A
Anonymous
Guest
https://www.haiku-os.org/blog/mmu_man/2 ... we_regress - ogólnie o zamkniętym i otwartym oprogramowaniu i trochę krytyki Linuksa z innej mańki. Stary tekst, ale bardzo dobry.
Co powiecie na taką duperele jak suwak powiększania stron?
W FF jest jeszcze CTRL + scroll myszki. Jak dla mnie rozwiązanie w sam raz (albo to wina nie FF tylko mojego GUI, sam nie wiem)Oczywiście jest jeszcze sporo taki małych rzeczy, które lubię w Operze, a nie ma ich gdzie indziej, albo są po sporych trudach.
Nie sądzę, aby to zrobili, przynajmniej nie teraz. Mogłoby im zaszkodzić, gdyby okazało się, że z Presto można zrobić więcej niż im się wydawało, pojawia się open-sourceowa przeglądarka z tym silnikiem i przebija ich dwuprocentową, w porywach, popularność, osiągając, powiedzmy, 6% - co nie jest takie niemożliwe. Co bardziej zaawansowani użytkownicy narzekali, że błędy jakie wskazują nie są poprawiane na bieżąco a część w ogóle jest perfidnie ignorowana. Gdyby mogli sami to poprawiać, przeglądarka trzymałaby poziom.Niech otworzą źródła starej Opery. Co im to szkodzi?
ctrl+scroll działają w większości przeglądarek, tylko co mi po tym, skoro ja chce przybliżyć sobie stronę bez sięgania ręką do klawiatury i minimalnym ruchem myszki. No ale już nie narzekam - Opera była fajna, ale się kończy, trudno, będę musiał się przyzwyczaić.W FF jest jeszcze CTRL + scroll myszki. Jak dla mnie rozwiązanie w sam raz (albo to wina nie FF tylko mojego GUI, sam nie wiem)