[WiplerGate] Sprawa bójki Przemysława Wiplera z KNP z Policją

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 883
12 269
"Nagranie przedstawia bójkę posła Wiplera z policjantami", kurwa. Ciekawe, czy jeśli kamera złapie, że ktoś kogoś gwałci, to powiedzą, że nagranie przedstawia uprawianie seksu.
Dałem to samo w tytule - nie chcę wychodzić przed szereg przed wyrokiem w sprawie. Dla mnie z filmu niewiele wynika, jakiś ludek podłazi do gliniarzy, macha ręką, gliniarz też, później przepychanka. Jakby szedł chodnikiem, podbiegliby do niego i zaczęli pałować, to dałbym tytuł "pobicie". Film zamieszczony na stronie SE zaczyna się w momencie gdy gość już leży na ziemi, to akurat jest najmniej ciekawe, chociaż zabawnie widać totalną niekompetencję Policji, gdy 2 gliniarzy nie jest w stanie poradzić sobie z jednym podpitym kolesiem, o którym wiele można powiedzieć, ale akurat nie to, że ma budowę zawodowego zapaśnika.

pawel-l

Ⓐ hultaj
1 915
7 938
@Ciek plizzzz...
Tu nie ma żadnej bójki. Twój tytuł jest TVN24owy.
Wipler jest postawny (100 kg wagi). Ta drobna funkcjonariuszka miała go sama pokonać?

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 146
Jest materiał z konferencji.

Dla mnie sprawa była oczywista od momentu w którym przeczytałem zeznania "anonimowego świadka-taksówkarza", mówiącego: "policja użyła środków przymusu bezpośredniego", oraz zdającego relację o tym co się działo w komisariacie, do którego zawieziono Wiplera (!). Jak dla mnie - to wyjaśniło w ubiegłym roku całą sprawę

pawel-l

Ⓐ hultaj
1 915
7 938
A tu oficer z RMF24 rok temu:
Jak ustalił nieoficjalnie reporter RMF FM Roman Osica, poseł Przemysław Wipler zaatakował policjantów. Do zajścia doszło na ulicy Mazowieckiej w Warszawie. Stróżowie prawa interweniowali w sprawie bójki dwóch mężczyzn, kiedy nagle zaatakował ich były poseł Prawa i Sprawiedliwości. Sam na Twitterze napisał, że został brutalnie pobity przez policję.

Policjanci zauważyli dwóch mężczyzn awanturujących się na ulicy. Postanowili zainterweniować, jednak przeszkadzał im w tym trzeci mężczyzna, którym okazał się Przemysław Wipler. Najpierw zaczął ubliżać funkcjonariuszy a następnie ich zaatakował. Jednemu podobno rozszarpał mundur. Policjantom udało się go obezwładnić i przewieźć do szpitala, o czym poinformował dziennikarz RMF FM Roman Osica.
news_46114_1407445803_big2.jpg

Edit: More:
Według śledczych, na nagraniach z monitoringu widać i słychać jednoznacznie, że poseł używał przemocy wobec policjantów i odzywał się do nich w niecenzuralnych słowach. W prokuraturze na posła czekają dwa zarzuty - znieważenia funkcjonariuszy oraz stawiania czynnego oporu policji.

Ostatnia edycja:

Rebel

komunizm warstwowy
679
822
Dałem to samo w tytule - nie chcę wychodzić przed szereg przed wyrokiem w sprawie. Dla mnie z filmu niewiele wynika, jakiś ludek podłazi do gliniarzy, macha ręką, gliniarz też, później przepychanka. Jakby szedł chodnikiem, podbiegliby do niego i zaczęli pałować, to dałbym tytuł "pobicie". Film zamieszczony na stronie SE zaczyna się w momencie gdy gość już leży na ziemi, to akurat jest najmniej ciekawe, chociaż zabawnie widać totalną niekompetencję Policji, gdy 2 gliniarzy nie jest w stanie poradzić sobie z jednym podpitym kolesiem, o którym wiele można powiedzieć, ale akurat nie to, że ma budowę zawodowego zapaśnika.

W tym filmie od SE na początku jest fragment jak leży na ziemi, a później jest całość od przyjazdu kurew.

pawel-l

Ⓐ hultaj
1 915
7 938
I jeszcze sam minister:
„Po obejrzeniu nagrań jestem absolutnie pewny, że pan poseł Wipler nie okazywał legitymacji poselskiej” - stwierdził minister spraw wewnętrznych Bartłomiej Sienkiewicz.
W ocenie ministra, funkcjonariusze zachowali się odpowiednio. „Przekazali wszystkie dokumenty, dowody i zeznania świadków do prokuratury. Czego chcieć więcej?” - pytał w programie Moniki Olejnik.
I niech ktoś powie że kłamał!

Edit:
I jeszcze jedna funkcjonariuszka z GW. Nawet czytelnicy (komentujący) już nie akceptują tego zakłamania
http://wyborcza.pl/1,75478,16922244,Tasmy_Wiplera_w_kampanii_wyborczej__Czy_mu_pomoga_.html

Ostatnia edycja:

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 146
I jeszcze sam minister:
Po obejrzeniu nagrań jestem absolutnie pewny, że pan poseł Wipler nie okazywał legitymacji poselskiej” - stwierdził minister spraw wewnętrznych Bartłomiej Sienkiewicz.
W ocenie ministra, funkcjonariusze zachowali się odpowiednio. „Przekazali wszystkie dokumenty, dowody i zeznania świadków do prokuratury. Czego chcieć więcej?” - pytał w programie Moniki Olejnik.

Monika Olejnik: Czy pan minister widział taśmy?
Sienkiewicz: Nie. Przeprowadziłem rozmowę oraz otrzymałem dokumenty z Komendy Głównej od pana Komendanta, gdzie prosiłem o wyjaśnienia tego incydentu. Na czas zebrania tych dokumentów jestem zupełnie pewny że posłem nie okazywał legitymacji poselskiej w czasie tego incydentu. (...) Ja nie jestem od oglądania taśm, ale jestem gorącym zwolennikiem tego, żeby jak najszybciej prokuratura opublikowała nagrania z monitoringu i przecięła różne dyskusje.

http://niezalezna.pl/61144-dzialosz...wicz-bronil-policji-powolujac-sie-na-komendan

O co tu chodzi? Ktoś ma link do oryginalnego nagrania z rozmowy Sienkiewicza z Olejnik?

comment_sHnl9FgvA6B6jHX0NeQvpPkVbkc2Q5SJ.jpg

Ostatnia edycja:

tomahawk

Well-Known Member
736
1 296
W sprawie zabrała głos naczelna kurwa tego państwa:

Były policjant Jerzy Dziewulski w rozmowie z TVN 24 skomentował nagranie incydentu z udziałem posła Przemysława Wiplera.
– Pijana osoba nie ma racji, ale jeżeli jest dowód, że policjanci stosowali w nadmiarze przemoc, to przekroczyli uprawnienia. Powinniśmy mieć cały kontekst. Na tym nagraniu nie ma dźwięku. Poseł używał słów obelżywych, wiem to na pewno, wiem dokładnie co mówił. Był pijany – zaczął Dziewulski.

Zdaniem byłego policjanta Wipler stosował czynny opór. – Opór może być bierny albo czynny. Czynny - jeśli ktoś zaczyna się szarpać z policjantem. Bierny - jeśli nie wykonuje tego, co mówi policja. Jeśli policjant mówi "odejdź", to trzeba odejść. Jeżeli osoba tego nie wykona, policja może użyć siły. Poseł Wipler nie chciał odejść. Jasno trzeba jednak powiedzieć, że poseł był pijany w sztok.

Dziewulski uważa, że pijane osoby często mają „nadludzką siłę” i w związku z ich „niezwykłą wielkością agresji oraz niezwykłym podnieceniem, trzeba zastosować większą przemoc”. Były policjant zaznaczył, że zna przypadki, w których „dobrze wyszkolony i wysportowany policjant w stosunku do pijanego człowieka nie był w stanie sobie z nim poradzić”.

Nagranie z monitoringu zostało opublikowane przez "Super Express" i "Fakt".​

http://www.wprost.pl/ar/478639/Dziewulski-Wipler-byl-pijany-w-sztok-Stosowal-czynny-opor/

To, co pisałem już wcześniej. Agenci poprzebierani za dziennikarzy tvn24 rano ustalili następującą linię obrony: nie ma dźwięku, a pijany Wipler na pewno wyzywał policjantów, więc policja postąpiła słusznie. Widać, że Dziewluski trzyma się tej linie, a może to nawet on ją ustalał...

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 146
No, wiadomo.. Wszak słowa obelżywe są powodem do pałowania.
Stary ZOMOwiec Dziewulski z tym pałowaniem ma wieloletnie doświadczenie, że przypomnę:

"Działacze ursuskiej "Solidarności" chcą wystąpić o pozbawienie przywilejów emerytalnych Jerzego Dziewulskiego za udział w pacyfikacji Ursusa w stanie wojennym. Dziewulski przyznaje, że w Ursusie był, ale "tylko otwierał drzwi do hali" - pisze DZIENNIK."

http://wiadomosci.dziennik.pl/polit...ze-s-chca-zabrac-dziewulskiemu-emeryture.html

Ostatnia edycja:

Till

Mud and Fire
1 070
2 288
Nigdy nie miałem żadnych wątpliwości co do tego, że wersja Wiplera jest prawdziwa, a psy łżą jak... no psy. Każdy kto zdaje sobie sprawę z natury szkiełów (w szczególności polskich) nie miał wątpliwości... Nie mam złudzeń. Wyszło jak wyszło TYLKO dlatego bo Wipler jest parlamentarzystą. Gdyby sprawa dotyczyła normalnego człeka, to już dawno byłoby po skazującym go wyroku sądowym, a szmaciarze, którzy lubią bezkarnie znęcać się nad niewinnymi, pozostali by bezkarni.

Rebel

komunizm warstwowy
679
822
Dobra, pomyliłem się wczoraj. tvn nie przemilczało tego. okazało się że są dużo bardziej bezczelni- zaprosili dziewula.

Do góry Bottom