Wkurzające newsy z rana

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
W całym autobusie nikt nie zareagował, tylko wszyscy jak pizdy zaczęli spieprzać i dopiero, kiedy trzech podludzi wysiadło, to zadzwonili po policję. To jest naprawdę cywilizacja tchórzy, dziwić się, że Putin i jacyś kozojebcy z Bliskiego Wschodu pogardzają Europą, przecież ci pasażerowie mieli przewagę liczebną! Ludzie są nauczeni od małego, że nic samemu nie można, tylko trzeba dzwonić na policję.
To ONI do tego doprowadzili. Jak masz do czynienia z większym, to musisz mu wyjebać z kosy, jak mu wyjebiesz z kosy to zawsze tracisz więcej niż ten skurwysyn. System działa. Bandyci w tym systemie mają niższe kary, niż ci co sami próbują się bronić lub bronią innych. Za komuny, jak w autobusie lub pociągu ktoś zaczął dymić, to dostawał wpierdol. Pod koniec Stanu Wojennego, napierdalanie złodzieja złapanego na gorącym było na porządku dziennym. Pały nie interweniowały, bo się bały.
Ten proces cwelenia ludzi i bastardyzacji cywilizacji, zaczął się od rządów stalinowskiego bęcwała Mazowieckiego.

Piter1489

libnetoholik
2 072
2 035
Dokładnie tak jak w tym filmie :).

A na serio, to kapuję o co ci chodzi, też się zacząłem teraz zastanawiać "a co jakby nikt mi nie pomógł i dostałbym wpierdol", "a co jakby mieli noże?". Nie wiem, wydaje mi się, że mężczyzna powinien mieć w sobie taki instynkt, że jak widzi, że jest okazja do bitki w słusznej sprawie, to jest do tej bitki skory, przynajmniej kiedyś tak było, a teraz jakby ta naturalna agresja w ludziach zanikła. To chyba problem naszej cywilizacji, staliśmy się rurkowcami, których celem jest tylko przeżycie :).

Po prostu wydaje mi się to strasznie popierdolone, że dwóch gości i jedna dziewczyna szarpią faceta, a cała reszta ludzi, którzy wszyscy razem mogliby ich obezwładnić siedzi i udaje, że nic się nie dzieje albo ucieka, to jest dziwne. Mam nadzieję, że miałbym odwagę wstać i porządnie przypierdolić kolesiowi zajętemu biciem niewidomego, a inni poszliby za moim przykładem, inaczej to chyba straciłbym część szacunku do samego siebie, taki już jestem, a mówią, że liby to aspergery ze znieczulicą :(.

Ty kawador powinieneś zareagować, bo z tego co widziałem jesteś groźny w starciu bezpośrednim ;).

PS:

Według prawideł psychologii społecznej, gdybym wytypował ze dwóch kolesi do pomocy ("ty i ty, bierzemy się za tych podludzi"), to powinni się zgodzić i mi pomóc, ciekawe jak by było w praktyce :).

Cptkap

Well-Known Member
701
3 229
Parę/paręnaście lat temu w telewizorni pokazywali news ze sprawy, gdzie starszy pan zareagował pomocą kobiecie, której złodziej wyrwał torbę. Ten pan podłożył nogę uciekającemu złodziejowi, ten się wyjebał na jakieś pręty i zginął (jeśli dobrze pamiętam)

Zapadł skazujący wyrok na starszego pana o nieumyślne spowodowanie śmierci, czy coś podobnego.

Ten pan szlochał mówiąc do kamery: "Już nigdy w życiu nikomu nie pomogę! Wolę być oskarżony o nieudzielenie pomocy, niż o spowodowanie śmierci!"

I prawdę mówiąc też pewnie bym w tej sytuacji uciekał. Nie ze strachu przed nastolatkami, ale przed tym, co mi państwo może zrobić za próbę udzielenia pomocy.

Ostatnia edycja:

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 790
Tacy też swoją egzystencję powinni zakończyć na Dniu Sznura...

"Rz": Ludzie składają coraz więcej donosów do urzędów skarbowych. Nawet 50 tys. było ich w zeszłym roku
osi, PAP
29.05.2014 , aktualizacja: 29.05.2014 06:39

Rośnie liczba donosów do urzędów skarbowych. Najczęściej donoszą sąsiedzi i rodzina - czytamy w "Rzeczpospolitej". Urzędnicy skarbowi otrzymali ich w zeszłym roku nawet 50 tys. - pisze dziennik.

Gazeta ocenia, że w ubiegłym roku od izb skarbowych i podległych im urzędów mogło trafić aż 50 tys. donosów, w tym zdecydowana większość anonimów. Dotyczą one m.in. niezgłoszonego najmu nieruchomości, niezarejestrowanej firmy, zatrudniania pracowników bez zawierania umów.

Każdy donos musi być sprawdzony. Pocieszające jest to, że w zdecydowanej większości przypadków osoby oczerniane okazują się uczciwe.

... nawet jeszcze przed tymi, co poszli do wyborów...

Aterlupus

Well-Known Member
474
971
Każdy donos musi być sprawdzony.
Naprawdę? Jak złoże anonimowy donos na paru kierowników US, pana premiera, komendanta lokalnej jednostki policji i Adama Michnika to urząd każdego z nich rzetelnie sprawdzi? Równość obywateli wobec prawa w III RP nigdy nie przestanie mnie zadziwiać.

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Osoba składająca wolicjonalny donos do skarbówki - niezależnie od motywacji i relacji z ofiarą tej zbrodni - aktywnie i świadomie współdziała z mafią, a co za tym idzie, dopuszcza się na ofierze donosu zbrodni ze szczególnym okrucieństwem. Za kolaborację z fiskusem należy się bezwzględnie kara śmierci! Donos do US jest wg mnie równoznaczny z bestialskim mordem. Nigdy nie zmienię zdania w tej kwestii. Z taką mendą normalni ludzie, nie takie internetowe gieroje jak ja, rozprawiliby się jak z patroszoną świnią. Ubój rytualny na donosicielu!

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 145
comment_obsP38dfJFqjU6EdHd0wfpdPtrXEaYyb.jpg

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 790
Się wykazali...

Współzałożyciel serwisu Pirate Bay zatrzymany. Pomogła polska policja
apa
01.06.2014 , aktualizacja: 01.06.2014 12:50
Peter Sunde, jeden z trzech założycieli serwisu do wymiany plików Pirate Bay, został aresztowany w Szwecji po dwóch latach poszukiwań przez Interpol. W poszukiwaniach pomogła polska policja - namierzyli go, bo Sunde miał dziewczynę w Gdańsku - podają szwedzkie media.

Peter Sunde został aresztowany w Szwecji. Rzeczniczka tamtejszej policji nie podaje jednak szczegółów zatrzymania. Podkreśliła jednak, że swój wkład miała też polska policja. Peter Sunde, który ukrywał się w Berlinie, sporo czasu spędzał w Gdańsku, gdzie miał dziewczynę. Peterowi Sunde grozi 8 miesięcy więzienia i wysoka grzywna - podaje serwis expressen.

Prowadzony przez trójkę młodych Szwedów serwis The Pirate Bay był jedną z największych na świecie bram do pirackich filmów, muzyki, gier i oprogramowania. Nie przechowywał na swoich serwerach nielegalnych materiałów, ułatwiał jednak ściąganie muzyki i filmów z internetowych sieci wymiany plików P2P, pozwalając użytkownikom publikować na nie odpowiednie "namiary". W 2009 roku twórcy strony zostali oskarżeni o ułatwianie naruszania praw autorskich.

648
1 212
Prowadzony przez trójkę młodych Szwedów serwis The Pirate Bay był jedną z największych na świecie bram do pirackich filmów, muzyki, gier i oprogramowania. Nie przechowywał na swoich serwerach nielegalnych materiałów, ułatwiał jednak ściąganie muzyki i filmów z internetowych sieci wymiany plików P2P, pozwalając użytkownikom publikować na nie odpowiednie "namiary". W 2009 roku twórcy strony zostali oskarżeni o ułatwianie naruszania praw autorskich.
Dlaczego tu jest użyty czas przeszły? Przecież TPB nadal działa i ma się świetnie.

inho

Well-Known Member
1 635
4 516
via wykop: http://logistyka.pb.pl/3716412,88236,solaris-wygral-z-chinczykami

Krajowa Izba Odwoławcza unieważniła wybór chińskiej firmy BYD Auto na dostawcę 10 autobusów elektrycznych dla Miejskich Zakładów Autobusowych w Warszawie (MZA). Polski Solaris twierdził, że były oferowane po cenie dumpingowej.

- Na podstawie zgromadzonego materiału dowodowego, izba uznała, że wykonawca (BYD – red.) wezwany do złożenia wyjaśnień w zakresie oferowanej ceny, złożył wyjaśnienia niepotwierdzające, że jego cena nie jest rażąco niska – uzasadniał decyzję Andrzej Niwicki, przewodniczący składu orzekającego.

Do MZA wpłynęły tylko dwie oferty. Zwyciężyła chińska firma BYD Auto z ceną 15,6 mln zł netto. Solaris złożył ofertę na 21,9 mln zł netto. Bezpośrednio po ogłoszeniu przetargu rynek szacował, że będzie on wart 25-30 mln zł netto.

:(

Szynka

Złota szynka wolnego rynku.
1 209
2 055
Podejrzewałem, że na wykopie odezwą się podludzie o iq mojego kubka do herbaty i nie zawiodłem się:
k!@?a, chodzisz w taiwańskich kapciach, dzwonisz przez koreański telefon, jeździsz niemieckim samochodem (a widział kto kiedy Niemca w Polonezie? xD), komputer amerykański i dziwić się potem że nie ma pracy. A do tego prawie wszystko co było polskie teraz jest w łapach wielkich światowych koncernów, Wedel czy Prince Polo, zakłady Stara w Starachowicach + Zmarnowane Stocznie w Szczecinie i Gdańsku, a Korea buduje Maerski. itp. itd. Wpuściliśmy wszelkiego rodzaju Caerffoury, Auchany, Jeronimo Martins i kasa wylatuje za granice. Potem się wszyscy k!@?a dziwią, dlaczego zarabiam 1500zł na umowę zlecenie. Albo musze jechać za granice zarabiać kasę po 3 fakultetach sortować k!@?a parówki w UK? Obudźcie sie k!@?a, jesteśmy Chinami europy, tanią polską siłą roboczą. I jeśli dalej będziemy wybierać wszystko inne tylko nie swoje to będzie jeszcze gorzej. To my powinniśmy być na tyle dobrym producentami aby swój towar sprzedawać na świat a nie k!@?a chińskie gówniane autobusy kupować, pewnie tak samo dobre jak chińskie skutery ;)
Panowie, gdybyśmy patrzyli właścicielom sklepów do paszportu, to nasz kraj byłby mlekiem i miodem płynący, a każdy by miał pensję 10k pln.

military

FNG
1 766
4 727
Nie rozumiem tego przekonania, że jak coś jest polskie, to jest droższe, ale jest jednocześnie... tańsze... bo dzięki temu kupujący... będzie bogatszy...? To chyba ma jakiś z wiązek z wiarą w podatki - wszyscy płacą = wszyscy się bogacą. No ale trzeba mieć mózg nieźle zjebany żeby dostrzegać logikę w takim rozumowaniu.

Do góry Bottom