D
Deleted member 427
Guest
I to jest właśnie najbardziej pojebane
Nie namawiam nikogo do nie spożywania mięsa (aby to było jasne).
Nowy Świat, to także brak przymusu, instytucji nakazu, zakazu, sądów, policji, więzienia... Utopia? Wiele podobnych inicjatyw powstaje i funkcjonuje z powodzeniem na całym świecie, a z każdym dniem jest ich więcej.
Nie masz ochoty dłużej pozostawać trybikiem bezwzględnej, systemowej maszyny, która pożera Twoje życie? Masz dosyć betonowej dżungli? Szukasz powrotu do korzeni na łonie natury? Nowej ścieżki i prawdziwie pozytywnej zmiany w swoim życiu? Razem możemy wiele! Złączeni przetrwamy, podzieleni zginiemy! Chcesz zmiany? Sam musisz się nią stać! Nowy Świat nie przyjdzie do Ciebie jutro! Musimy go stworzyć! Tu i teraz! Nie jutro, nie jak skończysz studia, zrobisz karierę, wychowasz dzieci, czy się dorobisz, ale TERAZ!!! Wchodzisz???
Pono Sławscy woje przed bitwą byli na wegetariańskiej diecie. Żywili się miodem, mlekiem, siemieniem lnianym, prosem z masłem itd. Taka dieta oczyszczała ich organizm i pozwalała na długie marsze. Dopiero po bitwie obżerali się mięsiwem.ale Wegetariańska dieta to nie drzemik z suchym chlebem jak niektóre matołki sądzą - jest o wiele zdrowsza od mięsnej - tyle, ze niestety lenistwo bierze górę...
...
Ktoś powie że niejedzenie mięsa zamienia człowieka w cipkę - no cóż - poziom mojej agresji nie można ocenić na forum i na mojej stronie z uwagi na samokontrolę.
Oglądałem jeden z tych filmów- Super Size Me. A potem obejrzałem inny film, obalający wszystkie postawione tam tezy
Podobno wegetarianizmu używa się właśnie w sektach, bo jak nie jesz mięsa to jesteś bardziej podatny na pranie mózgu/manipulacje.
To nie tak. Gwałtowna zmiana diety skutkuje zwiększoną podatnością na manipulacje. W sektach nie chodzi wyłącznie o wegetariańskie żarcie, tam podawane wegetariańskie żarcie jest jeszcze odpowiednio dobrane.Podobno wegetarianizmu używa się właśnie w sektach, bo jak nie jesz mięsa to jesteś bardziej podatny na pranie mózgu/manipulacje.
Ekspertami od żywienia to wy nie jesteście.To stwierdzenie ma sens, gdyż najlepszym pożywieniem dla mózgu są właśnie tłuszcze i białka. Przestajesz jeść mięso, stajesz się uległym eko-gejo-nazi-zombie-komuchem.