzymała za mordę". Więc można by mu podsunąć autorytarne zapędy Korwina. Mama też parę razy podsłuchując naszych rozmów, dostrzegała absurdalność socjalizmu.
Nie mam parcia na nawracanie nich, a na pewno już nie na głosowanie na kogokolwiek.

pikol

Od humanitarystów nie biorę.
1 004
1 635
Z tych których znam ci co głosują na PO robią to, ponieważ "Kaczor się ze wszystkimi pokłóci i będzie wstyd na zachodzie." Ci którzy głosują na PIS robią to, bo "Kaczor weźmie za ryj i zrobi porządek", a SLDowcy głosują, ponieważ "Miller zrobi dobrze biednym". Znajomi, którzy głosowali na Korwina zrobili to tylko dla jaj. Takim systemem jest demokracja, głosują ludzie, którzy politykę znają z TVNu, a ich jedyną filozofią polityczną jest wypraszanie się państwa o wszystko. Chuj w dupę tym Kukizom i innym naiwniakom co chcą wzmacniać układ, poprzez wprowadzanie debilnych JOWów i innych demokracji bezpośrednich.

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 145
comment_0vn8wCsz2WDbnJgnYtgI4bvUKwGYgykg.jpg

comment_VaQoxEUQF7Y2cFUOadzFfMJEgCRcjTVD,wat.jpg

Tylko 6/10? :/

http://c3201142.cdn03.imgwykop.pl/c...hiteeek&auth=90f83df7edb036d5f593fde034063e2b

Ostatnia edycja:

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 872
12 259

1. 13:51 - Ciek:
    extreme rating 6/10, ładnie
  2. 13:52 - Ciek:
    Krzyś by się na skali nie zmieścił :)
  3. 13:53 - Ciek:
    ciekawe od jakiego poziomu jest "groźny w starciu bezpośrednim"
  4. 13:54 - Taki Owaki:
    8/10 dostał Złoty Świt z Grecji, to chyba jacyś neonaziści
  5. 13:54 - Zbyszek_Z:
    Korwin to też chyba jakiś neonazista. ;)
  6. 13:56 - Ciek:
    przy extreme ratingu ZWSów byłby pewnie system error, czy tam coś
  7. 13:57 - Ciek:
    albo b/d i informacja, ze redakcja próbowała to ustalić przerwała próby gdy trzeci dziennikarz nie wrócił
  8. 13:58 - Taki Owaki:
    ###### jak w excelu
  9. 13:59 - Taki Owaki:
    gdy liczba jest za duża

kalvatn

Well-Known Member
1 317
2 112
No tak (odnośnie głosowania), zidiocenie ludzi jest totalne, oni nawet nie zdają sobie sprawy jak bardzo przyswajają propagandowe lewicowe brednie słuchając ot tak bezwiednie radia ( z tymi pierdolonymi wiadomościami co pół godziny ) i tv, które tak sobie gra w wielu domach na zasadzie palenia się światła w pokoju, non stop. Ja myślę, że światopoglądowo ludzie są nie do uratowania. Pamiętam jak kiedyś rozmawiałem z dwiema amerykankami w wieku emerytalnym ( coś ponad 60 lat mniej więcej ) z Teksasu, z którymi w wyniku pewnych okoliczności spędziłem w miejscu pracy około dwa tygodnie, a że wieczorami nie było co robić to sobie rozmawiałem na przeróżne tematy. Powiem wam, że to była przepaść w stosunku do rozmów z rodakami ( nie mówiąc już o rodaczkach powyżej 60ki). Dla tych pań rozmowa o prywatnych szkołach przykładowo kończyła się ich zupełnie oczywistym stwierdzeniem - "a jakie inne mają być, państwowe - same z nimi problemy w stanach" Rozmawialiśmy również o broni palnej, cóż powiedziałem prawdę jak to my możemy sobie kupić broń w Polsce - a jedna z nich spojrzała tak na mnie i powiedziała - nigdy tego nie zapomnę - "to jak ty będziesz bronił swojej rodziny jak nie możesz posiadać broni". Właściwie to tą bronią ta cała banda medialnych skurwysynów mogłaby Korwina równie dobrze atakować jak gwałtami i kamieniowaniem kobiet. Nawet młodzi są tak skretyniali, że nie wyobrażają sobie swobodnego dostępu a o starszych lepiej nie mówić.

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 145
Dziś Rzeczpospolita

Czyż nie na tych samych nutach grali kiedyś Stan Tymiński czy Andrzej Lepper? Czy na hasłach buntu przeciw „politycznym knurom" nie wyrósł przed kilkoma laty Janusz Palikot? Badania elektoratu już pokazują, że niedawni zwolennicy buntownika z Biłgoraja dziś pokochali Korwina i jego muszkę, a nie zdziwiłbym się, gdyby wśród jego wyborców byli też niegdysiejsi fani Samoobrony.

Gdyby Korwinowi udała się sztuka utrzymania przy sobie dotychczasowych wyborców i uwiedzenia tych, którzy dopiero będą wchodzić na wyborczy rynek, kto wie, czy po wyborach parlamentarnych w roku 2015 pozbawione dotąd zdolności koalicyjnych PiS nie zyska nagle potencjalnego partnera do rządzenia.

http://www.rp.pl/artykul/15,1113216-Kim-pan-jest--panie-Mikke-.html

MaxStirner

Well-Known Member
2 775
4 721
Pomyśl sobie w takim razie że od ręki masz za 1600
Chodzi o to, że ten kogo stać już dziś czekać nie musi. Proste.

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 504
Ale kogo nie stać dziś, byłoby stać gdyby nie NFZ i reglamentacja rynku medycznego. Swoją drogą ciekawe ile kosztuje tomografia zwierzęcia ;)

Do góry Bottom