Atak na redakcję pisma satyrycznego "Charlie Hebdo"

D

Deleted member 427

Guest
Tam mają swój popierdolony religiancki paradygmat, bazujący na chrześcijańskich odpałach, które zdążyły zwiać za ocean zanim ich w Europie zajebano. Rzeczy typu nie ruchaj małolaty, możesz iść na wojnę ale piwka się nie napijesz bo nie masz 21 lat, kreacjonizm, etc.

No rzeczywiście - tam musi być tak chujowo, że lepiej spierdalać. Tak wygląda kobieta z TX - "kraju bazującym na chrześcijańskich odpałach, które zdążyły zwiać za ocean zanim ich w Europie zajebano". Czekam na szariat.

tumblr_narpv74fFl1rm4iy5o1_1280.jpg

D

Deleted member 427

Guest
No ale one chcą szariatu. A te, co nie chcą, nie mają się czym bronić.

D

Deleted member 427

Guest
Nie wiem, czy już było linkowane - kolejny szkieł zginął w jakimś osobnym ataku:

Clarissa Jean-Philippe, a female police officer, was shot and killed in Paris today. A second man was shot in the face while he fought with the gunman. The gunman is believed to be another Jihadi. He was North African in appearance. He was wearing body armor and had a military style weapon.

ernestbugaj

kresiarz umysłów
851
3 044
To rzeczywiście wygląda na szytą grubymi nićmi intrygę. Choć to nie przesądza, że to nie były oddolne muzułmańskie czuby - mogli zostawić czyjś skradziony dowód po prostu dla zmylenia tropu. Prawdy jak zwykle się nie dowiemy.
Może to trochę zbyt "filmowe", ale czy nie jest prawdopodobne, że to celowe wprowadzenie opinii publicznej w błąd, żeby kryć jakieś agentów, którzy działają w środowisku islamskich ekstremistów we Francji? Którym udało się dotrzeć do informacji o nazwisku zamachowca?

Oreł

Well-Known Member
574
465
O kurwa, czyli jednak już nie ma na tym świecie ani jednego realnego, oddolnego terrorysty - nie powiązanego z jakimikolwiek służbami i rządem? Świat zmierza po równi pochyłej. Czyli jednak "Gladio II - powrót"?

Dokładna odwrotność Gladio. Jeśli is fecit, cui prodest, sprawców szukałbym w rządzie, który:
1) ma interes w odwróceniu uwagi Zachodu od swych obecnych działań
2) wpiera Front Narodowy
3) ma ostatnio zatarg z Francją w istotnej dla siebie sprawie

workingclass

Well-Known Member
2 135
4 154
Jakoś grubymi nićmi szyte te dowody tożsamości, niby tak się profesjonalnie zachowywali podczas odjebki a dowodzik się wysuną z kieszonki z za magazynka do kałacha.

tolep

five miles out
8 585
15 483
Dokładna odwrotność Gladio. Jeśli is fecit, cui prodest, sprawców szukałbym w rządzie, który:
1) ma interes w odwróceniu uwagi Zachodu od swych obecnych działań
2) wpiera Front Narodowy
3) ma ostatnio zatarg z Francją w istotnej dla siebie sprawie

To jest myślenie typowo zamachistowsko-smoleńskie. Sorry, nie da się tego określić uprzejmiej. Trzy Bardzo Naciągane Racjonalizacje Swoich Własnych Uprzedzeń.

dowodzik się wysuną z kieszonki
To może być równie dobrze pokaz profesjonalizmu - podrzucenie fałszywego tropu psom.

workingclass

Well-Known Member
2 135
4 154
To może być równie dobrze pokaz profesjonalizmu - podrzucenie fałszywego tropu psom.
To właśnie mam na myśli media nadają ze tacy profesjonaliści "po sposobie poruszania widać" a tu takie nieprofesjonalne zachowanie, dowód w porzuconym samochodzie, jakieś to słabe żeby w to uwierzyć, raczej manewr żeby namieszać i mieć więcej czasu na ucieczkę.

Ostatnia edycja:

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 728
Żaden szariat nigdy nie zostanie zaprowadzony w Teksasie czy Arizonie czy gdziekolwiek.
Ale nie dlatego, że mają broń, a dlatego że mają wolę walki i nie mają oporów przed zabijaniem wroga. By naród miał wolę walki, przede wszystkim musi mieć czego bronić!

Ludzie Batisty mieli znacznie więcej broni niż Fidel Castro. Było ich więcej i byli lepiej wyszkoleni. Ale nie chcieli bronić skorumpowanego reżimu. Ludzie we Francji mają więcej broni niż w Polsce. Ale jak nadejdzie kalifat, to nie wiem czy będzie im się chciało czegoś bronić. Mimo że mamy XXI wiek, to prawo Clausewitza nadal działa.

D

Deleted member 427

Guest
Obstawiałem, że złapią ich do rana, a tu nic. Obława trwa, cokolwiek to znaczy.

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 006
Ja zaś słyszałem, że chyba dwóch odjebali, ale to chyba na nic, bo ci odjebani wciąż uciekają.

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 153
No ale one chcą szariatu. A te, co nie chcą, nie mają się czym bronić.

A skąd to wiesz? To podobno superkomando żeńskie ISIS. Nie wyglądają na obrończynie wolności, choć ich AK są na pewno samoczynne, czego nie można być pewnym w przypadku tej amerykańskiej laski. Choć broń jest warunkiem koniecznym dla zdobycia i utrzymania wolności, nie jest warunkiem wystarczającym.

D

Deleted member 427

Guest
A skąd to wiesz? To podobno superkomando żeńskie ISIS.

No jak to, skąd to wiem? Przecież sam piszesz, że to superkomando żeńskie ISIS. Czyli chcą szariatu. Stąd wiem. Kończe te dyskusję. Dajcie znac, jak ich złapią ;)

D

Deleted member 427

Guest
Ma rację. To oczywiste.

A ci bracia własnie wzięli zakładników - tym razem zupełnie przypadkowych cywilów.

Do góry Bottom