Wkurzające newsy z rana

military

FNG
1 766
4 727
Nie no, bez przesady, to jest przecież definicja dyskryminacji: "nierówne traktowanie osób, grup, państw. Najczęściej ma podłoże rasowe, etniczne, religijne, społeczne". Dyskryminował, owszem, ale raz, że nikomu nie stała się przez to krzywda, dwa, że to oni prosili go o usługę, której wykonywać wcale nie musiał, trzy - kogo to obchodzi?, i cztery - no kurna, on użył kolejnego mocarnego argumentu lewaków ("wolność wyznania" uprawniająca do wszystkiego w imię religii), więc komuś tam w etatystycznym świecie właśnie powinna wybuchać głowa.

Jakby podciągnąć argument do absurdu, można by pójść do knajpy, zagadać do dziewczyny "dasz mi dupy?", a jak odmówi, zapytać czemu. "Bo jesteś..." - cokolwiek powie, będzie to dyskryminacja ze względu na ten właśnie czynnik. Brzydki? Chamski? Odpychający? Taki już jestem, taki się urodziłem, nie możesz mnie dyskryminować ze względu na to! Pozwać i (nomen omen) dochodzić w sądzie prawa do ruchania.

pampalini

krzewiciel słuszności
Członek Załogi
3 585
6 855

pampalini

krzewiciel słuszności
Członek Załogi
3 585
6 855
Hahaha, o kurde. :D Dobra, nie kasuję posta, niech zostanie jako przestroga na przyszłość, żeby czytać, co się wrzuca.

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 872
12 259
Te żarty są bardzo, hmm, realne. Chyba rok temu czytałem o pomyśle wprowadzenia tablic rejestracyjnych i obowiązkowego OC dla rowerów. Pierwsze co sobie pomyślałem to "Kurde, dopiero teraz na to wpadli?", chwilę później "Trolololo, przecież jest 1 kwietnia". Tymczasem tydzień później okazało się, że to wcale nie był dowcip:
http://moto.pl/MotoPL/1,90109,11511998,Badanie_techniczne_dla_rowerow_obowiazkowe.html
a sam pomysł powraca niczym bumerang:
http://www.gazetawroclawska.pl/arty...-przywrocmy-karty-rowerowe,id,t.html?cookie=1

W rzeczywistości, która spowodowałaby opadnięcie kopary u Barei, nigdy nie nie ma się pewności co jest realne,a co jest tylko fantasmagorią. Zazwyczaj wydaje się, że 1 kwietnia trwa cały rok.

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Military, czyli nigdy nie będzie wielkiego żarcia jak w USA, gdzie podchodzisz, płacisz stawkę ryczałtem i wpierdalasz ile możesz, lecz bez podziału ze współbiesiadnikiem. Nawet jeśli to dowcip, to tylko dziś, ale za kilka miesięcy... za kilka lat...

inho

Well-Known Member
1 635
4 516
Nie wiem, czy to żart, ale przeczytałem, że dzisiaj Unia głosuje nad rozmiarem talerzy i wielkością porcji w restauracjach. Żebyśmy się nie przeżerali.

Kurwa, w jakim świecie my żyjemy, skoro nie wiadomo, czy takie rzeczy to dowcipy na pierwszego kwietnia.
Jestem prawie pewien, że w USA już obowiązują gdzieniegdzie takie przepisy.

Zajrzałem na dzisiejszy rozkład prac UE i na pierwszy rzut oka nie ma nic w tym temacie. Za to mają się zajmować m.in. kwestią importu ryżu z Bangladeszu oraz głośnością pojazdów na drogach. Najlepsze jest to, że ogólnie chcą ograniczyć decybele ale jednocześnie chcą wprowadzić jakieś obowiązkowe sygnały dźwiękowe dla samochodów elektrycznych i hybryd żeby ślepi oraz głuPi nie wchodzili pod nadjeżdżające pojazdy. ;)

father Tucker

egoista, marzyciel i czciciel chaosu
2 337
6 521
wiadomość, od razu z komentarzem:

1396555350_by_chemiluminescence_600.jpg

Pauson

New Member
19
12
Gwoli ścisłości to kapsaicyna to nie smak, czyli też nie zapach. Jako środek drażniący to raczej delikatna wersja ataku chemicznego.

Xynoslav

Paleoagentarianin, Transferysta
229
408
Kapsaicyna odpowiada za ostrość smaku, skoro ludzie wyczuwają kapsaicynę, a nie np chilli to najwidoczniej mają tam syntetyki. ;)

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Kiedy plastikowa pacynka w mainstreamie ogłasza takie wieści, wiedz, że chodzi o wywołanie strachu wśród ludzi. Klasyka straszenia mafią skarbową, choć niektórzy mogą to odebrać jako zwrócenie uwagi na problem. Puścisz po kablach info, że "fiskus rozpoczyna polowanie" (nagminna praktyka onetu, wp.pl i innych ścieków) i ludzie dwa razy zastanowią się nad taką czy siaką decyzją. Podtrzymywanie strachu to jedna z głównych ról mediów.

Trigger Happy

Mądry tato
Członek Załogi
2 946
957
Informujemy, że w związku z brakiem jasnej interpretacji przepisów prawnych wynikających z Ustawy o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi, podjęliśmy decyzję o wstrzymaniu sprzedaży alkoholu z wykorzystaniem serwisu Tesco Ezakupy. Ustawa sprzed trzydziestu lat nie przewidywała takiej formy sprzedaży. Dziś kwestia ta dotyka wielu przedsiębiorców prowadzących swoją działalność z wykorzystaniem Internetu. Jednym z celów ustawy jest przeciwdziałanie sprzedaży alkoholu osobom niepełnoletnim i nasz model całkowicie spełnia te warunki. Zależy nam na przedyskutowaniu tej kwestii z odpowiednimi organami i wypracowaniu takiego rozwiązania, które jasno zdefiniuje kwestię sprzedaży z wykorzystaniem Internetu.

Tesco.pl

Do góry Bottom