- Admin
- 6 986
- 15 158
I programu IPLA, którego nie ma na Linuxie. I pozamiatane.
Nigdy wcześniej nie korzystałem z tego więc nie wiem, czy to co działa, działa prawidłowo ale właśnie sprawdziłem u siebie i ipla działa przez xbmc - są bajki, jakieś filmy głównie dokumentalne, programy sportowe np. mecze. Tam się gdzieś chyba swoje konto podaje i pewnie wtedy jest tego więcej ale działa.I programu IPLA, którego nie ma na Linuxie. I pozamiatane.
Ten system do pracy na popularnych programach się po prostu nie nadaje, nie obsługuję programów CAD, 3D Studio Max... +
MartinX napisał:Linux jest dobry dla zboczeńców, którzy chcą być bardzo indywidualni na polach, które nie mają większego znaczenia
Warto przeczytać, wcale DirectX nie było takie super:Też korzystam z obu i uważam, że należy rozdzielić system od konkretnego softu. "Windows" = dużo bardzo dobrych programów na gównianym systemie, "Linux" = niewiele bardzo dobrych programów na porządnym systemie. Pomijając na chwilę gry, uważam, że te "niewiele" dla linuksa dla większości wystarczy: system choćby z samą przeglądarką www, odtwarzaczem video/audio (np. vlc), libreoffice, skype/jitsi/pidgin, xbmc zaspokaja zapotrzebowanie 99% użytkowników komputerów domowych.
IMHO - nie jestem specjalistą w tej dziedzinie - windows zdominował domowe pc wyłącznie ze względu na trafną inwestycję w biblioteki multimedialne directx pozwalające tworzyć najlepsze gry na domowym sprzęcie gdy opengl wymagał bardziej zaawansowanego sprzętu. Liczę na to, że w końcu rynek gier/softu będzie tak ciasny, że o tych kilka % użytkowników lin będzie opłacało się zawalczyć i wydać soft dla linuksa i to będzie początek końca windowsa.![]()
Czytając różne polskie serwisy poświęcone tematyce komputerowej, można było wywnioksować, że prawdziwi hard core'owcy używali Opery. Zawsze mnie to dziwiło. Nie rozumiałem dlaczego ktoś uważający się za osobę ponadprzeciętnie ogarniętą w sprawach informatycznych tak wysławia oprogramowanie o zamknietym kodzie.
Ipla miała do zeszłego roku klienta linuksowego. Zaprzestano rozwoju ale są wtyczki do XMBC.I programu IPLA, którego nie ma na Linuxie. I pozamiatane.
To są pewnie małe pudełeczka z prockiem ARM i z 256/512/1024 MB RAM i kartą sieciową 100Mb/duplex. Problemem z takimi zabawkami jest to, że nie mają pamięci wymiany. Więc admin ustawił pamięć wymiany na serwerze, przez co gdy więcej pudełek zaczyna korzystać z pamięci wymiany, to sieć jest zapierdolona.@Hitch Wymieńcie administratorów chociażby na jakieś inteligentniejsze dzieci z gimnazjum