P
Przemysław Pintal
Guest
Polska to zaledwie 25 lat normalności, wcześniej było syf i bankructwo. obok siebie mamy Niemcy które mocno nas ograniczają. Ale kuc tego nie zrozumie. Kuc nie rozumie polityki, jak bardzo nieprzyjazny i brutalny to świat. Obawiam się że Tusk zrobił co mógł, i nie zaprzeczam że nie dorobił się na tym. Założę się że każdy kuc by się skusił na taką ofertę gdyby był na miejscu Tuska. Polska ma mnóstwo zasobów naturalnych. A to że nie rozwijamy się jak Chiny - przykro mi ale nie mamy aż tak potężnej siły roboczej (i tak taniej jak ichnia) oraz nie produkujemy takiej ilości taniochy na eksport.
Ale Chińczycy nie są tak tani! W co większych miastach zarobki są jak polskie, minimalnie większe, przy niższych kosztach życia i lepszym standardzie infrastruktury i usług. Przede wszystkim biją nas na głowę praworządnością! Jakiś czas temu był news, że ze względu na koszta pracy, polscy producenci ubrań wracają do Kraju. Na topie jest np. Bangladesz, Wietnam, Kambodża, Indonezja.
Nie ma żadnej różnicy. Na Tuska i Bronka też głosują różni ludzie ale Wy i tak zaliczycie ich do jednej grupy, jednego środowiska - do lemingów.
Różnica jest taka, że nie czerpiemy wiedzy z memów. Ja swój światopogląd mam gruntowanie przemyślany. Jak miałem 18-20 lat to jeszcze lubiłem pisać posta przez pół dnia, ponieważ wyszukiwałem niezbędne dane i wykresy. Teraz mi szkoda czasu na to. Przecież świadek Jehowy mimo tego, że wygra bitwę na cytaty, to nie zachwieje wiarą katolika.
8 lat podstawówki, 3 lata gimnazjum, 4 lata technikum, a niektórzy dalej nie słyszeli o zasadzie "nie karmić trolla". Z nim nie wygracie, ma swój świat i swoje kredki, może mu nawet za to płacą, na chuj tracić czas?
Tu jest problem. Ja sobie ostatnio uświadomiłem, że głównym konkurentem dla libertarian w zdobywaniu elektoratu, jest lewica patriotyczna. To co robi Agnosiewicz na Racjonaliście. Facet buduje specyficzną wizję rodzimego socjalizmu, na wzór przedwojennego PPSu. To znaczy ulgi dla lokalnego biznesu, opodatkowanie międzynarodowego, świeckie państwo. Czyta go sporo ludzi, a pisze łatwo i przystępnie, na ciekawe tematy - niedawny tekst o Nietzsche.