Wkurzające newsy z rana

military

FNG
1 766
4 727
http://prawonadrodze.org.pl/sad-bezprawnie-wydalil-publicznosc-z-rozprawy/

Kolesia od filmowania straży miejskiej i wytykania jej bezprawnych działań oskarżyli o potrącenie pani komendant straży. Kiedy samochód kolesia nie poruszał się. Facet miał uruchomioną kamerę i wszystko nagrał, więc jest szansa, że sprawa skończy się dla niego pomyślnie, ale wszyscy stojący po stronie "prawa" robią wszystko, aby proces utrudnić, zataić, zmanipulować.

Słowem: normalka. Teraz trzeba wszędzie łazić z włączoną kamerą, bo a nuż oskarżą cię o morderstwo.

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 153
Tak oto rząd ocenia skutki swoich planowanych działań (czyli zmian budżetowych):

971892_4510918549691_1443154633_n.jpg

Ja bym to zawarł w jednym punkcie: "Będzie zajebiście, no."

adkorzen

Well-Known Member
190
354
W 4 punkcie im się chyba szyk zdania pomylił. Powinno być tak:
"dzięki wprowadzeniu projektowanych przepisów uda się uniknąć nadmiernego ograniczenia [nadmiernych] wydatków budżetu państwa"

simek

Well-Known Member
1 367
2 122
To chodzi o tą obecną nowelizację budżetu? Jakim cudem obniżenie wydatków państwowych(bez równoczesnej obniżki podatków, czyli bierzemy tyle samo, ale wydajemy mniej) może mieć pozytywny wpływ na rynek pracy, rozwój regionalny? Ciekawa sprawa, bo jakby nowelizacja była in plus przy wydatkach to na pewno wpisaliby, że dzięki tej dodatkowej kasie rozwój będzie szybszy, dla nich jeden chuj - mniej kasy, więcej kasy, wszystko co władza robi przynosi pozytywne skutki.

military

FNG
1 766
4 727
Dobre - wpływ na wszystko: pozytywny wpływ. Jakieś uzasadnienie? Załączone badania? Symulacje? Nie? Ani jednej?

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 872
12 259
Nowelizacji budżetu chyba jeszcze nie ma, to element uzasadnienia do zmiany ustawy o finansach publicznych polegającej na "czasowym" wyłączeniu stosowania progów ostrożnościowych do zadłużenia publicznego.

simek

Well-Known Member
1 367
2 122
Aaaa, to wszystko w porządku, chociaż mogliby napisać po prostu, że wpływ będzie pozytywny, bo nie będą musieli się liczyć z kasą, tylko można się zapożyczać na potęgę, więc problemy z kasą znikną.

T.M.

antyhumanista, anarchista bez flagi
1 412
4 448
Jak mnie wpienia ta manipulacja "Polska zablokuje". Nie ma takiego materialnie istniejącego bytu, pod tytułem Polska, który by mógł coś zablokować. Mogą to (próbować) zrobić państwowi funkcjonariusze z policji obyczajowej. A największe spustoszenie w głowach młodych (i starych) sieje właśnie propaństwowa propaganda i manipulacja.

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 872
12 259
Teoretycznie szczepienia są obowiązkowe, a Sanepid od zawsze się odgrażał, że będzie karać za brak szczepień grzywnami. Jaka jest podstawa prawna do naliczenia takiej grzywny, nie wiem i w sumie nie chce mi się szukać nawet. Wiem tylko, że w zeszłym roku przejebali jakąś sprawę przed NSA i przez jakiś czas był spokój. Natomiast to, że nie szczepi dziecka niewątpliwie może być w oczach sądu dowodem, że nie dba o dzieciaka i w ogóle .

... a komuchy wciąż się zastanawiają czemu mamy "kryzys demograficzny"...

Do góry Bottom