- Moderator
- 3 585
- 6 861
"Nagranie przedstawia bójkę posła Wiplera z policjantami", kurwa. Ciekawe, czy jeśli kamera złapie, że ktoś kogoś gwałci, to powiedzą, że nagranie przedstawia uprawianie seksu.
Dałem to samo w tytule - nie chcę wychodzić przed szereg przed wyrokiem w sprawie. Dla mnie z filmu niewiele wynika, jakiś ludek podłazi do gliniarzy, macha ręką, gliniarz też, później przepychanka. Jakby szedł chodnikiem, podbiegliby do niego i zaczęli pałować, to dałbym tytuł "pobicie". Film zamieszczony na stronie SE zaczyna się w momencie gdy gość już leży na ziemi, to akurat jest najmniej ciekawe, chociaż zabawnie widać totalną niekompetencję Policji, gdy 2 gliniarzy nie jest w stanie poradzić sobie z jednym podpitym kolesiem, o którym wiele można powiedzieć, ale akurat nie to, że ma budowę zawodowego zapaśnika."Nagranie przedstawia bójkę posła Wiplera z policjantami", kurwa. Ciekawe, czy jeśli kamera złapie, że ktoś kogoś gwałci, to powiedzą, że nagranie przedstawia uprawianie seksu.
Jak ustalił nieoficjalnie reporter RMF FM Roman Osica, poseł Przemysław Wipler zaatakował policjantów. Do zajścia doszło na ulicy Mazowieckiej w Warszawie. Stróżowie prawa interweniowali w sprawie bójki dwóch mężczyzn, kiedy nagle zaatakował ich były poseł Prawa i Sprawiedliwości. Sam na Twitterze napisał, że został brutalnie pobity przez policję.
Policjanci zauważyli dwóch mężczyzn awanturujących się na ulicy. Postanowili zainterweniować, jednak przeszkadzał im w tym trzeci mężczyzna, którym okazał się Przemysław Wipler. Najpierw zaczął ubliżać funkcjonariuszy a następnie ich zaatakował. Jednemu podobno rozszarpał mundur. Policjantom udało się go obezwładnić i przewieźć do szpitala, o czym poinformował dziennikarz RMF FM Roman Osica.
Według śledczych, na nagraniach z monitoringu widać i słychać jednoznacznie, że poseł używał przemocy wobec policjantów i odzywał się do nich w niecenzuralnych słowach. W prokuraturze na posła czekają dwa zarzuty - znieważenia funkcjonariuszy oraz stawiania czynnego oporu policji.
Dałem to samo w tytule - nie chcę wychodzić przed szereg przed wyrokiem w sprawie. Dla mnie z filmu niewiele wynika, jakiś ludek podłazi do gliniarzy, macha ręką, gliniarz też, później przepychanka. Jakby szedł chodnikiem, podbiegliby do niego i zaczęli pałować, to dałbym tytuł "pobicie". Film zamieszczony na stronie SE zaczyna się w momencie gdy gość już leży na ziemi, to akurat jest najmniej ciekawe, chociaż zabawnie widać totalną niekompetencję Policji, gdy 2 gliniarzy nie jest w stanie poradzić sobie z jednym podpitym kolesiem, o którym wiele można powiedzieć, ale akurat nie to, że ma budowę zawodowego zapaśnika.
I niech ktoś powie że kłamał!„Po obejrzeniu nagrań jestem absolutnie pewny, że pan poseł Wipler nie okazywał legitymacji poselskiej” - stwierdził minister spraw wewnętrznych Bartłomiej Sienkiewicz.
W ocenie ministra, funkcjonariusze zachowali się odpowiednio. „Przekazali wszystkie dokumenty, dowody i zeznania świadków do prokuratury. Czego chcieć więcej?” - pytał w programie Moniki Olejnik.
Dominika Wielowieyska napisał:Prosta zasada: nie atakujesz policjantów i nie kopiesz.
I jeszcze sam minister:
„Po obejrzeniu nagrań jestem absolutnie pewny, że pan poseł Wipler nie okazywał legitymacji poselskiej” - stwierdził minister spraw wewnętrznych Bartłomiej Sienkiewicz.
W ocenie ministra, funkcjonariusze zachowali się odpowiednio. „Przekazali wszystkie dokumenty, dowody i zeznania świadków do prokuratury. Czego chcieć więcej?” - pytał w programie Moniki Olejnik.
nie można... trzeba!!!A strzelać można?