Atak na redakcję pisma satyrycznego "Charlie Hebdo"

D

Deleted member 427

Guest
Znalezione w sieci:

terror.jpg
terrorism-oxford-dictionary-with-definition2.png

The original definition of terrorism in the english oxford dictionary was "government by intimidation." That definition has been reversed latetly. It now reads "intimidation of government".

tolep

five miles out
8 579
15 476
Jebnąć tam jakiś granat. Ja pierdole. Oglądałbym to jak Adolf wieszanie na strunach ;)
Nawiązując do minidrona ze świeżego wątku - tego wielkości pudełka zapałek - zastanawiam się jak mała ilość nietrudno dostepnej substancji, którą dałoby się "zrzucić" byłaby potrzebna :)
Bo ja rozumiem że ONI mogliby jakoś się zabezpieczyć przeciw większym zabawkom RC. Ale takie małe psinco?

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
durne wujki sami pospraszali muslimów do siebie, a teraz marsze pod publikę robią
Istnieje też pewne prawdopodobieństwo, że inicjatywa wyszła od euro-globasów. Tego nie można ot tak sobie odłożyć na półkę. Cała ta banda euro-skurwysynów, złodziejów jebanych i globalistycznych zamordystów, tylko na tych odjebkach zyskuje.

Grzechotnik

Well-Known Member
988
2 223
Ja odrzucam tą hipotezę. Według mnie, jak już pisalem, albo jakieś służby/służba zaczęła grać dla Frontu Narodowego, albo odjebkowicze samodzielnie to zmontowali. Gdyby chcieli zrobić zadymę, by przepchnąć ustawy zwiększające inwigilację, wysadzili by jakieś metro, centrum handlowe, może i nawet meczet, ale nie odpierdalali swoich przydupasów w redakcjach. Głupotą by było jednak sądzić, że z takiej pięknej okazji nie będą chcieli skorzystać.

Jędrek

Member
36
10
Taka wielka manifestacja milionowy tłum, jak na dłoni i żadnego zamachu, w takich przypadkach nie ma zamachów, miłosierdzie muslinów jest niesamowite. To powinno napawać optymizmem.
Ja tez nie jestem Charlim. Anioł śmierci się wkurzył na niego i tyle.

tomislav

4 777
13 003
Pisałem, że nikomu podczas marszu włos z głowy nie spadnie.

Generalnie, w temacie tzw. terroryzmu, niezmiennie bekowe są IMO domniemane groźby ataku. Który terrorysta z krwi i kości rezygnuje z elementu zaskoczenia?

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 166
Który terrorysta z krwi i kości rezygnuje z elementu zaskoczenia?
ano tacy którzy używają terroryzmu do osiągania politycznych celów próbują to osiagnać szantażem wykorzystując strach, takżge groźba daje szanse osiągnięcia pewnych celów bez fatygowania sie zbytniego i utraty środków i ryzykowania strat włąsnych...
ci którym po prostu chce sie rozpierdalać i odjebywać i a jakieś tam cele polityczne itp są drugorzędne abo ino pretekstem, robia to z zaskoczenia i nie muszą sie zbytnio afiszować...

tomislav

4 777
13 003
A to prawda, pewnie jakieś grupy używają jedynie zastraszania. Racja w sumie, co by nie było.

nomad

Active Member
83
351
Wysoko postawiony oficer policji, zaangażowany w śledztwo w sprawie tego ataku Helric Fredou popełnił wczoraj samobójstwo. Może po prostu był przemęczony, dostrzegł bezsens egzystencji śmiertelnika albo zdradziła go żona. Może. Napiszcie co o tym sądzicie bo ja ostatnimi czasy za dużo różnych Michalkiewiczów, Golicynów i podobnych słucham/czytam...

Do góry Bottom