[WiplerGate] Sprawa bójki Przemysława Wiplera z KNP z Policją

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 734
W zbiegi przypadków nie wierzę, a Gowin od początku raczej bardzo ostrożnie i mało entuzjastycznie podchodził do jakiejkolwiek formalnej współpracy z Wiplerem, szczególnie w zakresie - próby uformowania wspólnej partii.
Tak jakby "przeczuwał", że przy najbliższej chwili inicjatywa Wiplera - pierdolnie :>
To "przeczuwanie" przyszłych zdarzeń jest typowe dla bydła wywodzącego się z służb. Coś w tym jest.

Ktoś pamięta aferę z Gabrielem Janowskim i jego podskoki na korytarzu Sejmowym, po tym jak mu narkotyki dosypali do kawy/herbaty bo blokował interesy polityków, protestując na mównicy Sejmowej podczas obrad dt. "prywatyzacji" polskich cukrowni?
Zarzucili mu kwasa. Nawet nie musieli tego dawać do herbatki wystarczyło, że posmarowali kwasem coś, czego się dotykał. Kwas działa przez skórę.
Sprawa Wiplera śmierdzi prowokacją i tyle. Bo niby skąd akurat wtedy, wzięła się tam policja.

Rebel

komunizm warstwowy
679
822
Kwas nie działa przez skórę. Ale numer z posmarowaniem czegoś czego się dotykał może się udać, wystarczy że potem dotknie tą ręką ust. Tak właśnie Albert Hoffman, wynalzca LSD dowiedział się o jego psychodelicznych właściwościach. LSD działa w bardzo małych dawkach.

Claude mOnet

Well-Known Member
1 034
2 339
@Rebel

Kwas działa przez skórę, ale znacznie słabiej. Potrzeba dużych dawek coś ok. 1mg. Faktycznie Janowski zachowywał się jakby dostał sporą dawkę kwasa...

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 146
Kwas nie działa przez skórę. Ale numer z posmarowaniem czegoś czego się dotykał może się udać, wystarczy że potem dotknie tą ręką ust. Tak właśnie Albert Hoffman, wynalzca LSD dowiedział się o jego psychodelicznych właściwościach. LSD działa w bardzo małych dawkach.
I warto dodać, że w przypadku narkotyków serotoninowych - test krwi czy (prosty, podstawowy) test moczu nie jest w stanie wykryć jego obecności w organiźmie, samo LSD rozpada się błyskawicznie. To tak apropos Wiplera, który zrobił "badania krwi" i przedstawił je na konferencji

Ostatnia edycja:
OP
OP
tosiabunio

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 158
Ja miałem raz styczność z Enklawą. Pyszna była zabawa, fajne laski, ale nie pamiętam jak się znalazłem w domu i rzygałem dalej niż widziałem. Więc ambiwalentne mam uczucia. Ale rozumiem Wiplera - można się tam zabawić tak, że potem skopie się policjantkę, aż jej wypadnie radiostacja (to nagłówek z Super Expresu czy czegoś w ten deseń).

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 146
Sprawa Wiplera śmierdzi prowokacją i tyle. Bo niby skąd akurat wtedy, wzięła się tam policja.
Mnie się wydało w ogóle dziwne, że wezwano ich rzekomo do bójki (tak zeznają policjanci), której jednak "po przybyciu na miejsce - nie było" (jak sami twierdzą). Przybyli na miejsce i akurat w tym samym czasie - przed budynkiem znajdował się Wipler.
Teraz zaś, mija już kilka dni od całego zajścia - nikt nie opublikował zapisów z monitoringu.

Jak Wojewódzkiego oblali colą - to nie było żadnych problemów - pierwsze zdjęcia wylądowały na sieci kilka godzin później.
Gdy, niedawno - odbyła się bójka z kibolami na plaży - to też nie było żadnych problemów z publikacją fragmentów nagrań, pomimo iż w tym wypadku - również przesłuchiwano świadków.

Podwójne standardy?

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 734
Podwójne standardy?
Opluć kogoś i zniszczyć mu reputację jest łatwo, odbudowanie reputacji jest szalenie trudne.
Pamiętam jak kiedyś zniszczono reputację Szeremietiewowi (zarzut szpiegostwa i zdrady stanu) i Gilowskiej (zarzut współpracy z bezpieką). Oboje nie popełnili czynów, które im zarzucano. Po jakimś czasie okazali się niewinni stawianych im zarzutów, ale później nigdy już nie odzyskali swojej pozycji na scenie politycznej. Nie bym akurat lubił jakoś te postacie, czy by one były po mojej linii politycznej, podaję je tylko jako przykład niszczenia ludzi z poza układu.

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 146
Opluć kogoś i zniszczyć mu reputację jest łatwo, odbudowanie reputacji jest szalenie trudne.
Pamiętam jak kiedyś zniszczono reputację Szeremietiewowi (zarzut szpiegostwa i zdrady stanu) i Gilowskiej (zarzut współpracy z bezpieką). Oboje nie popełnili czynów, które im zarzucano. Po jakimś czasie okazali się niewinni stawianych im zarzutów, ale później nigdy już nie odzyskali swojej pozycji na scenie politycznej. Nie bym akurat lubił jakoś te postacie, czy by one były po mojej linii politycznej, podaję je tylko jako przykład niszczenia ludzi z poza układu.
Też pamiętam tą akcję z Szeremietiewem.
Najlepsze jest to - że mogli go zatrzymać wówczas w przybrzeżnym porcie, ale woleli poczekać aż łodź/prom - wypłynie w morze by wysłać za nim helikoptery z antyterrorystami, bo w obecności ekipy telewizyjnej i kamer - mieli dobry materiał do TV :>

Wracając jeszcze na chwilę do Gowina, to chyba nie ma co wytykać jego historii - wystarczy zerknąć na dobry artykuł Sierpa jak i artykuł na bankier.pl

Poza tym, ja nie ufam komuś, kto kłamie nawet w tak błahej sprawie jak:
5228738710459_1378382727_by_surma.jpg

Ostatnia edycja:

Till

Mud and Fire
1 070
2 288
Pamiętam jak kiedyś zniszczono reputację Szeremietiewowi

Komorowski (ówczesny przełożony Szeremietiewa w ministerstwie obrony) powiedział wtedy, że jeżeli zarzuty wobec Szeremietiewa okażą się nieprawdziwe to jemu nie pozostanie nic innego jak odejść z polityki. Po 10 latach Szeremietiewa uniewinniono. I co? I jajco.

OP
OP
tosiabunio

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 158
Wipler przechodzi do kontrataku:

Wipler w "Ustalmy Jedno": będą pozwy przeciw policjantom

Będziemy kierować zawiadomienia o popełnieniu przestępstwa przez funkcjonariuszy - ujawnił poseł Przemysław Wipler w programie "Ustalmy Jedno". Polityk Nowej Prawicy nawiązał w rozmowie z Marzeną Suchan do wydarzeń z października ubiegłego roku, kiedy po imprezie wdał się w sprzeczkę z policjantami. Poseł przyznał też, że zgłaszają się do niego ludzie brutalnie potraktowani przez funkcjonariuszy: "przypalani" papierosami, bici w celu "wymuszenia zeznań". - To nie PRL, to współczesna Polska - mówi.

http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/wipler-w-ustalmy-jedno-beda-pozwy-przeciw-policjantom/3hffz

ernestbugaj

kresiarz umysłów
851
3 048
0002L6MOHW4TTOYS-C116-F4.jpg

Wipler "świętuje" rocznicę.
To zdjęcie i ten podpis pojawiło się kilkanaście minut temu w pedałen24. Tow. Kuźniar z uśmieszkiem tłumaczył widzom, jak kompletnie pijany, ledwo trzymający się na nogach członek KNP, zaatakował bogu ducha winnych policjantów. Tak, żeby nikomu nie umknęło kto tu kogo pobił. Pranie mózgów do oporu, póki jeszcze sąd nie wydał wyroku.

D

Deleted member 427

Guest
Wipler "świętuje" rocznicę.
To zdjęcie i ten podpis pojawiło się kilkanaście minut temu w pedałen24. Tow. Kuźniar z uśmieszkiem tłumaczył widzom, jak kompletnie pijany, ledwo trzymający się na nogach członek KNP, zaatakował bogu ducha winnych policjantów. Tak, żeby nikomu nie umknęło kto tu kogo pobił. Pranie mózgów do oporu, póki jeszcze sąd nie wydał wyroku.

Wipler na tej focie zajebiście by wyglądał z klamką za paskiem od spodni.

Staszek Alcatraz

Tak jak Pan Janusz powiedział
2 794
8 470
Podobno na dniach ma zostać ujawnione nagranie ze słynnym starciem Wiplera z policją, kiedy rzekomo Wipler pobił policjantów. Policja długo wzbraniała się przed ujawnieniem taśm, a media używały sobie na nim, wyśmiewały i szkalowały go. Dziennikarz Jacek Nizinkiewicz widział nagranie i twierdzi, że wygląda "poważnie dla policji".

Do góry Bottom