tolep
five miles out
- 8 587
- 15 491
Swojo drogo, nigdy mi tak szybko lajki nie wpadały, jak wtedy gdy Wipler ogłosił na fejsie, że żonę odwiózł własnie na porodówkę, a ja wrzuciłem komcia "Ostrożnie z pępkowym"
Wipler ma szczęście, że mu głowy nie ścieli - to jedyny sposób, aby powstrzymać nieśmiertelnych.Widząc bezprawne i nieracjonalne zachowanie pijanego, który nie słuchał poleceń policjantów i walczył z nimi na leżąco, do czasu pojawienia się wezwanych na pomoc innych funkcjonariuszy, kilku mężczyzn, którzy obserwowali zdarzenie, podeszło zbulwersowanych zachowaniem pana Wiplera i próbowało udzielić pomocy mundurowym. Czy gdyby wiarygodna była wersja posła Wiplera, postronni ludzie pomagaliby policjantom? W nomenklaturze policyjnej osoby takie określa się mianem „nieśmiertelnych”, ponieważ działają w amoku, mają olbrzymią siłę i walczą ze wszystkimi. Na całym świecie używa się wobec nich paralizatorów, bo nawet broń palna okazuje się nieskuteczna.
Warto przypomnieć, że policjanci przeprowadzają dziennie ok. 30 tysięcy interwencji – w skali roku tych interwencji jest ok. 12 milionów. Funkcjonariusze sumiennie, często z narażeniem życia, wykonują swoje obowiązki na rzecz bezpieczeństwa obywateli. Efektem ich pracy jest 71-procentowe zaufanie do Policji oraz najwyższe w historii poczucie bezpieczeństwa – aż dziewięciu na dziesięciu Polaków deklaruje, że czuje się bezpiecznie w swojej okolicy.
Komendant Główny Policji gen. insp. Marek Działoszyński
-Now tell me, who cold-cocked the kid?
-Me.
-Why?
-He pissed me off.
-No, Officer Pryzbylewski, he did not piss you off. He made you fear for your safety and that of your fellow officers. I'm guessing now, but maybe he was seen to pick up a bottle and menace officers Hauk and Carver both of whom had already sustained injury from flying projectiles. Rather than use deadly force in such a situation maybe you elected to approach the youth, ordering him to drop the bottle. Maybe when he raised the bottle in a threatening manner you used a Kel-Light, not the handle of your service weapon to incapacitate the suspect. Go practice.
^^ Supermenów ci u nas dostatek:
"bo nawet broń palna okazuje się nieskuteczna."
Portal pobici.pl jest projektem Fundacji Wolność i Nadzieja. Jego celem jest pomoc ludziom, w stosunku do których funkcjonariusze policji i straży miejskiej przekroczyli swoje uprawnienia.