[WiplerGate] Sprawa bójki Przemysława Wiplera z KNP z Policją

tomahawk

Well-Known Member
736
1 296
O, super, że do tego dotarli i opublikowali, wiadomo jak się nazywa policjantka-pałowniczka: Beata Jung.
I to ona jest jako pokrzywdzona! Hahaha.
Oskarżony: Przemysław Janusz Wipler
Pokrzywdzony: Piotr Jakubowski, Beata Jung
Świadkowie: Piotr Jakubowski, Beata Jung, Krzysztof Kipan

Czy ten Krzysztof Kipan to ten tajniak, co udawał taksówkarza-świadka i ze zmienionym głosem opowiadał w tvnie, jak Wipler brutalnie bił policjantów?

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 147
Co ten Wilk pierdoli?

comment_f7h2qOEux0h2QYPoGFSoJMkvkfeuUx0N.jpg

Staszek Alcatraz

Tak jak Pan Janusz powiedział
2 794
8 471
Agent Wilk się odezwał?
Trafiłem na taki komentarz na Wirtualnej Polsce pod artykuł o Wiplerze:

No to jeszcze raz zamieszczam ten komentarz. Pytanie do redakcji- dlaczego o godzinie 13.40 zielonych łapek pod artykułem było ok.800, a czerwonych 70 by po odświeżeniu strony po kilkunastu ledwie minutach ilość zielonych łapek była taka sama, a czerwonych przybyło ponad tysiąc?

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 147
Agent Wilk się odezwał?

Ciągle cierpi na ból dupy za odwołanie go z kandydatury na prezia Warszawy. Zobaczcie jaką kampanię kręci Wipler odkąd dostał kandydowanie (pomijając tą zawieruchę z ujawnianiem taśm). Łazi po ulicach Warszawy, codziennie roznosi ulotki, robi konferencje, nagrywa filmy na vblogu oraz prezentuje swoje postulaty gdzie się tylko da.
A takie oburzanie się niczym mały gówniarz bo kolega partyjny będzie mógł się oczyścić z robienia z niego szmaty przez rok czasu jest naprawdę w cholerę żałosne.

Jeśli dalej będzie taki uszczypliwy i złośliwy, to niech lepiej faktycznie spierdala z KNP.

Przypominam, że on kandyduje NADAL do rady miasta Warszawa. Czy miał jakieś spotkania z wyborcami w terenie? Bo ja nie słyszałem i nie widziałem go na żadnej konferencji ni razu..

Till

Mud and Fire
1 070
2 288
Moderatorzy na WP "poprawiają" liczbę like'ów wybranych komentarzy:

Podobne zjawisko zobaczyłem na stronie wyborczej. Dominowały komentarze prowiplerowskie (choćby w stylu: "nie znoszę wiplera, ale to bandytyzm"). Pod innym artykułem na ten sam temat zaś typowo żulersko-zadaniowe.

tomahawk

Well-Known Member
736
1 296
Już się kurwa znaleźli wielbiciele państwowej knagi, kurwa legaliści w dupę kopani. Oto kilka postów z facebooka Korwina:

"Tomasz Stolat: skoro podskakiwal to jak mieli zareagowac. Policja powinna reagowac wlasnie tak."

"Katarzyna Michalak: Miałam dobre zdanie o KNP ale widzę że promujecie pijaków i ludzi którzy nie potrafią wykonać poleceń funkcjonariusza na służbie. Mógł stać gdzie stał, policja nie jest od użerania się z pijakami, należało mu się."

"Jacek Kremer: Ten człowiek psuje Pański wizerunek. Nie ma on cywilnej odwagi i elementarnej uczciwości aby przyznać się do błędu jakim był atak na policjantów. Próbuje teraz odwracać "kota ogonem" i zgrywa się na pokrzywdzoną ofiarę. Ale prawda jest zupełnie inna... Ten filmik z monitoringu przedstawiający "agresję policji" to tylko wycinek wszystkich wydarzeń. Został potraktowany dokładnie adekwatnie do swojego zachowania. Policja miała pełne prawo do tego typu interwencji."

"Marcin Frankiewicz: Mam nadzieję że pan poseł otrzyma odpowiedny wymiar kary jak zawsze policja pierwsza bije i taka osoba na prezydenta stolicy wstyd pozdrawiam"

"Ekskluzywny Menel: Wipler przyznałbyś się że poprostu po alkoholu Ci odjebało a nie kurwa udajesz swietego i powinni CI jeszcze dwa razy wpierdolic tymi pałami mocniej !"

Autorzy tego typu postów to zapewne płatne trolle, ale cześć to kuce-legaliści i jebane dewotki.

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 147
Niesioł zawsze na straży porządku :)

To jakieś brednie. Policja bardzo dobrze się zachowała. Zakuła w kajdanki awanturnika, zaprowadziła na izbę wytrzeźwień i słusznie nagroda się należy policji - powiedział Stefan Niesiołowski, poseł PO na antenie Superstacji, komentując sprawę nagrania posła Przemysława Wiplera.

- Ja sobie nie przypominam, żeby poseł Mazowiecki leżał o czwartej rano pod nocnym klubem, ani poseł Geremek, ani poseł Chrzanowski machał nogami, szarpał się z policją - stwierdził Niesiołowski.

Dodał, że najnowsze nagranie „w najmniejszym stopniu nie zmywa kompromitacji z posła Wiplera.”
- O czwartej rano prawdopodobnie pijany leżał pod nocnym klubem, czy spał - awanturował się z policją - powiedział parlamentarzysta PO.

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,ti...015945,wiadomosc.html?ticaid=113c19&_ticrsn=3

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 748
Ja bym na miejscu JKM odpowiedział tym trollom, że niech spadają ssać gałę PO bo oni i tak na KNP nie głosują.

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 503
Bardzo ważna rola takich zdarzeń: doskonale odsiewają porządnych ludzi od obcych. Kiedy zaczyna się ujadanie, wtedy na rzeczywistość nakłada się filtr i widać w wielkim kontraście who is who.

Fala oburzenia będzie wzbierać i coraz trudniej opadać, każde kolejne zdarzenie będzie ją podbijać. Narzędzia monitoringu, kamery, technologia - będzie utrwalać coraz więcej i w końcu doprowadzi do pęknięcia kolejnej skorupy.

Najlepsze jest to, że technologia śledzenia obraca się przeciw tym, którzy chcą śledzić. Boją się nagrywania, telefonów, kamer, drukarek, komputerów. Strach jest dobry :)

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 147
Zanim kurwy opanowały komenty, nawet na gazeta.pl było jak się należy - nawet ci, co byli niechętni Wiplerowi jednoznacznie oceniali działania policji :)

Dokładnie, jeszcze przed 7 rano znakomita większość topowych komentarzy zarówno na onet jak i gazeta.pl była Wiplerowi przychylna (a właściwie - nieprzychylna policji)..

Więc nie ma co załamywać rąk nad "stanem umysłowym polskiego społeczeństwa".. Nie jest tak źle, jak to wygląda po aplikacji "filtrów" przez wąską grupę spierdolin/oficerów prowadzących na różnych portalach i w różnych mediach ..

inho

Well-Known Member
1 635
4 521
Monitoring generalnie potwierdza wersję Wiplera - to dobrze. Czy obraz pijanego, skutego, leżącego na chodniku posła z majtami na wierzchu nie zaszkodzi mu - nie wiem, oby nie.

Do góry Bottom