Wrocław - Marsz przeciwko imigrantom 19.09-2015

libertarianin.tom

akapowy dogmatyk
2 703
7 121
Moje obawy zaczynaja sie potwierdzac:

http://eurosport.onet.pl/reuters-o-...-do-ataku-na-ciemnoskorego-przechodnia/fmhcpw

Najwyrazniej jakis naziol chcial wpierdolic jakiemus Murzynowi, ktory pewnie tu pracuje albo studiuje (bynajmniej nie za darmo jak mnienam). Jak zwykle oberwie sie niewinnym, ktorzy juz tu mieszkaja, a nie tym co trzeba (zasilkowiczom, ktorzy siedza w domu wiec nikt im mordy nie zleje i agresywnym skurwielom, ktorym zadny maminskynkowaty naziol nie podskoczy).

vast

Well-Known Member
2 745
5 809
Nie wykluczaj też prowokacji. Tajne pieski i agenci prowokatorzy nie śpią. Co więcej onr wpierdolił jakimś narodowym socjalistom na tym marszu, co samo w sobie jest ciekawym zjawiskiem, więc możliwe że to wcale nie "rdzeń" marszu pobił tego czarnego. Oczywiście nie bronię onr'ków, bo to zjeby, ale trzeba zachować dystans i w takich sprawach skitrać osąd do kieszeni. W ubekistanie wiele rzeczy jest możliwych.

libertarianin.tom

akapowy dogmatyk
2 703
7 121
Nie wykluczaj też prowokacji. Tajne pieski i agenci prowokatorzy nie śpią. Co więcej onr wpierdolił jakimś narodowym socjalistom na tym marszu, co samo w sobie jest ciekawym zjawiskiem, więc możliwe że to wcale nie "rdzeń" marszu pobił tego czarnego. Oczywiście nie bronię onr'ków, bo to zjeby, ale trzeba zachować dystans i w takich sprawach skitrać osąd do kieszeni. W ubekistanie wiele rzeczy jest możliwych.

Kiedys bralem udzial w Marszu do Kapitalizmu i poszli z nami jacys nacjonalisci (sorry, nie pamietam nazwy, ale nie ONR). Noi wygladali na takich co duzo nie mysla a mocno bija... Tak wiec jestem sklonny uwierzyc, ze do takich zajsc z tym Murzynem moglo doisc. Wiem, ze KORWIN tez w tych marszach uczestniczy bo mozna pare glosow dostac w wyborach, ale trza uwazac aby nie obudzic roznych "demonow", ktore tylko czekaja zeby wziac bejsbola i napierdalac cudzoziemcow bo ci "kradna nam prace", albo "niszcza nasza kulture" przez chodzenie do meczetu, synagogi czy buddyjskiej swiatyni (mam kuzyna, ktory przez pewien czas dzialal w NOP-ie bo chcial zaprotestowac przeciw UE noi oni tam naprawde maja poustawiane bejsbole przy scianie i glownie zajmuja sie dasaniem na Zydow, "czarnuchow", "ciapatych", "zoltkow", itd....).

alfacentauri

Well-Known Member
1 164
2 183
A na emocjach się wygrywa wybory. By JKM mógł wejść do parlamentu, musi zagrać na emocjach lepiej jak Kukiz w wyborach prezydenckich. Nic się na to nie poradzi. :(
Tylko medal ma 2 strony. Ta druga to taka, że takie populistyczne posunięcia nie tylko przyciągają wyborców na wybory, ale też działaczy do partii. I później głosując na jego partię będzie się głosować na pospolitych nazistów.

Tak przy okazji to dochodzę do wniosku że, Korwin coraz mniej panuje nad partią i chyba rzeczywiście staje się on powoli marionetką w rękach Wiplera. JKM napisał:
Ponieważ władze m.st.Warszawy zezwoliły ostatecznie na demonstrację przeciwko niemieckim obozom koncentracyjnym w Polsce – to to będzie jednak główny motyw manifestacji. Spotykamy sie o 15.45 na rogu Chmielnej i Marszałkowskiej, miedzy domami „CENTRUM”. Przypominam, ze nie manifestujemy „przeciwko imigrantom” tylko przeciwko:
1) Wciskaniu nam ludzi szukających wyłącznie życia z socjalu
2) Nie odwołaniu się do ludzi, lecz organizacji tego przez złodziejskie państwo
3) Umieszczaniu tych ludzi w obozach koncentracyjnych i wyłapywaniu ich, jeśli chcą z nich uciec do Niemiec
4) Grożeniu Polsce i innym krajom użyciem siły, jeśli tych faszystowskich żądań nie spełnimy
!

A później Wipler przygotowuje plakaty na manifestację: „Nie dla islamskiej dzielnicy w naszym mieście” na którym straszy „Wyślemy wam 500 tys. ludzi na łodziach, a wśród nich ukryjemy terrorystów” i Korwin tak po prostu to akceptuje.

workingclass

Well-Known Member
2 135
4 154
Wszyscy politycy to śliskie chujki, niech sie walą w dupę razem z wszystkimi naziolami i innymi "pedałami".

Ostatnia edycja:

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 739
Tylko medal ma 2 strony. Ta druga to taka, że takie populistyczne posunięcia nie tylko przyciągają wyborców na wybory, ale też działaczy do partii. I później głosując na jego partię będzie się głosować na pospolitych nazistów.
Racja. W żadnej partii Korwina Mikke nie było selekcji wstępnej członków i kandydatów na listach wyborczych. Polityka JKM zawsze była taka sama, brać kurwa każdego jak leci.

A później Wipler przygotowuje plakaty na manifestację: „Nie dla islamskiej dzielnicy w naszym mieście” na którym straszy „Wyślemy wam 500 tys. ludzi na łodziach, a wśród nich ukryjemy terrorystów” i Korwin tak po prostu to akceptuje.
Ależ to propertariańska zasada odoryzmu.
Jak sobie kupią grunt i wybudują swoją dzielnicę, to jest to ich sprawa. Islamska dzielnica w ramach istniejącego miasta, oznacza narzucanie obcych zasad tym co nie chcą się z niej wyprowadzić.
Moja odpowiedź jest taka, że jeśli będzie w dzielnicy choć jedna staruszka, co nie będzie się chciała z niej wyprowadzić, a muslimy będą ją nękać, to należy wjechać do tej dzielnicy i odjebać całe bydło jak leci. Nikt im nie kazał się tam wprowadzać.

A jak JKM chce pokazać, że jest porządnym człowiekiem, to powinien wykorzystać temat uchodźców, by z tej demonstracji zrobić demonstrację przeciw władzy i przeciw Unii.

Ostatnia edycja:
OP
OP
WnusioPinoczeta

WnusioPinoczeta

Dawniej "Arturek"
665
1 499
Tak zgadza się - przepływ swobodny ludzi to wcale nie domyślne prawo człowieka w anarchokapitalizmie.

Tam nie ma publicznej przestrzeni o jednolitych prawach - więc nie obędzie się bez tego, że niektórych regionach niektórzy nie będą mile widziani.
(Socjalistyczni "libertarianie" z tego forum po przeczytaniu tego pewnie już pakują walizki i idą na forum młodych socjalistów tam gdzie ich miejsce)

alfacentauri

Well-Known Member
1 164
2 183
@kr2y510 Ja bym to nazwał barbarzyńskim prawem naturalnym. W przedchrześcijańskiej, barbarzyńskiej Europie, aby mógł się ktoś nowy wprowadzić do wsi musieli wpierw wszyscy mieszkańscy wsi wyrazić na to zgodę. Przez kolejny rok jak choćby jednej osobie nie spodobał się nowy to był to wystarczający powód by wyrzucić nowego. Przy okazji wyrzucony tracił na rzecz wsi wszystko co przez ten rok zarobił i nabył. Ja w każdym bądź razie nie zgadzam się z tym. Jak będę chciał sprzedać swoje mieszkanie muzułmanowi to mam pytać się ludzi z dzielnicy o zgodę? Dla mnie to nie jest wolnościowe. Poza tym co będzie jak faktycznie wybudują sobie sami swoją dzielnicę?

W każdym bądź razie ja chciałem tylko pokazać, że Korwin mówi jedno („nie odwołujmy się do ludzi, lecz organizacji tego przez złodziejskie państwo”) a w końcu jest tak jak chciał Wipler („Wyślemy wam 500 tys. ludzi na łodziach, a wśród nich ukryjemy terrorystów”). Co prawda może akurat ten plakat nie został wykorzystany we Warszawie i powinienem zwrócić honor JKMowi, ale w takim wypadku jest jeszcze gorzej, bo znaczy to, że Korwin mówi tylko to na co mu pozwalają i nie wiadomo jakie są jego prawdziwe intencje.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 739
Przy okazji wyrzucony tracił na rzecz wsi wszystko co przez ten rok zarobił i nabył.
To była zwykła kolektywna kradzież.

Jak będę chciał sprzedać swoje mieszkanie muzułmanowi to mam pytać się ludzi z dzielnicy o zgodę? Dla mnie to nie jest wolnościowe.
Nie. A poza tym wolnościowe to nie jest.
To nabywca mieszkania, domu, czy czegokolwiek, nabywając mieszkanie, czy dom, zgadza się na zwyczaje panujące w okolicy i nie może innym narzucać ich zmian.
Porównaj to do kwestii palenia papierosów w bloku. Było w innym wątku.

Poza tym co będzie jak faktycznie wybudują sobie sami swoją dzielnicę?
No to będzie super. Jak sobie sami wybudują, to będzie to ich dzielnica, albo nawet całe miasto. Ale jak będą chcieli się poszerzyć wbrew woli właścicieli okolicznych gruntów, to wara. W San Francisco jest dzielnica zamieszkała wyłącznie przez pederastów i nikomu to nie przeszkadza. Wtedy to jest prawdziwa różnorodność. Dzielnica, chińska, wietnamska, getto żydowskie, dzielnica mniejszości seksualnych, dzielnica marksistowskich spierdolin i reszta, czyli inne dzielnice gdzie można żyć normalnie.

W każdym bądź razie ja chciałem tylko pokazać, że Korwin mówi jedno („nie odwołujmy się do ludzi, lecz organizacji tego przez złodziejskie państwo”) a w końcu jest tak jak chciał Wipler
Wipler robi to co ma robić. Jest to obrzydliwe. Pisałem wcześniej, że na tym polega demokracja, czy nam to się podoba czy nie. Pretensje nie do Wiplera, a do demokracji.

workingclass

Well-Known Member
2 135
4 154
Tak zgadza się - przepływ swobodny ludzi to wcale nie domyślne prawo człowieka w anarchokapitalizmie.

Tam nie ma publicznej przestrzeni o jednolitych prawach - więc nie obędzie się bez tego, że niektórych regionach niektórzy nie będą mile widziani.

A propos, to ile razy Cie wyjebali z tego forum a ty i tak tu przylazles z powrotem?

alfacentauri

Well-Known Member
1 164
2 183
To była zwykła kolektywna kradzież.
Takie były prawa. Była tam wtedy własność prywatna, ale było też sporo kolektywizmu i za ten kolektywizm uważam też to, że osiedlenie się gdzieś zależało od zogdy miejscowych. Jest to w każdym bądź razie ciekawa sprawa, ale jest to inny temat i może wkrótce założę nowy wątek o tym i napiszę coś dłuższego.

kr2y510 napisał:
No to będzie super. Jak sobie sami wybudują, to będzie to ich dzielnica, albo nawet całe miasto.
Ale to będzie islamska dzielnica, a protest jest przeciwko takiej!

kr2y510 napisał:
To nabywca mieszkania, domu, czy czegokolwiek, nabywając mieszkanie, czy dom, zgadza się na zwyczaje panujące w okolicy i nie może innym narzucać ich zmian.
Porównaj to do kwestii palenia papierosów w bloku. Było w innym wątku.
Poszukam to o fajkach. W każdym bądź razie to chyba na własnym terenie ktoś powinien decydować jakie tam są zwyczaje a nie sugerować się tym co w okolicy, jeśli bezpośrednio nie wpływa to cudzą własność.

kr2y510 napisał:
Wipler robi to co ma robić. Jest to obrzydliwe. Pisałem wcześniej, że na tym polega demokracja, czy nam to się podoba czy nie. Pretensje nie do Wiplera, a do demokracji.
Nikt mu nie każe. Może robić co chce i jak widać to on ma teraz władzę w partii.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 739
Ale to będzie islamska dzielnica, a protest jest przeciwko takiej!
Ale w nowym miejscu.

Poszukam to o fajkach.
Jest np. tu: https://libertarianizm.net/threads/...kodliwosci-biernego-palenia.5182/#post-158989

W każdym bądź razie to chyba na własnym terenie ktoś powinien decydować jakie tam są zwyczaje a nie sugerować się tym co w okolicy,
Dzielnica, to nie domy i mieszkania, to także publiczne (niczyje) ulice, których nikt nie może zawłaszczać, a tym bardziej narzucać tam swojego prawa innym.

Nikt mu nie każe.
Bo sam wie co ma robić. Właściwy człowiek na właściwym miejscu.

Może robić co chce i jak widać to on ma teraz władzę w partii.
Dzięki temu że on ma władzę, to inni jej nie mają. A JKM ma zaufanie do niego, więc jest dobrze.

workingclass

Well-Known Member
2 135
4 154
Chyba w akapie właściciele mogą byc kapryśni. I mieć kaprys wyjebac kogoś ze swojej własności. Czy masz inne zdanie na ten temat?

OP
OP
WnusioPinoczeta

WnusioPinoczeta

Dawniej "Arturek"
665
1 499
Chyba w akapie właściciele mogą byc kapryśni. I mieć kaprys wyjebac kogoś ze swojej własności. Czy masz inne zdanie na ten temat?
Mogą też mieć poczucie humoru - a ja też takowe mam - więc uznałem takiego bana (za przytoczenie mojej historii z czata) za żart.
Dowodem na to może być też to, że nadal tutaj jestem mimo iż każdy mod i admin wie kim jestem i że to nowe konto.

libertarianin.tom

akapowy dogmatyk
2 703
7 121
(Socjalistyczni "libertarianie" z tego forum po przeczytaniu tego pewnie już pakują walizki i idą na forum młodych socjalistów tam gdzie ich miejsce)

Sa tu tacy?

Dzielnica, to nie domy i mieszkania, to także publiczne (niczyje) ulice, których nikt nie może zawłaszczać, a tym bardziej narzucać tam swojego prawa innym.

Ja w sumie nie do konca rozumiem na czym mialyby polegac takie "publiczne" ale nie panstwowe ulice/drogi w akapie. Znaczy sie kazdy mialby prawo po nich chodzic?
Ale kto by je w takim razie betonowal/asfaltowal/naprawial etc.? Osobiscie zawsze wyobrazalem sobie, ze drogi beda prywatne i bedzie wiele drog prowadzacych do tych samych punktow (czyli de facto, w akapie bylaby duza roznorodnosc drog i wlascicieli, tym samym przeplyw ludzi bylby latwiejszy niz teraz, bo skoro jest rynek na zmienianie zamieszkania to i pojawi sie podaz latwo dostepnych drog).

workingclass

Well-Known Member
2 135
4 154
Oczywiście że może mieć kaprys - zarówno jak może mieć kaprys, aby nie umieścić w regulaminie pkt zabraniającemu ponownej rejestracji osobie zbanowanej.
https://libertarianizm.net/threads/regulamin-forum-libertarian.4725/
Ale ja mam to gdzies czy ty byłeś zbanowany i jestes tu z powrotem czy nie. Tylko widzę, ze co innego piszesz a co innego robisz. Jestes wyjebany z jakiegoś miejsca a potem bez poszanowania zdania właściciela wpierdalasz sie tam znowu. (Tak zgadza się - przepływ swobodny ludzi to wcale nie domyślne prawo człowieka w anarchokapitalizmie.
)

Do góry Bottom