GAZDA
EL GAZDA
- 7 687
- 11 168
nie wiem co to za jedni, ale jeśli uważasz ich za debilów... może tak jest...Lew Rockwell, Thomas E. Woods, Jeffrey Tucker, Frederic Bastiat, Albert Jay Nock, Lord Acton, Ron Paul, John Locke, Frank Chodorov, Laurance M. Vance - wszyscy to debile, ktorzy czcza "komucha"?
można se wierzyyć, czcić co sie chce sprawa wierzącego/czczącego... a nie cekoj, komuszy bóg jahwe zakazuje wierzenia/czczenia cego sie chce...
Nie wiem czy zauwazyles, iz tak naprawde libertarianizm wywodzi sie od praw naturalnych wyprowadzonych z Biblii przez sw. Tomasza i scholastykow, nastepnie udoskonalonych przez Johna Locke'a (chrzescijanina), i na koniec uproszczonych przez Rothbarda, ktory wprost odnosil sie do tradycji chrzescijanskich
prawo naturalne było zanim napisali książke...
dodano w bibli ino jakieś komusze bzdury, że nie wolno se wierzyć w co sie chce (usprawiedliwienie władzy - jeden bóg jeden władca)
poza tym, nie wolno babie sie dupcyć za pieniądze? nie wolno dupcyć sie z kim sie chce? nie wolno pracować kiedy sie chce?
nie ma ofiary, nie ma przestępstwa...
ja tam nie mam nic przeciwko wierzącym ino niech nie próbują narzucać komuszych praw swego boga na innych, bo bedom wtedy zwykłymi komuchami...
btw wszyscy chceścijanie grzeszą co tydzień nie świętując dnia świętego hehe