Ból dupy Układu w/s Korwina!

Grzechotnik

Well-Known Member
988
2 223
Nadzwyczaj dobre, jak na Janusza, te drugie wystąpienie. Spokojnie, rzeczowo, bez idiotycznych przykładów i porównań. Bez wizerunku oszołoma. Gdyby on tak zawsze potrafił...

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 790
No i co tam, legitymizatorzy? Czy ta cała PKW policzyła już cały społeczny ból dupy, czy jeszcze nie? :) PiS wygrał jak Jacek Sierpiński sobie życzył, kuce sforsowały próg wyborczy, więc wszyscy powinni być zadowoleni.

Alu

Well-Known Member
4 634
9 694
Jeszcze PiS nie wygrał na razie policzono 91% głosów, zostały największe miasta. PO może ich minimalnie wyprzedzić.
Wszystko zmierza ku wynikowi zbliżonemu do tego z exit poll.

Ja mam czyste ręce, nie głosowałem, choć poszedłem w piątek na wiec KNP i klaskałem Krulowi więc może jednak nie.

FatBantha

Członek Załogi
8 902
25 790
Z tego tytułu powinieneś przyznać sobie rangę honorową Dobosz Krula. W akapie tym się lepiej nikomu nie chwal, bo nie będziesz miał czym klaskać. :)

military

FNG
1 766
4 727
Korwin chyba wyluzował po tych wyborach, bo teraz z jakąś taką lekkością i gracją mówi, że wyborcy PO i PiS to idioci, że europarlament to kurwy i złodzieje itp.:) Przyjemnie się go oglądało jak masakrował Kraśkę - bez spinki, z uśmiechem na ustach.

D

Deleted member 427

Guest
Zapewnił sobie na starość emeryturę. Nie żebym mu żałował, ale teraz, skoro zabezpieczenie finansowe już ma, będzie mógł się skupić na oraniu odpadów gatunku homo sapiens :) Wkrótce cała Europa Zachodnia pozna masakrującą moc mema "Za Hitlera było lepiej" :)

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 153
efad6c1e007ae2d73bf92d87022d0141_original.jpg

1e79bd3a3eec2ad7ed6d1dd2f05c3632_original.jpg

4947d78f7b31b26f6f083087ccc16892_original.gif

Racibor

Well-Known Member
408
2 160
Ból dupy Janiny Paradowskiej spowodował wykrztuszenie takiej oto komuszej złotej myśli:

Według Janiny Paradowskiej Korwin może powtórzyć sukces tylko, jeśli nie pojawi się inny antysystemowy kandydat. - Tak jak wcześniej pojawił się Palikot, który wszedł w antyklerykalną niszę, tak pojawił się Korwin-Mikke, który zapewne zgarnął część jego głosów - mówiła publicystka. Paradowska zwróciła też uwagę na fakt, że połowę elektoratu KNP stanowili dwudziestolatkowie. - Dojrzeli też ci, którzy zawsze chcieli tego typu ekstrawagancji. Jednak Korwin nie ma młodzieży nic do zaoferowania, bo to skrajny liberalizm. Ale Korwin-Mikke jest atrakcyjny i wyróżnia się sposobem mówienia i skandalizowaniem - stwierdziła. - Charakterystyczne, że ci młodzi ludzie w jego sztabie wołali "precz z komuną". Kompletne pomieszanie z poplątaniem - skwitowała publicystka.

http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,..._rok_wejdzie_do_Sejmu___On_jest.html#TRrelSST

Racibor

Well-Known Member
408
2 160
Lis:
(...)Wygrał Korwin - Mikke. To dobrze, że partia protestu przeciw wszystkiemu ma twarz tego błazna, plecącego bzdury, obrażającego i insynuującego. Dobrze, bo łatwo sobie wyobrazić kogoś, kto nie obraża inteligencji normalnych ludzi, kogoś, kto po 10-ciu latach rządów PIS-u i PO, zgarnia 15-20 procent. Rozumiem, że jest grupa wyborców, pragnących nade wszystko pokazać środkowy palec establishmentowi. Środkowym palcem jest dziś błazen. Tak bywa.

http://tomaszlis.natemat.pl/103709,status-quo-plus-błazen

B. Nowacka:
To klęska demokracji, jeśli do PE dostaje się frakcja gloryfikująca skrajną prawicę

http://natemat.pl/103687,nowacka-o-...palikot-zapewnia-ze-przekuje-porazke-w-sukces

Wałęsa:
Dla mnie to jest hańba. Przestanę chyba jeździć za granicę, bo będę się musiał tłumaczyć, będę wyśmiewany za takie sytuacje. Jeśli nie tragiczne, to śmieszne. Dla kpiny na niego głosowali, albo żeby dołożyć polskiej demokracji - ocenił Wałęsa wynik Nowej Prawicy JKM.

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/wybory-do-pe-2014-walesa-dla-mnie-to-jest-hanba/4jq92

Dr hab. Rafał Chwedoruk:
Rzeczywiście największą niespodzianką wydaje się Janusz Korwin-Mikke. Szczególnie, że on nie prowadził kampanii. On jest jednak beneficjantem tego, co dzieje się w polskiej polityce. Ćwierć wieku propagandy leseferyzmu, skrajnie rynkowych wzorców, a także przekraczania pewnych tabu doprowadziło finalnie do niewyobrażalnego wcześniej rezultatu tak skrajnego polityka.

http://wpolityce.pl/polityka/197591...niespodzianka-janusz-korwin-mikke-nasz-wywiad

military

FNG
1 766
4 727
To dobrze, że partia protestu przeciw wszystkiemu ma twarz tego błazna, plecącego bzdury, OBRAŻAJĄCEGO i INSYNUUJĄCEGO.

To jest przykład, który uzupełnia słownikową definicję słowa "hipokryzja".

EDIT:
W ogóle to w jakich czasach my żyjemy, skoro hasła typu "zmniejszmy podatki", "ograniczmy rozdawnictwo" i "przestańmy się zadłużać" powodują przypięcie łatki polityka o skrajnych poglądach.

FatBantha

Członek Załogi
8 902
25 790
B. Nowacka:
To klęska demokracji, jeśli do PE dostaje się frakcja gloryfikująca skrajną prawicę

http://natemat.pl/103687,nowacka-o-...palikot-zapewnia-ze-przekuje-porazke-w-sukces
Mnie najbardziej rozbawiła innym fragmentem:

Na pytanie, czemu Twój Ruch poradził sobie tak słabo, Nowacka nie umiała jednoznacznie odpowiedzieć. Spekulowała jedynie, że być może „siadła ta siła buntu”, a może „bunty nie były sprzedawane tak, jak powinny być”.
No cóż, bunty na ogół mają to do siebie, że się ich nie sprzedaje, lecz produkuje na swoje potrzeby. Swoje, a nie jakichś łachmaniarzy zabawiających się w wentyle bezpieczeństwa. :)

W ogóle to w jakich czasach my żyjemy, skoro hasła typu "zmniejszmy podatki", "ograniczmy rozdawnictwo" i "przestańmy się zadłużać" powodują przypięcie łatki polityka o skrajnych poglądach.
W czasach socjaldemokratycznych.

orcen92

Active Member
151
205
Artykuł na gazeta.pl pt. "Kim są nowi polscy europosłowie?" największe osiągnięcia Korwin-Mikkego oraz jego najbardziej znaczące dla Polski tezy:

Janusz Korwin-Mikke, lista KNP. Wreszcie osiągnął wyborczy sukces. Stało się to po 17 kolejnych bezowocnych startach. Najbardziej kontrowersyjny polski polityk. W kampanii wyborczej przekonywał, że Adolf Hitler najprawdopodobniej wcale nie wiedział o Holokauście. Dyskutując o gwałtach stwierdził, że kobiety zawsze się trochę wzbraniają przed seksem. We wcześniejszych latach przestrzegał m.in. przed dopuszczaniem do współdecydowania starców i dzieci. Ma 72 lata. Jego znakami rozpoznawczymi są wąsy i muszka. Posłem na Sejm był tylko raz - w trakcie I kadencji. Jakie plany na swoją działalność w strukturach UE prezentował w kampanii? - Zrobimy burdel w Komisji Europejskiej - zapowiadał

U Jana Vincenta nie ma nic o kradzieży emerytur, a u Zdrojewskiego o popraciu ACTA
http://wybory.gazeta.pl/ParlamentEu..._weszli_do_PE__Oto_krotkie_sylwetki.html?i=36

simek

Well-Known Member
1 367
2 122
U mnie w pracy dzisiaj też ból dupy: jedna laska narzeka, że Korwin będzie chciał wprowadzić zakaz pracy dla kobiet, inny kolo jest przekonany, że JKM, jak każdy polityk, najpierw gada dobrze, a jak zacznie dostawać solidną pensyjkę z parlamentu to mu przejdzie i będzie sławił etatyzm.

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 872
12 259
OMG Vincenta Wzrostowskiego nadal będziemy utrzymywać z podatków? Myślałem, że tacy wybitni ekonomiści są rozchwytywani na rynku i mają ciekawsze pomysły na życie niż pierdzenie w urzędniczy stołek. Vincent to idealny przykład tego jak działa demokracja - koleś nie mógł się pokazać na ulicy, bo go gonili, nie potrafił odmienić przez przypadki (osoby?) nazwy swojego politycznego "matecznika" ("Bydgoszczu"???), no ale triumfalnie zostaje wybrańcem ludu pracującego miast i wsi Ubekistanu.

orcen92

Active Member
151
205
Jeszcze Kamiński wchodzi :( W ogóle z PO mamy 4 odpryski po ministrach: Boni, Vincent, Kudrycka i Zdrojewski...

Do góry Bottom