tomislav
libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
- 4 777
- 13 003
Znów to samo: wyrok niezawisłego sądu. Dla mnie jak zawsze: niezawisły tzn. taki, który jeszcze nie wisi.
Zapadł wyrok sądu I instancji w sprawie wykładu tow. Baumana. Za "raz sierpem, raz młotem czerwoną hołotę" i "precz z komuną" bezwzględna odsiadka od 20 do 30 dni plus grzywna.
http://wpolityce.pl/spoleczenstwo/1...zyjemy-w-wolnej-polsce-czy-moze-mamy-1953-rok
Sędzia Chodkowski zszokował słowami, że ideowe wybory Zygmunta Baumana z lat 1945-1953 nie dają obwinionym i komukolwiek „żadnej legitymacji do kreowania nienawiści wobec tych, których postaw i wyborów oni nie akceptują”.
Zapadł wyrok sądu I instancji w sprawie wykładu tow. Baumana. Za "raz sierpem, raz młotem czerwoną hołotę" i "precz z komuną" bezwzględna odsiadka od 20 do 30 dni plus grzywna.
To byłoby śmieszne, gdyby nie było przerażające.No ważne, ważne, bo jak wrzucisz plastik do worka z mokrymi, to potem już tego nie posortujesz przed wrzuceniem do kontenera. Więc będą musieli się babrać w twoich śmieciach. Jakby u mnie chcieli, zawsze mogę wrzucić zużyte pieluchy do głównego kosza, i to tak, żeby zawartość wypłynęła. I niech grzebią.
To byłoby śmieszne, gdyby nie było przerażające.
Po zabiciu kilku strażników będzie można mnie uznać za porządnego obywatela? Sortowanie śmieci, panie władzo!