tolep
five miles out
- 8 576
- 15 476
Nie wiedziałem, że krowy żywią się paliwami kopalnymi.
Produkcja żywności zwierzęcej wymaga wielokrotnie więcej energii. A energia bierze się ze spalania glukozy.
C6H12O6 + 6O2 → 6CO2 + 6H2O
Nie wiedziałem, że krowy żywią się paliwami kopalnymi.
A glukoza skąd ma w sobie węgiel?Produkcja żywności zwierzęcej wymaga wielokrotnie więcej energii. A energia bierze się ze spalania glukozy.
C6H12O6 + 6O2 → 6CO2 + 6H2O
U mnie w okolicy w oddziale wszystkie babska tak wyglądają. A na dodatek pod kopułą rzygi ze zwojów. Żółtek to nie jadło nigdy chyba tylko manne tonami .... No nie szło nic załatwić taki tam burdelZłodziejskie pasożyty z ZUS-u chcą od najmłodszych lat prać ludziom mózgi. Szkoła w służbie państwa! Zawsze i wszędzie!
http://biznes.onet.pl/wiadomosci/ed...ach-spolecznych-do-podstawy-programowe/tqmh15
"Zakład Ubezpieczeń Społecznych pracuje nad kształceniem młodych ludzi w zakresie wiedzy o ubezpieczeniach społecznych. Już ponad 50 tys. uczniów szkół ponadgimnazjalnych wzięło udział w projekcie edukacyjnym „Lekcje z ZUS”. Zakład na tym nie poprzestaje i prowadzi rozmowy z Ministerstwem Edukacji Narodowej oraz Ministerstwem Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej o włączeniu takich lekcji do podstaw programowych. Ok. 25 mln Polaków jest włączonych w system ubezpieczeń społecznych. Wciąż jednak niewielka jest wiedza o zasadach jego funkcjonowania, jego skali i prawach ubezpieczonych.
– Wiedza o ubezpieczeniach społecznych z punktu widzenia samego systemu powoduje, że jest on oceniany obiektywnie, a nie tylko jako pobierający składkę. Brakuje jednak podstawowej wiedzy o tym, że ta składka pobierana z mocy prawa jest gwarancją otrzymania świadczeń, o tym, że prawie 25 mln osób z mocy prawa jest włączonych w system ubezpieczeń społecznych – podkreśla Gertruda Uścińska, prezes Zakładu Ubezpieczeń Społecznych.
Braki w wiedzy dotyczą zarówno osób, które w tym systemie ubezpieczeń, jak i osób młodych, uczniów i studentów. Jak podkreśla Uścińska, pytani nie potrafią wyjaśnić, po co opłacane są składki, kto jest objęty systemem, nie wiedzą, jakie są ich prawa i jakie są skutki pozostawania poza systemem. Jej zdaniem taka sytuacja jest szkodliwa dla bezpieczeństwa socjalnego i materialnego dla samych zainteresowanych."
tow. Gertruda Uścińska - prezes ZUS-rańców.
Ta twarz NA PEWNO zachęci młodych .tow. Gertruda Uścińska - prezes ZUS-rańców.
Wywołany do tablicy odpowiadam.jeśli faktycznie to była dekomunizacja z prawdziwego zdarzenia, niech kr2y510 mnie oświeci
coś mi się zdaje że to dlatego że konie nie mają zapewnionych naturalnych warunków. w naturze nikt im nic przy kopytach nie kombinuje i jest ok. jest tu na forum jakiś znawca koni?Tyle że aby nogi konia były zaopiekowane, trzeba mu robić pedicure. Czyli strugać kopyta
Tak jestem. Znam sie tez na katastrofach lotniczych i zyciu płciowym muszek owocówek. Odpowiadam: w naturze nie maja podkow i chodza sobie tu i tam wiec im się kopyta ścieraja, podkowy z kolei sa po to aby sie im za bardzo nie scieraly na betonie.coś mi się zdaje że to dlatego że konie nie mają zapewnionych naturalnych warunków. w naturze nikt im nic przy kopytach nie kombinuje i jest ok. jest tu na forum jakiś znawca koni?
Pojawiające się w wyniku ich wprowadzenia komentarze internautów sugerują, że banany mogą zostać zastąpione przez ogórki.
Zadnego jedzenia bananow! Ach te prawaki...